Rijnbrink: Coördinator FabLab Hardenberg

Rijnbrink in Hardenberg zoekt een Coördinator FabLab Hardenberg voor 16 tot 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-09-2020


Als coördinator FabLab ga je aan de slag bij Bibliotheek Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal, gevestigd in het LOC+. Een markant verzamelgebouw gevestigd in Hardenberg. Hierin zijn meerdere huurders gehuisvest op het gebied van onderwijs, overheidsdienstverlening, cultuur, zorg en ondernemerschap.

Waar de rol van de Bibliotheek in het verleden hoofdzakelijk lag bij ‘lezen en lenen’, verschuift deze steeds meer naar een maatschappelijke en educatieve organisatie met een positie midden in de samenleving. Naast een ontmoetingsplek is de Bibliotheek ook actief binnen de domeinen Jeugd en Onderwijs, Participatie en Zelfredzaamheid, Persoonlijke Ontwikkeling én op het gebied van Cultuur- en Kunsteducatie.

Cultuurkoepel Vechtdal is een afdeling van de Bibliotheek Hardenberg die zich richt op de bevordering van deelname van jeugd aan naschoolse (amateur)kunstbeoefening, culturele programma’s binnen het voortgezet onderwijs verzorgt en een lokaal cultureel netwerk stimuleert. FabLab Hardenberg maakt nu onderdeel uit van Cultuurkoepel Vechtdal, maar zal vanaf 2021 een zelfstandige afdeling van Bibliotheek Hardenberg worden.

Rijnbrink
Je komt in dienst bij Rijnbrink. Rijnbrink is de provinciale serviceorganisatie voor de bibliotheken in Gelderland en Overijssel en biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever van 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.

Leer onze organisatie kennen op www.rijnbrink.nl.

“Ben jij een creatieve en inspirerende coördinator met affiniteit voor jeugdeducatie & technologie?”

Coördinator FabLab Hardenberg

16 tot 20 uur per week

FabLab Hardenberg is een innovatieve werkplaats voor creatieve makers. In het FabLab bevind je je in een wereld die gaat over digitaal ontwerpen en produceren. Basisschoolleerlingen, scholieren, studenten, (product)ontwerpers, techno starters, architecten, kunstenaars, doe-het-zelvers, wetenschappers, uitvinders, modelbouwers en ambachtslieden maken er gebruik van. Het FabLab is toegankelijk voor iedereen: van hobbyist tot professional.

FabLab Hardenberg sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de Bibliotheek Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal. Vanuit onze maatschappelijke rol laten wij jong en oud ‘kennis maken en bekend raken’ met nieuwe digitale en technische ontwikkelingen. Vanuit die rol ontsluiten en verbinden wij graag. FabLab Hardenberg is drie jaar geleden gestart als een Startup, maar is groeiende. De afdeling wordt de komende jaren in samenwerking met netwerkpartners en het lokale onderwijs, doorontwikkeld naar een zelfstandige afdeling ‘Jeugdeducatie & Technologie’.

Om die groei verder in te zetten en te coördineren, zijn we op zoek naar een initiatiefrijke en resultaatgerichte teamplayer, die in staat is om het FabLab met ons mee te vormen. Jij bent een enthousiaste, gedreven, creatieve en stimulerende coördinator, die het als een uitdaging ziet om events, workshop, lessen en leuke activiteiten te organiseren, en zo het beste in technologische talenten naar boven weet te halen. Ben jij die spin in het web, communicatief sterk in woord en geschrift, lijkt het je leuk om al onze diensten en activiteiten op verschillende manieren in de spotlight te zetten (marketing) en ben je ook hands-on? Dan zijn we op korte termijn op zoek naar jou!

Jij

 • Hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie op minimaal hbo niveau; ervaring met techniek is een pre.
 • Bent een uitstekend organisatietalent en je zet je graag in om de organisatorische structuur verder op te bouwen.
 • Legt verbindingen tussen verschillende partners en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Bent een echte teamplayer maar kan ook goed zelfstandig werken en gaat uitvoerende werkzaamheden niet uit de weg.
 • Bent bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 50 km van Hardenberg.

Wij bieden

 • Een salaris volgens cao Openbare Bibliotheken in schaal 8 (minimaal € 2.749,00 en maximaal € 3.523,00 per maand bij 36 uur per week).
 • Een uitdagende functie met veel vrijheid om hier een eigen invulling aan te geven.
 • Een dynamische werkplek met moderne apparatuur; onder andere 3D-printers, lasercutter, plotter.
 • Een baan in eerste instantie voor een jaar, met zicht op een vaste aanstelling;
  Goede secundaire voorwaarden.
 • Flexibel werken behoort tot de mogelijkheden.

Enthousiast over de vacature?
Is deze baan iets voor jou? Wij ontvangen graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat je drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken. Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button ‘Solliciteren’ en stuur vóór 28 september 2020 je cv en motivatie in.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Vivian Kofflard, manager via 06-463 444 99.

Een eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 7 oktober 2020.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.