Frans Hals Museum & Amsterdam Museum: Projectleider Gezichten van Noord Holland

Het Frans Hals Museum in Haarlem en het Amsterdam Museum zoeken gezamenlijk een Projectleider Gezichten van Noord Holland voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 25-10-2020Gezichten van Noord-Holland is een vierjarig programma (2021-2024) waarin het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum hun krachten bundelen om met bewoners, kunstenaars en twee nog nader te bepalen culturele partners in de provincie Noord-Holland de musea te verbinden met een divers publiek.

In het samenwerkingsproject Gezichten van Noord-Holland worden nieuwe (groeps)portretten gerealiseerd in een spannende verbinding met historische portretten uit de museumcollecties. Zo willen de musea het heden en het verleden actief met elkaar verbinden en nieuwe lagen aan de geschiedenis van de regio toevoegen.

Gezichten van Noord-Holland bestaat uit 5 lokale projecten met presentaties en een duo-tentoonstelling in beide musea in 2024. Met een gratis online cursus portretfotografie en een Corona-proof mobiele fotostudio, waarin mensen (groeps)foto’s kunnen maken, proberen de musea zo veel mogelijk mensen in de hele provincie te bereiken en de drempel te verlagen om mee te doen met het project. In een eindconferentie wordt de kennis inclusief impactonderzoek, gedeeld met collega’s uit de museale sector.

Het Frans Hals Museum in Haarlem en het Amsterdam Museum zoeken een

Projectleider Gezichten van Noord Holland

freelance, 28-32 uur per week, start 1 februari 2021-juli 2024

DIT GA JE DOEN
Als projectleider zorg je voor de realisatie van Gezichten van Noord-Holland met als hoofddoel vergroting en verbreding van publieksparticipatie. Je schakelt hiervoor o.a. met de medewerker participatie van het Frans Hals Museum, educatoren, conservatoren en communicatiemedewerkers van het Frans Hals Museum en Amsterdam Museum, partners, kunstenaars, leveranciers en afnemers. Je rapporteert aan het Hoofd Publiek van het Frans Hals Museum en vier keer per jaar aan de stuurgroep.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Projectleiding:
  Planning, coördinatie, budgetbewaking, productie en realisatie van het project Gezichten van Noord-Holland.
 • Contractbeheer en (financiële) administratie.
 • Aansturen op kennisdeling in/extern.
 • Relatiemanagement:
  Ambassadeur en woordvoerder van Gezichten van Noord-Holland en het Frans Hals Museum.
  Behartigen van de belangen van alle stakeholders en partners.
 • Als lid van de afdeling Publiek van het Frans Hals Museum ben je medeverantwoordelijk voor de doelen van de afdeling in het algemeen en die van publieksbereik in bijzonder.
 • Expertise op peil houden door het bijhouden van relevante ontwikkelingen en actieve deelname aan relevante netwerken.
 • Delen van kennis op het gebied van planmatig en projectmatig werken.

WIE BEN JIJ?

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als projectleider van netwerkprojecten gericht op participatie, bij voorkeur in de culturele sector.
 • Je bent resultaatgericht. Je neemt initiatief, steekt de handen uit de mouwen, bewaakt de scope en weet daarbij met je projectteam tijdig aan te geven wanneer flexibiliteit meerwaarde biedt.
 • Je bent de spin in het web en projectmatig werken zit je in het bloed. Door je planmatige aanpak houdt je overzicht, zie je waar werk ligt en rapporteer je proactief en secuur. Je houdt daarbij je hoofd koel.
 • Je bent de ambassadeur en woordvoerder van het project, zowel intern als extern. Door je heldere communicatie en sterke intermenselijke skills creëer je draagvlak en open je deuren.
 • Je stuurt op een open en veilig klimaat waarin co-creatie kan bloeien en inzichten door andere perspectieven ontstaan. Daarbij herken je blinde vlekken, speel je wendbaar in op ontwikkelingen en hebt oog voor de belangen van alle stakeholders op meerdere niveaus.
 • Ervaring in verantwoording aan subsidieverstrekkers is een pré.
 • HBO+
 • Affiniteit met musea en cultuur.

DIT BIEDEN WE

 • De kans om met collega’s van het Frans Hals Museum, Amsterdam Museum en partners een vernieuwend project op te zetten waarin we samen leren hoe we musea duurzaam inclusiever kunnen maken
 • Een freelance functie voor 28-32 uur per week

BELANGSTELLING?
Stuur je motivatiebrief met CV als Pdf-bestand vóór 26 oktober 2020 naar vacatures@franshalsmuseum.nl, o.v.v. ‘vacature Projectleider Gezichten van Noord-Holland’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marthe de Vet (Hoofd Publiek) via e-mail m.devet@franshalsmuseum.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats in de periode van 16 t/m 24 november a.s.

Frans Hals wil mensen anders laten kijken en daardoor meer laten zien. Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en originaliteit. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.