Stadsherstel Amsterdam: Medewerker Communicatie & Vrienden

Stadsherstel Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Communicatie & Vrienden voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-09-2020Stadsherstel Amsterdam verwerft en restaureert, al 64 jaar, monumentale gebouwen/panden en geeft deze een (nieuwe) bestemming. Daarnaast verhuren wij onze bijzondere locaties voor (culturele en commerciële) evenementen en stellen wij onze monumenten regelmatig open, zodat velen kunnen genieten van deze prachtige panden. Communicatie is voor Stadsherstel door de jaren heen steeds belangrijker geworden; we informeren onze doelgroepen over projecten, creëren naamsbekendheid, motiveren erfgoedliefhebbers om mee te ‘’Stadsherstellen’’ door bijv. crowdfunding en zorgen voor een positief imago van onze organisatie en werkzaamheden. De inzet van vrijwilligers en betrokkenheid van Vrienden levert daaraan een zeer belangrijke bijdrage.

Met een klein team, bestaande uit 3 vrijwilligers en 2 fulltime medewerkers, vormen wij de afdeling Communicatie & Fondsenwerving waarin ook de Vriendenvereniging van Stadsherstel is ondergebracht. Doordat het een klein team betreft is het werkterrein breed en afwisselend. Er zijn nog veel kansen om de communicatie en fondsenwerving te verbeteren en dat doen wij graag met behulp van jouw inzet. Natuurlijke nieuwsgierigheid en initiatief zijn welkome eigenschappen die je bezit om bijvoorbeeld de social media en activiteiten voor monumentenliefhebbers verder uit te bouwen.

Medewerker Communicatie & Vrienden

36 uur per week

Ben je enthousiast en nieuwsgierig ingesteld en hou je van geschiedenis en erfgoed? Heb je daarnaast minimaal MBO – studie Communicatie/Marketing afgerond en al enkele jaren werkervaring in het vakgebied Communicatie opgedaan? Dan is dit de baan voor jou!

Het profiel:

  • Wij zijn op zoek naar een medewerker met een MBO(+) opleiding Communicatie/ Marketing.
  • Je gaat je bezighouden met het initiëren, de content, de vormgeving en realisatie van diverse communicatie-uitingen (tekst en beeld) en verzorgt de actualiteit van diverse communicatie kanalen, waaronder de website, sociale media en de digitale nieuwsbrief. Je draagt bij aan een goede relatie met de media en adviseert m.b.t. je vakgebied.
  • Naast deze communicatie gerelateerde taken behoort ook de operationele aansturing van de vrijwilligers tot je takenpakket en ben je mede organisator van monumentendagen, vriendenactiviteiten, ledenvergaderingen, enz.

Wie zoeken wij?
Heb jij bovengenoemde opleiding en enkele jaren werkervaring in het vakgebied? Ben jij communicatief (mondeling en vooral ook schriftelijk) goed onderlegd en werk je accuraat? Kun je goed plannen & organiseren en de voortgang bewaken? Je bent in het bezit van je autorijbewijs. Wij zoeken een enthousiaste collega die zelf initieert, creatief is in woord en beeld en die goed kan samenwerken. Kennis van architectuur en bouwkunde is een pre.

Wij bieden:
Goede arbeidsvoorwaarden, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband, voldoende mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en een collegiale, dynamische werkomgeving vanuit ons prachtige kantoor.

Informatie:
De website: www.stadsherstel.nl/organisatie/werken-bij/
Facebook en Twitter: @stadsherstel.

Sollicitaties met CV gaarne tot uiterlijk 30 september a.s. mailen aan: Marieke Ravestein, HR, vacature@stadsherstel.nl.

Indien je achtergrond/ervaring niet voldoet aan bovengenoemde functie-eisen of indien je na genoemde datum solliciteert, ontvang je mogelijk geen respons op je sollicitatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.