Cedar: Relatiebeheerder / Beleidsanalist Stichting UvO

Cedar in Hoofddorp zoekt een Relatiebeheerder / Beleidsanalist Stichting UvO voor 32-38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenCedar is de serviceorganisatie van zeven auteursrecht-stichtingen: Leenrecht, Lira, PRO, UvO, Reprorecht, Thuiskopie en VEVAM. Cedar fungeert als de backoffice en de frontoffice van deze stichtingen: voert uit hun naam de volledige administratie van inning tot verdeling van vergoedingen. Cedar faciliteert de stichting-besturen bij hun beleidsvoorbereiding: financieel, juridisch, informatietechnologie, marketing en communicatie.

Cedar zoekt ten behoeve van haar diensten aan Stichting UvO een

Relatiebeheerder / Beleidsanalist Stichting UvO

32-38 uur per week

Over UvO
Stichting UvO, Uitgeversorganisatie voor Onderwijspublicaties, vertegenwoordigt grote en kleine uitgeverijen. Hun printmedia wordt gebruikt in het hoger onderwijs (hbo’s en universiteiten). Wij maken dat gebruik mogelijk en zorgen er tegelijkertijd voor dat uitgevers – en daarmee hun auteurs – ook verdienen aan dat gebruik van hun werk. Onderwijspublicaties zijn namelijk onmisbaar voor onze kenniseconomie. En dit alles doen we zonder winstoogmerk. De core business van UvO, het ‘collectief beheer’ van auteursrechten, is administratief: factureren en verdelen. Maar jij zult vooral gaan informeren en adviseren, zowel aan uitgevers als aan onderwijsinstellingen.

Jouw werkdag
Met een stevige bak koffie open je je mail en lees je dat het Europese Hof van Justitie een uitspraak heeft gedaan over digitale kopieën en de vergoedingen die daarover worden betaald. Wat betekent dit voor onze uitgevers? Je stelt je leidinggevende voor om dit uit te pluizen en je gaat aan de slag. Je leest nog meer en bespreekt de kwestie met onze juristen. Dit werk je uit tot een beleidsnotitie waarin je het UvO-bestuur – bestaande uit uitgevers – adviseert.

Na de lunchpauze melden je collega’s van de backoffice dat er veel mensen bellen met complexe vragen over hun uitbetaling, en vragen of jij ernaar wilt kijken. Je belt of mailt deze relaties, en ondertussen pas je de FAQ op de website aan. Daar zie je dat één link het niet meer doet en die pas je ook meteen aan. Wel zo handig.

Daarna stap je in de auto of trein, of kruip je achter je webcam voor een afspraak met een onderwijsinstelling. UvO heeft daar een inventarisatie gedaan. Jouw taak is om te kijken of dit overeenstemt met wat ze nu betalen aan auteursrechten. Je hebt deze data grafisch weergegeven waardoor het gesprek soepel verloopt. Soms is dit een slechtnieuwsgesprek, want niemand wil graag meer betalen. Maar het is met een goed doel: zodat uitgevers en makers kunnen verdienen aan hun publicaties, en zodat Nederland een kenniseconomie blijft.

Aan het einde van de dag werp je een blik op de binnengekomen nieuwsbrieven. Iemand heeft een opiniestuk geschreven over privacy- en informatiebeveiliging binnen auteursrecht. Daar ga je morgen mee aan de slag. Om de week op donderdag sluit je de week af met de gezellige borrel – digitaal of gewoon op kantoor.

Over jou
Je bent iemand met een afgeronde hbo-/wo-opleiding (waarin soft skills (communicatie) worden gecombineerd met exacte skills (data analyse), bijvoorbeeld Informatiemanagement of Communicatiewetenschappen) met circa 3 tot 5 jaar relevante werkervaring. Je bent sociaal en weet snel contact te leggen. Je weet taaie stof, zoals auteursrecht of incasseren voor hergebruik, helder over te brengen, zowel schriftelijk als mondeling. Je bent een prettige gesprekspartner, die op durft te treden als adviseur over beleid en data, zowel binnen als buiten de organisatie.

  • Sociaal en communicatief vaardig: Je kan helder schrijven en communiceren. Dat is handig, want je zult relaties te woord moeten staan over complexe kwesties. Je bent empathisch en bent in staat langlopende en bestendige relaties aan te gaan met onderwijsinstellingen.
  • Analytisch: Je bent handig met data en hebt affiniteit met financiële processen. Je hebt bij voorkeur ervaring met statistische analyse, zoals het extrapoleren van grote databestanden en omgaan met bias in gegevens. Die complexe data weet je te analyseren en op een toegankelijke wijze te presenteren, door middel van datavisualisatie.
  • Standvastig: Je kan als adviseur optreden, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt overtuigingskracht en durft te onderhandelen.
  • Proactief: Auteursrecht verandert constant, maar hogescholen en universiteiten doen dat ook. Je leert snel en kunt je snel de wet- en regelgeving met betrekking tot auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht snel eigen te maken. Daarnaast zie je verbetermogelijkheden en kansen en weet dat te vertalen naar beleid.
  • Omgevingsbewust: Je voelt politiek-bestuurlijke verhoudingen aan in een omgeving waar je met meerdere stakeholders te maken hebt. Je signaleert veranderingen in het werkgebied.

Wij bieden:

  • Dienstverband/ uren: in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van circa 1 jaar voor 32 tot 38 uur per week.
  • Salaris: € 2.674 – € 3.549 bruto per maand op fulltime basis afhankelijk van opleiding/ervaring.
  • Arbeidsvoorwaarden: 29 vakantiedagen, flexibele werktijden, goede pensioenregeling, mogelijkheid tot het kopen van extra vrije dagen, vergoeding woon-werkverkeer (bij afstand woon-werkverkeer van 10 km of meer), tegemoetkoming in de kosten voor aanvullende ziektekostenverzekering.

Daarnaast hebben wij een informele en collegiale bedrijfscultuur!

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opgenomen met Barry Pijnacker, directeur Stichting UvO: 06-343 459 27 – barry.pijnacker@cedar.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dana van der Zwan, P&O Cedar: 06-199 325 89 – Dana.Van.Der.Zwan@Cedar.nl.

Procedure
In principe worden er 2 gespreksrondes gehouden.
Je sollicitatie en motivatie stuur je naar: P&O@Cedar.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.