Theaterproductiehuis Zeelandia: Directeur-Bestuurder

Theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg zoekt een Directeur-Bestuurder voor 0,8 tot 1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 28-10-2020Theaterproductiehuis Zeelandia is de enige professionele theatervoorziening in Zuidwest Nederland en produceert authentieke en vernieuwende voorstellingen binnen verschillende disciplines van de podiumkunsten. Theaterproductiehuis Zeelandia geeft impulsen aan het culturele klimaat in de regio en heeft een landelijke uitstraling.

Per jaar vormen drie eigen of coproducties de basis voor het Zeeland Nazomerfestival in augustus / september. Daarbij wordt op het Abdijplein in Middelburg het Festivalhart opgebouwd, met ruimte voor gerenommeerde artiesten, dans en kleine voorstellingen. In de periode buiten het festival toert TPZ met eigen voorstellingen door Zeeland, de rest van Nederland en Vlaanderen. Kleinere intieme producties worden ook opgevoerd in dorpshuizen.

Theaterproductiehuis Zeelandia heeft een eigen ‘theaterproductiehuis’ – met een repetitiezaal, kantoren en logeerverblijf voor de acteurs – in een monumentaal pand in Middelburg.

Theaterproductiehuis Zeelandia is een stichting met een directeur-bestuurder en Raad van Toezicht. Er zijn vijf vaste medewerkers in dienst. Zij vormen de kern met ieder een eigen expertise maar wel met de flexibiliteit die inherent is aan werken in een klein team.

Theaterproductiehuis Zeelandia zoekt per 1 februari 2021 een

Directeur-Bestuurder

0,8 tot 1,0 fte

De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk voor het strategisch, zakelijk en operationeel beleid van de organisatie en stuurt de medewerkers aan. Je bent het gezicht van de organisatie en verantwoordelijk voor de positionering in Zeeland en de landelijke cultuursector. Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Profiel
De directeur-bestuurder die wij zoeken, is een mensgerichte leider die met visie en lef zowel intern als extern verbindend is. Je inspireert en coacht de medewerkers en geeft ruimte voor goede initiatieven en vernieuwing. Je zorgt voor een goede interne organisatie waarin verantwoordelijkheden en rollen duidelijk zijn.

Op artistiek gebied werk je nauw samen met de artistiek leider, waarbij je aandacht hebt voor de maatschappij en het aantrekkelijker maken van de producties en het festival voor een jonger en breder publiek. Je bent vernieuwend. Je hebt kennis van en ervaring met de professionele podiumkunsten.

Je bent eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie: strategisch, beleidsmatig, artistiek inhoudelijk, medewerkers / vrijwilligers, middelen en financiën. De voorwaarden die het Fonds voor de Podiumkunsten in de subsidietoewijzing stelt, zijn daarbij het uitgangspunt.

Naar buiten toe ben je de verantwoordelijke en het gezicht voor de positionering van de TPZ in de provincie en de sector, zoals het Fonds voor de Podiumkunsten. Je zorgt voor uitstekende contacten met het bedrijfsleven en overheden. Met hen onderhandel je over de financiële middelen en voorwaarden. Je bent bekend met de Zeeuwse culturele wereld en je hebt affiniteit met de provincie Zeeland. Tegelijk is Vlaanderen en de Vlaamse theaterwereld geen onbekende voor je. Je werkt volgens de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit & Inclusie. Je rapporteert op transparante wijze aan de Raad van Toezicht.

Een prachtige rol bij een organisatie die haar sporen in het maken van spraakmakend theater heeft verdiend. Met een festival dat zich een vaste plaats heeft verworven in Zeeland en daarbuiten maar waar ook steeds behoefte is aan nieuwe impulsen.

Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een fulltime aanstelling, 38 uur per week; 32 uur is mogelijk. Op de functie is de CAO Toneel en Dans van toepassing. De aanstelling zal plaatsvinden voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging en gaat in per 1 februari 2021.

Informatie
Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kun je bellen met de voorzitter van de Raad van Toezicht, Jan de Waard, telefoon 06-53 133 228.

Meer informatie tref je hier aan.

Solliciteren
Ben jij de persoon die wij zoeken? Dan zien wij graag uiterlijk 28 oktober 2020 je reactie tegemoet. Dat kan door je cv en motivatiebrief te sturen naar: rvtzeelandia@zeelandnet.nl.

Een eerste ronde gesprekken zijn gepland op 5 en 6 november 2020. Binnen 14 dagen vindt een tweede gespreksronde plaats. Als dit nodig wordt geacht, vindt een assessment plaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.