Het Nieuwe Instituut: Medewerker Beheer en Behoud / Registrator

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Medewerker Beheer en Behoud / Registrator voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 25-09-2020


Het Nieuwe Instituut is er voor publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is en voor professioneel ontwerpend Nederland. Het instituut beheert en ontsluit cultureel erfgoed, waaronder het rijksarchief voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Het Nieuwe Instituut zoekt ter vervanging van een zwangerschapsverlof per half oktober een

Medewerker Beheer en Behoud / Registrator

32 uur per week

Onder de titel Architectuur Dichterbij is in 2019 een zesjarig programma gestart ter verbetering van de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de architectuurcollectie, mogelijk gemaakt door een éénmalige investering van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Naast projecten op het gebied van restauratie, conservering en digitalisering zullen de komende jaren ook onderzoeksprojecten in gang worden gezet in samenwerking met de afdelingen Research en Programma en het Jaap Bakema Study Centre.

De context van de functie
De medewerker beheer en behoud / registrator is onderdeel van de afdeling Erfgoed van Het Nieuwe Instituut, dat cultureel erfgoed beheert en ontsluit.

De functie
Binnen de afdeling erfgoed ben je aanspreekpunt voor diverse registratievragen en verricht je registratiewerkzaamheden. De registrator zorgt voor een goede toegankelijkheid van de collectie voor medewerkers en externen en is verantwoordelijk voor een volledige, actuele en betrouwbare standplaatsregistratie van alle objecten. Je helpt collega’s met het zoeken naar – en exporteren van data uit ADLIB en denkt mee in verschillende projecten of lopende zaken waarin registratie een rol speelt. De registrator staat in nauw contact met de applicatiebeheerder en voert desgevraagd werkzaamheden uit ten behoeve van de overstap naar Axiell Collections, die naar verwachting eind dit jaar zal plaatsvinden. Daarnaast begeleid je de vrijwilliger bij het verpakken van foto’s en houd je overzicht.

Als projectleider van het fotoproject Architectuur Dichterbij begeleid je de registratie en conservering (passief en actief) en ben je aanspreekpunt voor de projectmedewerkers. Je houdt overzicht over het project en het werkproces en werkt samen met de projectmedewerkers aan de verbetering van de workflow. Je werkt aan een up-to-date registratie-, restauratie- en verpakkingshandleiding. Je denkt mee over de conserveringsstrategie en de visie op restauratie van de fotocollectie en werkt deze verder uit. Je voert voorraadbeheer op verpakkingsmateriaal voor de foto’s, genereert datalijsten uit ADLIB en bereidt transporten voor. Aan de projectmanager rapporteer je de stand van zaken van het fotoproject in een tweewekelijks overleg.

Wij vragen

 • Een afgeronde hbo-opleiding aan de Reinwardt Academie richting Beheer en Behoud of een vergelijkbare opleiding.
 • Kennis en vaardigheden met registeren en verpakken van objecten en archiefstukken. Bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Werkt in nauwe samenwerking met de andere teams binnen eigen afdeling.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Is oplossingsgericht.
 • (Ruime) ervaring met Adlib.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, voldoende beheersing van de Engelse taal.
 • Goede handvaardigheid met museumobjecten, gecombineerd met een goed ontwikkeld bewustzijn wat binnen de verantwoordelijkheid van een behoudsmedewerker valt.
 • Nauwkeurigheid, flexibiliteit en goede sociale vaardigheden zijn vereist.

Wij bieden

 • Een tijdelijk dienstverband voor 20 weken voor 32 uur per week.
 • Marktconform salaris.
 • Passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 • Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met circa 90 collega’s.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie kan contact opgenomen worden met B. Mousavi, General Manager Erfgoed, telefoon 010-4401220.

Sollicitatie (brief en Curriculum Vitae) vóór 25 september 2020 aan HR, Roos Hamers.

Bij onderlinge afweging van kandidaten geldt bij gelijke geschiktheid een voorkeur voor interne kandidaten.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.