Beeldend Gesproken: Raad van Toezicht Lid

Beeldend Gesproken in Amsterdam zoekt een Raad van Toezicht Lid | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-12-2020



Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een brede collectie hedendaagse kunst. Wij werken uitsluitend met kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Zo’n 110 kunstenaars uit het hele land zijn bij ons aangesloten. Wij verhuren en verkopen hun werk. Met exposities en evenementen bieden we hen een podium en netwerk. We dragen bij een inclusieve samenleving waarin psychische problemen geen taboe zijn.

Beeldend Gesproken is een sociale onderneming: we verbinden idealisme met zakelijkheid. Er werken vier betaalde krachten en tien vrijwilligers. We zijn gevestigd in De Hallen Amsterdam.

De Raad van Toezicht van Stichting Beeldend Gesproken zoekt, wegens vertrek van een lid, zo spoedig mogelijk een nieuw lid met expertise en een netwerk in de hedendaagse Beeldende Kunst.

Raad van Toezicht Lid

 

Aspecten die wij belangrijk vinden

  • U hebt een netwerk in de beeldende kunst en bent bekend met media en fondsenwerving.
  • U hebt affiniteit met mensen met een psychiatrische achtergrond.
  • U denkt strategisch en ondernemend.
  • U hebt kennis en/of ervaring in de beeldende kunst sector.
  • U hebt uw voelhoorns in politiek en beleid.
  • U brengt mensen en organisaties bij elkaar.
  • U wilt uw kennis inzetten voor Beeldend Gesproken.

De Raad van Toezicht streeft naar meer diversiteit in haar samenstelling. Leeftijd en culturele achtergrond worden daarom meegewogen.

Beeldend Gesproken heeft sinds september 2020 een nieuwe directeur-bestuurder. Eén van de ambities is de aansluiting met het professionele beeldende kunstenveld uit te bouwen en de diversiteit in alle lagen van de organisatie te versterken.

Van leden van de Raad van Toezicht wordt verwacht dat zij zich naast hun formele taken betrokken weten bij de activiteiten van de Stichting, en daar tijd voor vrij willen maken. Daarnaast zijn zij mutatis mutandis bestuurslid van de Stichting Vrienden van Beeldend Gesproken.

De raad c.q. het bestuur vergadert eens in de drie maanden. Leden ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden.

Voor vragen over de vacatures kunt u terecht bij de voorzitter van de Raad van Toezicht, Paul de Beer: 06 411 64 540. U kunt uw interesse kenbaar maken door vóór 15 december 2020 een e-mail te sturen naar esther.vossen@beeldendgesproken.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.