Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond: Marketing- en Communicatie-medewerker Beeldende Kunst

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam zoekt een Marketing- en Communicatiemedewerker Beeldende Kunst voor 22 tot 25 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-09-2020Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is een avontuurlijke en gastvrije multidisciplinaire organisatie die zich inzet voor actuele, vernieuwende Vlaamse kunst in Nederland (met een focus op Beeldende Kunst, Muziek en Podiumkunsten).

Centraal in onze missie staan het promoten van Vlaamse makers, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het vlak van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Van louter een podium is de Brakke Grond de laatste jaren uitgegroeid tot netwerkorganisatie. Vanuit ons huis in Amsterdam en op andere locaties in Nederland initiëren en realiseren we programma’s en samenwerkingen op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en muziek. We zoeken, faciliteren of creëren telkens opnieuw de juiste context voor Vlaamse kunstenaars en brengen hen gericht in contact met het Nederlandse veld. Zo helpen we makers met artistieke durf die een verhaal vertellen dat voor het Nederlandse publiek en discours complementair is.

Wij zieken voor de afdeling communicatie per 1 november 2020 een

Marketing- & Communicatiemedewerker Beeldende Kunst

22 tot 25 uur per week

Functieomschrijving
Samen met de twee collega’s van het communicatieteam sta je in voor het zoeken en het binden van (nieuw) publiek voor de Brakke Grond, voor het promoten van de Vlaamse kunst en cultuur bij een Nederlands publiek en voor het enthousiast uitdragen van de identiteit en het imago van het huis.

Enerzijds richt je je specifiek op het promoten en omkaderen van het beeldende-kunstprogramma (tentoonstellingen, festivals, randprogramma). Daarnaast ben je organisatiebreed verantwoordelijk voor social media (planning en uitvoering).

Wat doe je bij ons?
Marketing en communicatie Beeldende kunst

 • Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van een strategie én de uitvoering van de marketing, communicatie en het persbeleid van de exposities en beeldende-kunstprojecten.
 • In nauwe samenwerking met de programmamaker en het team communicatie bepaal je doelgroep(en) (onder andere professionals, publiek, pers en kunststudenten) en je bereikt ze met bijpassende marketingtools.
 • Je bent in staat een nieuw/ breed publiek te bereiken.
 • Je denkt mee na over de manier van presenteren/promoten van contextprogrammering. Je ontwikkelt daarbij gepaste content en promotiematerialen in samenwerking met de partners.
 • Je bent verantwoordelijk voor het communiceren en het up-to-date houden van het beeldende-kunstprogramma op de kanalen van de Brakke Grond (website, nieuwsbrief, socials) en bedenkt hiervoor interessante content.
 • Je genereert waar mogelijk passende free publicity.
 • Je onderhoudt consequent goed contact met (Vlaamse) stakeholders (kunstenaars, samenwerkingspartners, pers).
 • Je voert overleg en onderhoudt contact met kunstenaars en met samenwerkingspartners over de communicatie, marketing en pr voor de programma’s.
 • Je bewaakt je eigen budget.
 • Waar mogelijk werf je stagiair(e)s die je ook zelf aanstuurt.

Algemene communicatie en marketing

 • Je bent verantwoordelijk voor het overkoepelende social-mediabeleid en voor het realiseren van alle social-media-uitingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de overkoepelende planning van de social media via onze kalender.
 • Je denkt mee over het online communicatiebeleid van de Brakke Grond en de rol van social media daarbinnen.
 • Je detecteert en implementeert waar mogelijk de laatste ontwikkelingen op het vlak van social media.

Wat vragen we van jou?

 • Dat je over minimaal drie jaar werkervaring beschikt in een (soort)gelijke functie.
 • Dat je kennis hebt van, en aantoonbare ervaring hebt met, de laatste ontwikkelingen op het gebied van communicatie en marketing.
 • Dat je gebeten bent door beeldende kunst in Vlaanderen en Nederland.
 • Dat je vlot communiceert en over een breed netwerk beschikt dat je snel kan inzetten en ook makkelijk uitbreidt.
 • Dat je een goed netwerk hebt binnen de beeldende kunst dat je weet te verbinden aan het programma.
 • Dat je sterk bent in het maken van social media content.
 • Dat je beschikt over een hands-on-mentaliteit; je bent een denker maar ook een doener.
 • Een goede redactionele schrijfvaardigheid.
 • Een goede kennis van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Dat je secuur bent en goed om kunt gaan met deadlines.
 • Dat je niet twijfelt om initiatieven te nemen.
 • Dat je een visie hebt op en stevige ervaring hebt met online communicatie.
 • Ervaring met website- en nieuwsbrief-systemen.

Wat bieden wij?
De Brakke Grond biedt je een prachtige werkplek in het hartje van Amsterdam, toffe collega’s en een informele werksfeer waarbij we er samen voor gaan. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is verlenging mogelijk. Verloning gebeurt op basis van de cao Nederlandse Podia in schaal 6. Indiensttreding bij voorkeur op 1 november 2020. Een contract voor 22 tot 25 uur (0,6-0,7 fte) per week.

Hoe solliciteren?
Graag ontvangen wij een brief ter attentie van Bart Govaert (directeur) waarin je je motivatie toelicht en aangeeft waarom je de geschikte kandidaat (m/v/x) bent samen met een beknopt cv via onze Google Form (en dus niet per mail alstublieft). Die vind je via onderstaande link. De looptijd van de vacature is verlengd en sluit op maandag 28 september om 10:00 uur. De eerste gesprekken vinden plaats op 6 en 8 oktober 2020.

Onze voorkeur gaat uit naar fysieke gesprekken waarbij we de RIVM-richtlijnen zullen hanteren. Mocht je je meer comfortabel voelen bij een online gesprek, dan zullen we een gesprek via Google meet organiseren.

Meer informatie:
Wil je meer weten over de vacature, dan kun je informatie opvragen bij Sarah Rotteveel (office manager) via vacature@brakkegrond.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.