ICK Dans Amsterdam: Adjunct Directeur / Cultureel Ondernemer

ICK Dans Amsterdam in Amsterdam zoekt een Adjunct Directeur / Cultureel Ondernemer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-11-2020Over ICK Dans Amsterdam
ICK (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum), onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research- en educatieve projecten initieert. Als Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart draagt ICK bij aan de dansontwikkeling van de stad. Het dansensemble van ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal die door de choreografen ontwikkeld is. In het werk staat het intuïtief bewegende lichaam altijd centraal. Het repertoire van ICK bezit de bijzondere kwaliteit bij het publiek een diepere gelaagdheid over te brengen, terwijl ook toeschouwers die puur willen genieten van de schoonheid van dans zich tot de voorstellingen aangetrokken voelen. Het gezelschap ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

Hedendaags repertoire
Repertoire maakt de artistieke ontwikkeling van een oeuvre of dansvorm tastbaar, zowel voor de betrokkenen als voor het publiek. Door stukken op het repertoire te houden, ontstaat er een perspectief op de geschiedenis, op de actuele praktijk en op de toekomst van de dans. Daarom houdt ICK veel van het eigen werk op het repertoire. Maar ook werkt ICK, met de inzet van een aantal vernieuwende Europese dans- en theaterchoreografen aan de opbouw van een hedendaags repertoire voor en met het eigen ensemble van dansers. Hierbij is het lichaam in opstand het verbindend en centraal dramaturgisch gegeven, en worden de begrippen spektakel, lichaam en wonder als leidraad aan de choreografen meegegeven.

Professionele ontwikkeling, educatie en onderzoek
ICK richt zich naast het produceren van nieuw werk en het opbouwen van repertoire ook op talentontwikkeling, educatie en onderzoek. Vanaf 2021 is ICK-Artist Space het productiehuis van de dans in Amsterdam.

Aard en organisatie 
ICK werkt met een kernteam van circa 20 medewerkers waarvan 6-8 vaste dansers en een flexibele schil van dansers, nieuwkomers en makers die per activiteit of voorstelling aangepast wordt aan de benodigde artistieke of productionele bezettingsintensiteit. ICK hecht sterk aan diversiteit en inclusie met goede aansluiting bij de maatschappij, wat tot uitdrukking komt in de grote diversiteit van nationaliteiten en (culturele) achtergronden van onze medewerkers en flexkrachten.

Ambitie
Als het stadsdansgezelschap van Amsterdam biedt ICK, dat een breed internationaal netwerk heeft en huisgezelschap en partner in crime van theater De Meervaart in Nieuw-West is, meer dan alleen voorstellingen en meer dan één artistieke signatuur. ICK is een COMPANY met een fantastisch veelzijdig dansersensemble, een groots repertoire en een eigen methodiek (Double Skin|Double Mind); een ARTIST SPACE waar makers vanuit verschillende dans- en culturele achtergronden nieuwe danstalen en podiumkunstvormen ontwikkelen; én een ACADEMY voor zowel cultuureducatie en publiekswerk, als – en dat is uniek in de Nederlandse dans – onderzoek. Dankzij deze zeldzame combinatie bereikt ICK veel doelgroepen en maakt het veelsoortige impact.

ICK is daarmee een ware keteninstelling waarbij artistieke efficiëntie en effectiviteit hand in hand gaan. Hiermee speelt ICK bovendien een leidende rol in het veld van hedendaagse dans in Amsterdam en nationaal. Met Amsterdam-Nieuw-West als onze thuishaven staan we midden in de maatschappij, waar we in samenwerking met de buurt, de Meervaart actief bijdragen aan diversiteit en inclusie. Van jong tot oud, doordringend tot vele culturele haarvaten. Onze ambitie is om deze positie verder te versterken en uit te bouwen. Zo staat er voor de nieuwe adjunct directeur op de korte termijn een geweldig project centraal met realiseren van nieuwe huisvesting in de aanloop naar de nieuwe Meervaart en het mede-ontwikkelen van de juiste plek voor ICK in zijn gehele werking in de nieuwe Meervaart.

