HKU: Docent Internationaal Cultuurmanagement en Onderzoek

HKU in Utrecht zoekt een Docent Internationaal Cultuurmanagement en Onderzoek voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 03-12-2020Gaat jouw hart sneller kloppen van creatief onderwijs op het gebied van internationaal cultuurmanagement en ontwerpgericht onderzoek? En lever je graag een bijdrage aan het succes van onze studenten? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
HKU is met 4400 studenten een van de grootste kunsthogescholen van Europa. Ons onderwijs biedt een unieke combinatie van kunst, media, muziek, nieuwe technologie en ondernemerschap. Daarmee leveren we al dertig jaar een onmisbare bijdrage aan de vernieuwing van de creatieve beroepssector en spelen we een belangrijke rol bij het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties. HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod, verdeeld over negen schools. Daarnaast heeft HKU expertisecentra en lectoraten. HKU biedt onderwijs op verschillende locaties in Utrecht.

HKU Kunst en Economie is een economische en managementstudie binnen de muren van een kunstacademie. Dat is uniek. Studenten leren denken als een kunstenaar en creatieve professional. Ontwerpprocessen uit de kunsten worden gebruikt om met zakelijke en organisatorische vaardigheden het beste resultaat te halen. Studenten vergaren kennis en bouwen een netwerk op in één of meer creatieve werkvelden (media, muziek, theater & dans, games, event, mode, beeldende kunst en design). Kunst & Economie richt zich op de hele culturele creatieve industrie en de verbinding ervan met andere domeinen. De organisatiecultuur kenmerkt zich door grote betrokkenheid van collega’s bij het onderwijs. Veel docenten zijn uit de beroepspraktijk afkomstige professionals.

HKU / Kunst & Economie zoekt een

Docent Internationaal Cultuurmanagement & Onderzoek

0,2 fte

Wat ga je doen?

 • Je bent als module-eigenaar inhoudelijk en organisatorisch verantwoordelijk voor de keuzeminor internationaal cultuurmanagement. Je draagt bij aan verbeteringen in de minor. Je bouwt voort op onderwijs dat al ontwikkeld is en waar nodig stel je lesplannen, opdrachten, modulebeschrijvingen en beoordelingsformulieren bij.
 • Je geeft lessen op het gebied van internationaal cultuurmanagement. Ook begeleid je een internationaal studentenproject.
 • Je geeft lessen en coaching op het gebied van ontwerpgericht onderzoek voor alle minorstudenten.

Wat vragen wij?

 • Een relevante masteropleiding in het culturele of economische domein
 • Recente werkervaring met internationale projecten en internationaal projectonderwijs
 • Sterk ontwikkelde interculturele competenties
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Ervaring met lesgeven en begeleiden van studenten
 • Onderzoeksvaardigheden en -kennis. Ervaring met ontwerpgericht onderzoek is een pre
 • Een actueel netwerk van internationale partners in de culturele/creatieve sector
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van een didactische aantekening voor het hbo-onderwijs

Ook herken jij je in de volgende eigenschappen
Je brengt je kennis en kunde met veel bezieling over op studenten. Je inspireert, bent open, stelt goede en kritische vragen en brengt studenten verder in hun ontwikkeling en bij hun opgave. Je bent kwaliteitsgericht, kunt reflecteren en hebt een lerende houding. Ook ben je planmatig, zelfstandig en goed in organiseren. Je bent communicatief vaardig en werkt verbindend en proactief.

Wat bieden wij?
Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.454,- en maximaal € 5.027,- (schaal 11), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Bij voorkeur start je zo snel mogelijk. De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband tot 31 augustus 2021. Bij goed functioneren is er uitzicht op verlenging.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Lies Wijnterp (studieleider KE) via lies.wijnterp@hku.nl. Solliciteren kan tot en met 3 december 2020. Stuur je cv en motivatiebrief naar hrm@hku.nl onder vermelding van ‘Jouw achternaam + sollicitatie docent KE’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 december (1e ronde) en 15 december (2e ronde).

HKU staat graag midden in de samenleving. Mensen die de samenstelling van ons personeel inclusiever maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.