Bibliotheek aan den IJssel: Medewerker Programmering

Bibliotheek aan den IJssel in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel zoekt een Medewerker Programmering voor 22,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-11-2020Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet Bibliotheek aan den IJssel in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten in scholen of verzorgingshuizen, daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.

Wij willen ons team per 1 februari 2021 namelijk graag uitbreiden met een

Medewerker Programmering

22,5 uur per week 

Ben je een organisatietalent? Een samenwerker? Steek je graag je handen uit de mouwen? Heb je geen 9-tot-5-mentaliteit en is ’s avonds of in het weekend werken geen probleem voor je? Zie je kans om zowel online als fysiek een activiteit te organiseren? Dan kan het maar zo zijn dat we jou zoeken!

Wat ga je doen?
Je bent lid van een actief projectteam en werkt met hen samen aan de ontwikkeling en uitvoering van het activiteitenprogramma van de bibliotheek. De lijnen zijn kort. Gezien de keuzes van de bibliotheek gaat het om programmering voor kinderen en volwassenen op de terreinen als geschetst in de piramide hiernaast. Belangrijk aspect bij onze programmering is de samenwerking met culturele en maatschappelijke organisatie of met burgers in het werkgebied. Kennis van het werkgebied en wonen in het werkgebied zijn dan ook voorwaarden.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en hebt een opleiding afgerond die goed aansluit bij het organiseren van sociale en/of culturele activiteiten
 • Je kunt goed organiseren
 • Je bent flexibel en daadkrachtig
 • Je hebt gevoel voor PR
 • Je ziet kansen
 • Je bent een netwerker, een community librarian
 • Spreken in het openbaar is voor jou geen bezwaar
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit
 • De Bibliotheek: dat is een organisatie waar je graag wilt werken
 • Je bent handig met digitale toepassingen en niet bang voor techniek
 • Je woont in het werkgebied van de bibliotheek en hebt kennis van het werkgebied
 • Het is een pre als je ervaring hebt in het programmeren voor die mensen die hun basisvaardigheden willen/ moeten verbeteren
 • Het is een pre als je ervaring hebt met de VoorleesExpress en met het programmeren voor mensen die hun basisvaardigheden willen / moeten verbeteren
 • Je bent in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer

Wat bieden we je?
Je komt te werken in een bibliotheekorganisatie die zich ontwikkelt naar een
maatschappelijke/educatieve bibliotheek. Programmering is een van haar kerntaken en wordt uitgevoerd door een energiek projectteam. Je werkt onder leiding van de programma-coördinator. Je bureau staat in de gemeente Capelle aan den IJssel, maar je werkt zowel in Capelle als in Krimpen aan den IJssel. Wij streven inclusiviteit na. De functie is ingeschaald in schaal 7/8. (cao Openbare Bibliotheken), afhankelijk van werkervaring en opleiding.

Meer informatie
Voor informatie kun je contact opnemen met Patricia van Schaick, programmacoördinator – p.vanschaick@bibliotheekaandenijssel.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.