Om onze ambities waar te maken zijn wij op zoek naar een

Adjunct Directeur / Cultureel Ondernemer

32 uur per week

die actief kan bijdraagt aan onze doelen en die onze mooie organisatie en mensen met enthousiasme begeleid.

Functieomschrijving
Als adjunct directeur/ondernemer ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de directie op zakelijk en artistiek vlak, je informeert de directie en legt verantwoordelijkheid af. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het welzijn van ICK Dans Amsterdam en het welbevinden van de medewerkers. In samenspraak met de directie ontwikkel je visie, strategie, profilering en beleid van ICK en ben je verantwoordelijk voor de vertaling van artistiek en zakelijk beleid naar de interne organisatie. Verder bestaat het takenpakket uit:

 • Personeelsbeleid
 • Representatie, ontwikkelen en onderhouden van (zakelijk en artistiek netwerk) met de focus op Amsterdam
 • Uitvoering van zakelijk beleid en de schriftelijke weergave daarvan in beleids- en jaarplannen
 • Verwerving en verantwoording van subsidies
 • Inbrengen van artistieke expertise, doen van voorstellen voor de ontwikkeling van de organisatie
 • Bewaking van de jaarbudgetten
 • Opstellen jaarrekening en jaarverslag
 • Opstellen van evaluaties ten behoeve van de jaarverslagen
 • Bevorderen van interne communicatie binnen ons hechte team waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, maar ook oog heeft voor de werking van ICK als geheel
 • Het aantrekken van eventuele coproducenten en het aangaan van samenwerkingsverbanden in samenspraak met de directie
 • Sluiten van overeenkomsten met coproducenten
 • Ontwikkeling van het marketingbeleid
 • Vertalen van dit beleid naar de interne organisatie (zoals: vormgeving bedrijfsvoering, inspireren medewerkers);
 • Je onderhoudt contacten met overheden, subsidiënten en sponsoren.
 • Je werkt met inachtneming van alle toepasselijke wet- en regelgeving en binnen de voorwaarden van de subsidiërende instellingen. Werkt nauwgezet aan de naleving van de Governance Code Cultuur, fair practice, inclusie en diversiteit.

Competenties en vereisten 
We zoeken een ervaren, enthousiaste persoonlijkheid die buiten de (eigen) gebaande paden durft te denken. Inventief en doortastend. Die ideeën naar een hoger plan kan tillen door onverwachte verbinden te leggen. Een teamspeler die in staat is op alle niveaus vertrouwen en draagvlak te creëren.

Vereisten:

 • Bewezen leidinggevende capaciteiten (circa 5 jaar), opgedaan in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met het inhoudelijk aanvragen van subsidies en het werven van fondsengelden.
 • Academisch denk- en werkniveau.
 • Zeer goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Positief, daadkrachtig en oplossingsgericht.

Wat bieden wij?

 • Een hecht team dat gewend is zelfstandig en in gezamenlijkheid te werken
 • Inspirerende directie/bestuurders met 25 jaar ervaring op nationaal en internationaal niveau
 • Betrokken Raad van Toezicht
 • Ondersteuning van een gedreven financial controller
 • Voor deze functie bieden we je een salaris conform schaal 10 cao Toneel en Dans 2020-2021. De aanstelling zal geschieden op basis van 32 uur per week. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.861 en maximaal € 5.239 – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband, exclusief 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van € 320,- en een goede pensioenregeling. Daarnaast krijg je de mogelijkheid voorstellingen te bezoeken, mede als uitvloeisel van onze nauwe samenwerking met Theater de Meervaart. Wij bieden een contract voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Onze procedure en planning
Kandidaten kunnen – binnen de verlengde termijn – reageren met een motivatiebrief en CV die per email vóór 30 november kan worden gestuurd naar vacatures@ickamsterdam.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Marianne 06-26542287.

De eerste gespreksronde vindt plaats in week 49 op donderdag 3 en vrijdag 4 december. De tweede gespreksronde in overleg in week 50 waarna spoedige besluitvorming volgt.

ICK Dans Amsterdam hecht aan diversiteit en inclusie en roept daarom iedereen met de juiste kwalificaties op te reageren. Bij gelijke geschiktheid gaat voor deze functie de voorkeur uit naar een vrouw.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.