Aight: Directeur

Aight in Den Haag zoekt een Directeur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2020Aight is het platform en kenniscentrum op het gebied van hiphop in de regio Haaglanden. Aight wil jongeren inspireren, motiveren en hun talent ontwikkelen op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst. Aight wil inspireren, samenwerken en verbinden.

Aight is er voor de amateurbeoefenaars. Aight geeft cursussen en workshops, biedt oefen- en trainingsgelegenheden en organiseert optredens en events. Aight is er ook voor de talentvolle amateur die mogelijkheden heeft om i) door te groeien naar een hoger niveau, al dan niet (semi-)professioneel, of ii) naar een niveau dat op nationaal of internationaal tot erkenning leidt bijvoorbeeld door het winnen van prijzen.

De activiteiten van Aight vinden grotendeels plaats in het Haags Hiphop Centrum (H3C); de plek voor talentontwikkeling en creatie. Het Haags Hiphop Centrum bestaat uit twee zalen waar danslessen en optredens worden gegeven, een lesruimte voor aanstormende dj’s, het maken van beats en een professionele opnamestudio. De graffitikunst van Aight is bekend als The Hague Street Art en is volop in het straatbeeld van de regio Haaglanden te zien. Aight onderscheidt zich met zijn wijkevenement BlockJam, in de Nederlandse Bboy League en met zijn I Love HipHop festival.

Directeur

32 uur per week

Wij zoeken een directeur met een duidelijke visie op een culturele instelling als Aight. Word jij die nieuwe directeur? Dan heb je een scherp oog voor zakelijke kansen en ben je ook in subsidieland geen onbekende. Je beschikt over een relevant netwerk, hebt uitstekende communicatieve eigenschappen en je hebt passie voor de kunst in het algemeen en voor muziek, dans en beeldende kunst in het bijzonder. Vanzelfsprekend heb je een open houding naar hiphop en jongeren.

Aight zoekt een open en toegankelijk mens. Wij zoeken een leider die koers kan uitzetten en vasthouden, een commercieel ondernemende en zakelijke ontwikkelaar; een daadkrachtige en doelgerichte manager die kan enthousiasmeren. In alles ben je een geloofwaardig ambassadeur van de stichting Aight.

Ontwikkeling en Strategie
Hiphop was altijd al de ontwikkeling van onderop. Wij zien dat de jeugd bestaande kaders, hokjes zo je wilt, heeft afgebroken. Hierdoor ontstaan langzaam aan hele andere vormen van dans en spoken word. We zien dat het faciliteren van ontwikkelingen die van onderop komen, in toenemende mate belangrijk worden, ook voor Aight dus.

Een aantal waarden in Hiphop blijven ondanks alle veranderingen sterk overeind staan. Hiphop is leren door doen. Hiphop-ontwikkelingen zijn niet gevat in lesmateriaal en lesuren, in beleidsplannen maar laten zich zien door doen, samen en verbinden. Hiphop in deze zin blijft een fantastisch middel om jongeren te bereiken. Dat zien we ook doordat scholen en andere organisaties gericht op jongeren bij Aight aankloppen.

Aight wil blijvende impact genereren op de samenleving door inspireren, samenwerken en verbinden. Kunst en cultuur zijn verbindende elementen in een multiculturele samenleving en bieden ruimte voor begrip, kennismaking en samenwerking. Hierdoor leren mensen elkaar beter kennen en beter begrijpen. De verschillende toekomstplannen voor muziek, dans en beeldende kunst zijn één sterk en samenhangend geheel.

Aight is nu grosso modo een humuslaag waar talent zich kan ontwikkelen. Wij willen groeien tot een organisatie die talenten kan inzetten op het hoogste artistiek-inhoudelijke niveau in combinatie met andere kunstvormen en culturele en maatschappelijke instellingen. Op dit vlak is Aight net uit de startblokken vertrokken. Met onze dansgroep Heavy Hitters maakten we in Den Haag reeds die verbinding en ook in de muziek zijn de eerste samenwerkingen goed zichtbaar, met een nominatie voor de Haagse Popprijs als tastbare eerste erkenning. Aight zet zich in om talenten te positioneren op Haagse podia, zoals Blockjams, I Love Hiphop festival, het Bevrijdingsfestival en Parkpop.

Wij realiseren onze ambities met de moderne culturele organisatie die wij in de afgelopen jaren hebben opgezet. Aight streeft naar verdere professionalisering, bijvoorbeeld door de komende jaren de balans te zoeken tussen gepassioneerde ambitie en zakelijk realisme passend bij de uitdagingen van deze tijd.

Functie
Als directeur ben je verantwoordelijk voor:

Ondernemerschap
Je signaleert ontwikkelingen in relatie tot de culturele, maatschappelijke en commerciële doelstellingen van Aight. Je ziet kansen en vertaalt deze in samenwerking met het team naar mogelijkheden voor nieuwe verbindingen, artistieke vormen, dienstverlening en organisatiebeleid. Je denkt commercieel, ondernemend en innovatief. Je vertaalt landelijke ontwikkelingen in de cultuursector naar het beleid van Aight.

Extern relatiemanagement
Je vertegenwoordigt en positioneert Aight in contacten met belangrijke externe partijen. Daarbij draag je de missie, visie en cultuur van de organisatie uit.
Je zoekt en ontwikkelt netwerken en samenwerkingsverbanden die de positie van de organisatie versterken. Je bent hierin verbindend naar partijen. Je neemt initiatieven, lobbyt in politieke kringen, en bent regelmatig in gesprek met overheden, bedrijfsleven, het onderwijs, het verenigingsleven, collega culturele organisaties en maatschappelijke organisaties.

Je hebt kennis en ervaring met jongerenculturen. Je weet wat er speelt en bent in staat te communiceren met jongeren van diverse achtergronden.

Visie & beleid
Je ontwikkelt vanuit je kennis, je eigen ervaring en in samenwerking met de organisatie en het bestuur visie op de toekomst en formuleert het strategisch beleid van de organisatie. Je vertaalt het beleid naar een meerjarenplan, begrotingen en operationele plannen. Daarin komen naast het artistieke en financiële beleid ook de marketingstrategie en het personeelsbeleid tot uitdrukking.

Management
Je geeft leiding aan een team van vijf mensen en indirect aan tien. Je instrueert, coacht, motiveert en begeleidt het team. Je bouwt mee aan een gemotiveerde organisatie en bent verantwoordelijk voor een transparant HR-beleid. Je draagt zorg voor een veilige werkomgeving. Je bewaakt de voortgang van het meerjarenplan en de operationele plannen.

Financiën en administratie
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, vertaling en uitvoering van het financiële beleid binnen de organisatie. Je draagt zorg voor het opstellen en vaststellen van de jaarbegroting, per kwartaal de liquiditeitsbegroting en de jaarrekening. Je bewaakt de financiële resultaatafspraken en onderneemt actie bij dreigende negatieve afwijkingen.

Arbeidsvoorwaarden
Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt maximaal € 3.900,– bij een fulltime aanstelling, plus 8% vakantiegeld. Het dienstverband wordt aangegaan voor 32 uur per week.

Solliciteren
Stuur voor 1 december 2020 een motivatie plus cv naar sollicitatie@aight.nu.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Max Mollinger: 06-1062 7012 of kijk op: www.haagshiphopcentrum.nl en www.thehaguestreetart.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.