Oranjewoud Festival: Zakelijk Directeur

Oranjewoud Festival in Heerenveen zoekt een Zakelijk Directeur voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 31-10-2020Oranjewoud Festival is een avontuurlijk, laagdrempelig en internationaal klassieke-muziekfestival dat elk voorjaar plaatsvindt op binnen- en buitenlocaties van Parklandschap Oranjewoud. Dat kan een bos zijn of een ondergrondse bunker, een landhuis of een stretchtent. Als organisatie bruisen wij van nieuwe ideeën en rusten niet voordat wij ze hebben gerealiseerd. Zo laten wij horen, zien en voelen dat klassieke muziek springlevend is.

Vernieuwing
Achter de klassieke traditie schuilt een enorme rijkdom die wij hartstochtelijk koesteren. Juist daarom staat vernieuwing bij ons centraal met locatiespecifieke concerten, prikkelende presentatievormen en verbindingen met andere genres en culturen. Daarnaast stimuleren wij makers en musici die vanuit heel Europa bij ons te gast zijn hun eigen grenzen te verleggen.

Proeftuinen
De Proeftuin vormt het sfeervolle festivalhart waarin alles samenkomt. Je kunt daar picknicken in het gras, naar muziek luisteren onder de bomen, haasje over springen, eten, drinken, lachen en ontspannen. Verborgen achter een krullerige haag is er De Kinderproeftuin, een compleet minifestival waar niets te gek is.

Om samen met de artistiek directeur leiding te geven aan het festivalteam en jaarlijks het festival te helpen organiseren, zoeken wij een goede

Zakelijk Directeur

20 tot 24 uur per week

Wij zijn op zoek naar iemand die met ingang van 1 januari 2021 samen met de artistiek directeur de tweekoppige directie vormt. De zakelijk directeur helpt de ambities en ideeën zoals die in het meerjarenplan zijn geformuleerd, te concretiseren en verder te ontwikkelen.

Kunstenplan
Oranjewoud Festival wordt meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten, de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen. Samen met de andere begunstigers en stakeholders zorgt dat voor een stabiele basis om de plannen te realiseren en de uitdagingen het hoofd te bieden.

Taken
De zakelijk directeur is eindverantwoordelijk voor het zakelijke en organisatorische deel van het festival. Tot het takenpakket behoren onder andere het financieel beheer, de algemene bedrijfsvoering en interne organisatie.

Eigenschappen
Wij zoeken iemand met een enthousiast en positief leiderschap. Zij of hij schakelt snel, bedenkt creatieve oplossingen en geeft tegengas waar nodig. Ook heeft de zakelijk directeur kennis omtrent de totstandkoming van een podiumkunstenfestival met een beperkt aanwezige infrastructuur, kan deze meedenken met de verschillende disciplines binnen het team en goed overzicht gehouden.

Functie-eisen

 • HBO of academisch werk- en denkniveau, aantoonbaar door opleiding of relevante ervaring.
 • Ruime ervaring met en kennis van financiële bedrijfsvoering.
 • Oog voor een structurele en procesmatige aanpak.
 • Vermogen om als zakelijk boegbeeld te fungeren richting begunstigers, overheden en andere stakeholders.
 • Ervaring in overheidssubsidiëring en fondsenwerving.
 • Ervaring in de wereld van podiumkunstenfestivals en affiniteit met klassieke muziek strekken tot aanbeveling.

Competenties en persoonlijkheid

 • Een verbindende persoonlijkheid die het teamgevoel weet aan te wakkeren en in staat is op alle niveaus vertrouwen en draagvlak te creëren.
 • Oog voor personele aspecten, het tijdig signaleren van knelpunten en daar adequaat in weten te handelen.
 • Vermogen tot zakelijk en organisatorisch leiding geven.
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, bestuurlijk sensitief.
 • Daadkrachtig en oplossingsgericht.

Wat krijg je ervoor terug?
Wij bieden

 • Een superleuke en interessante positie op het snijvlak van klassieke muziek en podiumkunstenfestivals. Beide terreinen zijn zeer in beweging en hebben een levendig en afwisselend karakter;
 • Een hecht team dat op gelijkwaardige basis opereert en waarin de leden elkaar inspireren waar het kan en ondersteunen waar het moet.
 • Een functie op zzp-basis die ongeveer 20 tot 24 uur per week in beslag neemt met een marktconform honorarium.

Voel je je geïnspireerd?
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 31 oktober 2020 jouw motivatie en CV via marinda@oranjewoudfestival.nl, gericht aan Marinda de Groot onder vermelding van ‘Sollicitatie zakelijk directeur’. Ook kun je haar mailen voor eventuele aanvullende vragen.

Het stichtingsbestuur en de artistiek directeur gaan in de week van 9 november 2020 met een beperkt aantal kandidaten in gesprek. Afhankelijk daarvan vindt vervolgens een kennismakingsgesprek plaats met het festivalteam. De beoogde aanstellingsdatum is 1 januari 2021.

Het meerjarenplan 2021-2024 kun je hier downloaden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.