Het Houten Huis: Zakelijk Leider

Het Houten Huis in Groningen zoekt een Zakelijk Leider voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-11-2020Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het noorden. Vanuit Groningen maken we voorstellingen, voor jong en ouder publiek, die door het hele land én tot ver over de grens te zien zijn. Ons huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt.

We onderscheiden ons door vrijwel tekstloos theater waarin we via beeld en muziek op een lichte manier ongemakkelijke onderwerpen aan de orde stellen.
Met oog voor detail, een expressieve speelstijl en poëtische vormgeving, maken we telkens een ‘levend prentenboek’ met veel ruimte voor eigen interpretatie. Op het toneel staan helden uit het dagelijks bestaan, worstelend met hun angsten en verlangens. Met humor en poëzie tonen we de imperfectie van het leven.

Het Houten Huis bereikt een gemêleerd publiek van alle leeftijden en achtergronden. We koesteren de diversiteit aan toeschouwers en willen zoveel mogelijk mensen bereiken.

We streven ook naar een divers samengesteld team en vragen daarom iedere geïnteresseerde ongeacht leeftijd, gender, beperking, geloof of afkomst te solliciteren. Talent is hetgeen dat telt.

Wij zoeken per februari 2021 een

Zakelijk leider

0,8 fte

Profiel zakelijk leider
Met de algemeen leider en de artistiek leider vorm je de directie en geef je leiding aan het gezelschap. Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van de beleidsplannen, je denkt mee over de visie en missie van Het Houten Huis. Je bewaakt de realisatie van de voorgenomen activiteiten en doelstellingen; dit alles met gevoel voor artistieke, creatieve processen.

Als zakelijk leider van Het Houten Huis ben je eindverantwoordelijk voor het financieel beheer en financiële administratie. Je onderhoudt daarvoor alle contacten met bestuur, samenwerkingspartners, overheden, politiek, sponsoren et cetera. Je stelt de begrotingen op, schrijft de verslagen en samen met de accountant maak je de jaarrekening.

Gevraagde kwalificaties

  • Je hebt een relevante opleiding en een aantal jaren ervaring met het werken voor een vergelijkbare (podiumkunst) instelling.
  • Je hebt zakelijk en financieel inzicht, beheerst voldoende de financiële aspecten (exploitatie, verslaglegging, rapportages) van een middelgrote organisatie.
  • Je vindt het leuk om alle bestuurlijke contacten te onderhouden en bent goed in netwerken.
  • Het is een vereiste dat je goed en helder kunt schrijven.
  • Ten slotte: je houdt van theater, van een creatieve werkomgeving en begrijpt wat essentieel is voor een theatergezelschap. Humor, geduld en besluitvaardigheid worden daarbij op prijs gesteld.

Goed om te weten
Het Houten Huis is een BIS-jeugdtheatergezelschap met een groot landelijk netwerk. We worden sinds 2013 structureel gesubsidieerd door ministerie van OCW, provincie Drenthe, provincie en gemeente Groningen. We zijn aangesloten bij het NAPK.

Met onze voorstellingen bereiken we gemiddeld 22.000 bezoekers per jaar en met onze overige activiteiten nog eens ruim 4.000. We spelen op scholen, in theaters en op festivals. We werken in een team van negen vaste medewerkers. Per productie bestaat de cast en crew uit een groep variërend van tien tot dertig personen. Je werkt nauw samen met de productieleider en de assistent zakelijke leiding.

Honorering en arbeidsvoorwaarden
Het betreft een dienstverband van 0,8 fte. Indiensttreding bij voorkeur per februari 2021. Honorering op basis van ervaring in overeenstemming met CAO Toneel en Dans, max. schaal IX. De zakelijk leider begint met een jaarcontract, bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid tot verlenging in een contract voor onbepaalde tijd.

Belangstelling voor deze functie
Stuur vóór maandag 16 november 2020 je motivatie en CV naar: info@hethoutenhuis.org. Voor vragen kun je terecht bij Marleen Jongens: marleen@hethoutenhuis.org. Sollicitaties worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over Het Houten Huis of deze vacature is te vinden op onze website.