Rijksmuseum Boerhaave: Medewerker Marketing & Communicatie

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-11-2020Bij Rijksmuseum Boerhaave ontdek je de wereld van de natuurwetenschappen en van de geneeskunde. In een sfeervolle omgeving ontdekt de bezoeker wat de wetenschap heeft bereikt en hoe deze ontdekkingen van invloed zijn op onze wereld van nu. In juni 2019 ontving het museum de European Museum of the Year Award voor de zeer geslaagde herinrichting van de presentatie waar de objecten vergezeld gaan van historische en persoonlijke verhalen, een variatie aan audiovisuele projecties en uitnodigende interactieve spellen. Het museum werkt met een succesvolle bezoekersstrategie die erop gericht is om de wereld van wetenschap voor een breder geïnteresseerd en jonger publiek aantrekkelijk te maken. In 2019 ontvingen we ruim 115.000 bezoekers, een verdubbeling in de laatste acht jaar.

Wij zijn op zoek naar een:

Medewerker Marketing & Communicatie m/v

32 uur per week

Als medewerker marketing & communicatie maak je deel uit van de afdeling Publiek en Presentatie. De afdeling Publiek & Presentatie zorgt voor de verbinding tussen de museumbezoeker en het museum. Team marketing & communicatie is verantwoordelijk voor het marketing- en communicatiebeleid, voor alle publieksbegeleiding en publieksonderzoek. Als medewerker marketing & communicatie werk je in nauw overleg met de adviseur marketing & communicatie. Speciale aandachtsgebieden voor de medewerker: de onderwijsmarketing, de online en offline mediakanalen en het bezoekersonderzoek van de educatieve producten. Natuurlijk ben je vanuit marketing & communicatie betrokken bij alle overige voorkomende projecten van het museum.

Functie-inhoud
De medewerker marketing & communicatie werkt nauw samen met de marketing- en communicatieadviseur en is betrokken bij de verdere professionalisering van het marketing- en communicatiebeleid teneinde het publieksbereik te vergroten en de positionering van Rijksmuseum Boerhaave te versterken. Hij/zij rapporteert aan het hoofd van de afdeling Publiek & Presentatie. De medewerker verricht onder andere de volgende werkzaamheden.

 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het marketing- & communicatiebeleid zoals het evalueren en signaleren van knelpunten, het doen van voorstellen en updaten van de content op de website en de social media.
 • Vertalen en bijhouden van trends en marktontwikkelingen, doen van onderzoek en analyseren van reeds uitgevoerde activiteiten.
 • Uitwerken van voorstellen in concrete (jaar)plannen met begroting.
 • Participeren in projectgroepen als medewerker.
 • Bijdragen aan de realisatie van en mede uitvoeren van (cross)mediale campagnes en bewaken van eenduidigheid van de communicatie-uitingen.
 • Ontwikkelen en ondersteunen bij de uitvoer van diverse online en offline communicatiecampagnes, zowel corporate als projectmatig ten behoeve van evenementen, educatie en (tijdelijke) tentoonstellingen.
 • Uitvoeren van analyses van nieuwsbrieven, social media, website, bezoekersonderzoek en joint-promotions.
 • Begeleiden van ontwerp en productieproces van drukwerk.
 • Verzorgen van allerhande administratieve werkzaamheden, waaronder het up-to-date houden van ons adressenbestand en overige voorkomende werkzaamheden.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding, bij voorkeur gericht op marketing en/of communicatie.
 • Je kunt zelfstandig en resultaatgericht werken, je bent praktisch en pragmatisch ingesteld en je hebt een collegiale werkhouding.
 • Je beschikt over goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beschikt over kennis van Microsoft, kennis van Google Analytics en Photoshop.
 • Kennis van content managementsystemen en crm software vormen een pre.
 • Je hebt affiniteit met de museale sector en wetenschapserfgoed.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum CAO. De functie is ingedeeld in schaal 8 en het salaris bedraagt maximaal € 3.370,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering van 3,4% en een tegemoetkoming in de reiskosten. De aanstelling is voor 32 uur per week en geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annelore Scholten, Hoofd afdeling Publiek en Presentatie via annelorescholten@rijksmuseumboerhaave.nl. Telefonische informatie uitsluitend op maandag 23 november 2020 tussen 13.00 en 16.00 uur op telefoon 071 -7519958.

Solliciteren
Herken jij je in het profiel? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 30 november 2020 per email naar personeelszaken@rijksmuseumboerhaave.nl onder vermelding van ‘medewerker marketing & communicatie’.

De selectiegesprekken vinden in de week van 7 december 2020 plaats.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.