Filmhub Midden: Onderwijs Adviseur Filmeducatie

Filmhub Midden in Amersfoort zoekt een Onderwijs Adviseur Filmeducatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 27-09-2020Filmhub Midden, een projectorganisatie onder penvoerderschap van Stichting Theater de Lieve Vrouw, maakt zich sterk voor filmeducatie in het curriculum van het funderend onderwijs in de provincie Utrecht en Flevoland (PO en VO). Wij geloven erin dat het in deze tijd van essentieel belang is om kritisch te leren kijken om film te duiden én creatief zelf met film aan de slag te gaan.

Om dit doel te bereiken inventariseren wij het huidige filmeducatieve aanbod in de regio, werken we aan deskundigheidsbevordering, kennisdeling en uitwisseling en makelen wij tussen vraag en aanbod. We inspireren docenten om aan de slag te gaan met film in de klas, adviseren en trainen leraren en steunen aanbieders in de regio met hun filmeducatieve programma. We zijn een spin in het educatieve web en weten wat er speelt in de regio.

We zijn een netwerkorganisatie, voor én met scholen, filmtheaters, filmfestivals, cultuurbemiddelaars en filmdocenten in Flevoland en Utrecht. We werken nauw samen met onze regionale kernpartners Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Kunst Centraal, Nederlands Film Festival en Hoogt on Tour. Ook zijn we verbonden met de regionale filmhubs in andere delen van het land en zijn we onderdeel van het landelijke Netwerk Filmeducatie. 2020-2021 is het pilotjaar van het project, waarna we een aanvraag voor een tweejarige subsidie in zullen dienen.

Wij zoeken per direct een

Onderwijs Adviseur Filmeducatie

24 uur per week | 0,6 fte

Ben jij docent met een grote liefde voor film en bewegend beeld? Zet jij veelvuldig beeld in, in je eigen lessen en heb je ervaring met het ontwikkelen van leerlijnen? Vind je het een uitdaging om met docenten en aanbieders in gesprek te gaan hoe ze filmeducatie kunnen integreren in de dagelijkse lespraktijk? Deel jij graag je kennis en sta je graag voor een groep? Dan zijn we op zoek naar jou!

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je inventariseert de behoefte van scholen en gaat in gesprek met docenten over praktische ingangen om filmeducatie te integreren in de onderwijspraktijk.
 • Je adviseert scholen in de ontwikkeling van doorlopende leerlijn filmeducatie.
 • Je ontwikkelt en geeft trainingen voor docenten.
 • Je denkt mee met aanbieders van filmeducatie over de aansluiting met de onderwijspraktijk en geeft trainingen (bv onderwijsdidactiek, ontwikkelen van lesmateriaal).

Profiel

 • Je roots liggen in het PO en/of VO.
 • Je hebt zicht op de actuele ontwikkelingen in het onderwijs.
 • Je hebt praktische ervaring met film kijken, maken en erop reflecteren in de klas en mogelijk ook met het trainen van docenten.
 • Je krijgt er energie van als meerdere trajecten naast elkaar lopen.
 • Je bent een zelfstarter, je legt gemakkelijk contact en vind het leuk te werken met veel verschillende mensen.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de provincie Utrecht of Flevoland.
 • Je bent natuurlijk dol op film.

Wij bieden

 • Je gaat werken in een klein gepassioneerd en informeel team.
 • We werken afwisselend op kantoor in Amersfoort, Utrecht en thuis.
 • Je wordt gevraagd mee te denken over de ontwikkeling van de filmhub en filmeducatie in het algemeen.
 • We bieden een tijdelijke (zzp) overeenkomst voor 24 uur per week tot juli 2021.

Film is van, en voor iedereen. Daarom zoeken we actief collega’s met een verscheidenheid in afkomst en achtergrond. Ongeacht waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe je eruit ziet en van wie je houdt: we horen graag van jou!

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV voor 27 september 2020 naar info@filmhubmidden.nl.
De gesprekken vinden plaats in de eerste week van oktober 2020. Voor vragen kan je terecht bij: Nienke Martinus via nienke@filmhubmidden.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.