De Balie: Medewerker Development

De Balie in Amsterdam zoekt een Medewerker Development voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 12-10-2020


In het hart van Amsterdam produceert De Balie programma’s over kunst, cultuur en politiek voor zeer veel verschillende groepen. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende gesprekken en ontmoetingen, films en kunstprojecten. Ons café-restaurant aan het Leidseplein is een ontmoetingsplek waar je van vroeg tot laat terecht kunt. De Balie heeft drie zalen waarin elke dag programma’s plaatsvinden.

Vind jij het belangrijk dat onderwerpen die ons allemaal aangaan niet alleen in Den Haag worden beslist? De Balie maakt dagelijks onafhankelijke programma’s voor een breed publiek over belangrijke maatschappelijke thema’s die veel media-aandacht trekken. In onze programma’s agenderen we onderwerpen en voeren we gesprekken, ook als dat moeilijk is. We doen dat vaak in een mengvorm met kunst: film, theater, literatuur, spoken word en muziek. De Balie is dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, journalisten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

De Balie gaat er alles aan doen om de lokale, nationale en internationale ambities voor de komende vier jaar te verwezenlijken. Dat is nodig, want overal is het publieke gesprek urgenter dan ooit om de samenleving en democratie goed te laten werken. De afdeling Development van De Balie wil voor deze ambities een gezonde financieringsmix realiseren. De afdeling is verantwoordelijk voor: subsidies, fondsen, donateurs en sponsoring.

We zoeken iemand die specifiek bedrijven aantrekt die zich willen verbinden aan de missie van De Balie, door bijvoorbeeld sponsor te worden of bijeenkomsten te organiseren in De Balie. Je gaat deel uitmaken van het Development team, dat nu bestaat uit twee collega’s. Diversiteit is in onze organisatie en programmering erg belangrijk. Vanzelfsprekend letten we daar extra op in ons aannamebeleid.

Medewerker Development

40 uur per week

Wat ga je doen?

 • Kansen in het bestaande netwerk van De Balie opsporen en actief verwezenlijken.
 • Bedrijven aantrekken die zich willen verbinden aan de
  missie van De Balie.
 • Ontwikkelen van aantrekkelijke en commerciële voorstellen voor deze bedrijven.
 • Binnen het team Development meedenken over het bredere development-beleid. We zijn voortdurend in beweging, scherpen aan en sturen bij, en we helpen elkaar waar nodig.

Je brengt mee

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met de missie en het werkveld van De Balie.
 • Twee tot drie jaar aantoonbare ervaring met een of meerdere aspecten van de functie.
 • Relevant netwerk.
 • Initiatiefrijke en zelfredzame persoonlijkheid.
 • Overtuigingskracht.
 • Open werkhouding en teamgeest.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • Commercieel denkvermogen.

Wij bieden

 • Een inspirerende, dynamische en internationale werkplek in het hart van Amsterdam.
 • De functie betreft een fulltime dienstverband voor 40 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s. Binnen het Developmentteam werk je nauw samen met de directie, redactie, communicatie en de operationele afdelingen van De Balie. Kijk hier voor meer informatie over het team Development en De Balie.

Vacature- en contactinformatie
Sollicitaties vóór 12 oktober 2020 richten aan De Balie, onder vermelding van ‘Vacature Medewerker Development’ via k.vandegraaf@debalie.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Karlijn van de Graaf, hoofd Development, via 020-5535114.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.