Schouwburg en Congrescentrum Orpheus: Lid Raad van Commissarissen

Schouwburg en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn zoekt een Lid Raad van Commissarissen voor 5 tot 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Betaalde functie | Sluitingsdatum: 31-10-2020


Schouwburg en Congrescentrum Orpheus is een bijzondere locatie. Met haar drie theaterzalen in verschillende omvangen, is Orpheus één van de vijf grootste theaters in Nederland. Maar Orpheus is meer dan dat. Ruim opgezette foyers en vergaderzalen en een toprestaurant met eigen keuken zorgen er voor dat Orpheus volop ruimte biedt aan congressen en evenementen in alle soorten en maten, zelfs tot meer dan 2250 gasten.

Het besturen van Schouwburg en Congrescentrum Orpheus NV is opgedragen aan de directeur-bestuurder. De Raad van Commissarissen (RvC) ziet erop toe dat deze dit doet conform de doelstellingen van de organisatie en de prestatieafspraken met gemeente. De RvC richt zich hierbij op strategisch essentiële onderwerpen, de hoofdlijnen van beleid, realisatie van doelstellingen en prestatieafspraken met de gemeente. Naast de toezichthoudende taak beschikken de leden van de RvC over het vermogen en de attitude om de directeur-bestuurder als klankbord terzijde te staan.

In verband met het verstrijken van de maximale zittingstermijn van een van de leden zoeken wij per 1 mei 2021 een

Lid Raad van Commissarissen

5 tot 6 vergaderingen per jaar

Orpheus wil nog meer werk maken van Diversiteit & Inclusie, in programmering, partners, publiek en personeel, passend bij het werk- en verzorgingsgebied van Orpheus. Orpheus wil daarom expliciet vrouwen en personen met een biculturele achtergrond uitnodigen om te reageren.

Profiel Lid van de Raad van Commissarissen Orpheus:

  • Beschikt over hbo-/academisch denk- en -werkniveau.
  • Heeft kennis van en ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen, toezichthouding en de toepassing van de code cultural governance.
  • Heeft affiniteit met de culturele/creatieve sector en/of de hospitality sector
  • Heeft goed inzicht in maatschappelijke en politieke verhoudingen.
  • Kan kritisch en onafhankelijk bijdragen aan de besluitvorming binnen de RvC en heeft hierbij geen tegenstrijdig belang.
  • Beschikt over een breed netwerk, bij voorkeur landelijk, en is bereid tot inzet van dit netwerk ten bate van Orpheus.
  • Is een ervaren teamplayer, kritisch en alert, die bereid is tot concessies en consensus.
  • Heeft ervaring met het houden van toezicht in de culturele of maatschappelijke sector.

Benoeming vindt plaats voor een periode van vier jaar en kan eenmaal worden verlengd. De leden van de Raad van Commissarissen ontvangen een vergoeding. Er is sprake van een jaaragenda met doorgaans zes vergaderingen of bijeenkomsten per jaar.

Belangstelling
Voor meer informatie over deze vacature en/of de organisatie kunt u contact opnemen met mevrouw Mirjam Barendregt, directeur-bestuurder, via mirjam.barendregt@orpheus.nl.

Reageren
Uw sollicitatie kunt u tot 31 oktober 2020 sturen naar Orpheus, Postbus 10133, 7301 GC Apeldoorn, ter attentie van de heer P. Eringa, voorzitter Raad van Commissarissen onder vermelding van ‘vacature Raad van Commissarissen’, of per mail naar directie.secretariaat@orpheus.nl. Kennismakingsgesprekken vinden plaats in de tweede helft van november 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.