OPERA2DAY: Zakelijk Projectleider

OPERA2DAY in Den Haag zoekt een Zakelijk Projectleider voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-11-2020OPERA2DAY maakt operavoorstellingen, die door de combinatie van relevante verhalen, meeslepende muziek en een krachtige enscenering de toeschouwer een betekenisvolle ervaring geven. Onze voorstellingen vinden al meer dan tien jaar hun weg vanuit thuisstad Den Haag naar de grote theaters in het land. Voor OPERA2DAY gaan artistieke innovatie en het bereiken van een breed publiek hand in hand onder het motto ‘we reinvent opera to inspire and move people today’.

OPERA2DAY brengt jaarlijks een grote productie met een tournee door Nederland en België. Daarnaast maakt het gezelschap ook operaprojecten op locatie en grote of kleinschalige coproducties. Naast hoogwaardige artistieke doelen is een belangrijke plaats weggelegd voor participatie en educatie. Zo wil OPERA2DAY de harten van een breed publiek winnen voor het genre opera met nationale tournees langs de theater, met aansprekende opera-ervaringen op locatie en met verrassende samensmeltingen met andere genres, zoals het recente Amadeus.

Het gezelschap werkt samen met partners als de Nederlandse Bachvereniging, New European Ensemble, De Dutch Don’t Dance Division, Festival Classique, het Nationale Theater, de Theateralliantie en Scapino Ballet Rotterdam. OPERA2DAY wordt in binnen- en buitenland geprezen en speelt voor veelal uitverkochte zalen.

OPERA2DAY is met ingang van januari 2021 op zoek naar een

Zakelijk Projectleider

32 uur per week

Als zakelijk projectleider breng je artistieke wensen en financiële en organisatorische mogelijkheden samen. Je creëert met de bestaande en de te verwerven financiële middelen de meest optimale voorwaarden voor de producties en projecten. Daartoe voer je gemakkelijk en goed geïnformeerd gesprekken met alle betrokkenen en makers.

Je rapporteert over de dagelijkse gang van zaken aan de algemeen directeur en werkt nauw samen met de administrateur en het ondersteunende projectteam. Hen ondersteun je bij het bewaken van de productiebudgetten en het zoeken naar financiële oplossingen voor artistieke vraagstukken. Opstellen en volgen van begrotingen, vastleggen van afspraken maar ook het opstellen van rapportages voor stakeholders, fondsen en subsidiënten zijn logischerwijs onderdeel van de werkzaamheden.

De zakelijk projectleider van OPERA2DAY

 • Werkt binnen de vastgestelde financiële kaders de projectbegrotingen uit en brengt de artistieke wensen samen met de financiële mogelijkheden.
 • Is hierbij verantwoordelijk voor de – financiële – voorbereiding en het zorgen voor het opvolgen van de afspraken, van contract tot verantwoording.
 • Houdt de voortgang van de projecten nauwlettend in de gaten; ondersteunt budgethouders en productieleiders. Zorgt voor adequate rapportage.
 • Zorgt voor de uitwerking van de benodigde contracten met alle betrokken partijen.
 • Is betrokken bij fondsenwerving en het ontwikkelen van coproductie-afspraken.
 • Is mede verantwoordelijk voor het opstellen van interne en externe verslaglegging en projectafrekeningen voor de fondsen.

Hij/zij

 • Heeft inzicht en ervaring in de (financiële) processen rond het maken van podiumkunstenproducties.
 • Kan artistieke doelen vertalen naar financiële beslissingen.
 • Heeft WO/HBO denkniveau.
 • Is een verbinder.
 • Werkt gedetailleerd en zorgvuldig en kan gelijktijdig overzicht houden.
 • Is een zelfstandige en proactieve persoonlijkheid die zich goed in een wisselend team kan invoegen.

Praktisch
De zakelijk projectleider is voor vier dagen in dienst van de stichting, in eerste instantie voor een jaar, met de intentie om te verlengen.

OPERA2DAY maakt voorstellingen voor iedereen. Daarom willen wij graag ook binnen onze gelederen gelijkheid en diversiteit bevorderen. Wij nodigen allen die op basis van het bovenstaande in aanmerking komen van harte uit te reageren.

Informatie over OPERA2DAY op www.opera2day.nl, meer informatie is telefonisch te verkrijgen bij Alice Gubler, algemeen directeur onder het nummer 06 29 19 93 37.

Brief met CV graag tot zondag 1 november 2020 richten aan Belinda Bantje, admin@opera2day.nl.

Eerste gesprekken vinden plaats op maandag 9 of donderdag 12 november 2020, een eventuele tweede ronde in de week van 16 november 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.