Intercontinental Ensemble: Penningmeester

Intercontinental Ensemble in Amsterdam zoekt een Penningmeester voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenIntercontinental Ensemble is een collectief van 4 strijkers en 5 houtblazers. De musici komen van alle continenten en vonden elkaar in hun gemeenschappelijke passie voor kamermuziek.

Het ensemble richt zich op het populariseren van het nonet-repertoire, door nieuwe composities en eigen bewerkingen van symfonieën. In deze nieuwe bezetting winnen deze werken aan transparantie, frisheid en flexibiliteit. De luisteraar ontdekt lijnen die normaal gezien ondergingen in een zwaardere orkestklank.

Dit orkestraal aspect maakt het hen mogelijk om met solisten samen te werken, zoals o.a. Wim Henderickx, Severin von Eckardstein, Niek Baar en het Pianoduo Scholtes-Janssens.

Het doel van het Ensemble is om de komende 4 jaar te gebruiken om zijn unieke positie tussen kamermuziek en orkestmuziek verder te verstevigen en te laten groeien. Deze groei is gefundeerd op vijf pijlers.

 1. Meer samenwerkingen met componisten om een constante groei van repertoire te creëren. Een focus op diversiteit is hierin belangrijk.
 2. Het vastleggen van het repertoire op CD.
 3. Samenwerkingen met internationale solisten om solo-concerten in een nieuwe setting te brengen.
 4. Ontmoetingen en masterclasses mogelijk maken om de ervaringen van deze groep door te geven aan geïnteresseerden.
 5. Het blijven creëren van eigen bewerkingen van orkeststukken en pianowerken ter uitbreiding van het nonet-repertoire.

Hiervoor zijn wij op zoek naar een penningmeester, die deel wilt uitmaken van deze groei.

Stichting Intercontinental Ensemble zoekt voor haar bestuur een

Penningmeester

4 vergaderingen per jaar

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een penningmeester met

 • Kennis en inzicht in financiële processen.
 • Ervaring op het gebied van financiële administratie is een pre.
 • Een relevant netwerk in het culturele en/of sociale domein is een pre.
 • Een hart voor klassieke muziek.

Wat zijn de taken van de Penningmeester?

 • De Penningmeester is het eerste aanspreekpunt met betrekking tot financiële aspecten.
 • Controleert de financiële administratie, samen met de daarvoor aangestelde verantwoordelijke.
 • Beoordeelt of gedane uitgaven en declaraties vallen binnen de jaarbegroting, de kaders van projectbudgetten en/of de gemaakte afspraken tijdens bestuursvergaderingen.
 • Maakt het financiële gedeelte van het jaarverslag.
 • Zorgt ervoor dat de financiële administratie, de manier waarop deze administratie gevoerd wordt en het financiële jaarverslag niet onnodig afwijken van de richtlijnen.
 • (mede)Beheert de kas en de bankrekening.

We streven ernaar om de Penningmeester te benoemen voor een periode van drie jaar. Het bestuur komt driemaal per jaar bijeen, naast de jaarvergadering. Het staat de bestuursleden daarnaast vrij om actief betrokken te zijn bij de activiteiten van stichting Intercontinental Ensemble.

Wil jij onderdeel uitmaken van deze muzikale club die naar nieuwe professionele hoogtes wilt groeien, dan horen wij graag van je! Om te solliciteren of bij vragen kan je contact opnemen met Ernst Spyckerelle via intercontinental.ensemble@gmail.com of 06 442 544 11.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.