CREA: Creative Producer Cursussen

CREA in Amsterdam zoekt een Creative Producer Cursussen voor 30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-09-2020


CREA is het cultureel studentencentrum van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Het is dé ontmoetingsplek waar verbeelding centraal staat. Hier ontdek en train je andere manieren van denken en vormgeven. Dit is de ruimte waar je je talenten ontdekt en ontwikkelt en waar ruimte is voor experiment, onderzoek en toeval.

CREA is de plek waar je als student een breed hedendaags aanbod aan cursussen op het gebied van kunst, cultuur en creativiteit kunt volgen. Je kunt kiezen uit cursussen op het gebied van theater, dans & beweging, muziek, beeldende kunst, literatuur, film, digitale media, mindfulness tot aan toegepaste skills als pitchen of presenteren. CREA wil een platform zijn voor diversiteit en plek geven aan alle verhalen en blikrichtingen.

CREA is ook de thuisbasis van een aantal studentenkoren, -orkesten en toneel- en debatverenigingen. CREA huist daarnaast een groot aantal studentenorganisaties van UvA en HvA die in onze eigen Theaterzaal en Muziekzaal regelmatig discussies, lezingen en evenementen organiseren. Bij CREA kan je naast voorstellingen, lezingen en debatten organiseren ook diverse oefenruimtes huren.

CREA heeft een groot en bruisend café.

CREA is centraal in Amsterdam gevestigd op de Roeterseilandcampus.

DE CREA cursussen zijn het hart van CREA en worden gegeven door meer dan 80 bevlogen kunstenaars en kunstvakdocenten en trekken meer dan 7000 deelnemers. Door het jaar heen zijn er vier cursusstartmomenten. Voor onze presentaties zie: Made in CREA. In de zomer is er een uitgebreid zomercursussenaanbod (deze hangen nauw samen met het CREA jaaraanbod en vallen onder een eigen zomercursus-coördinator)

Wij zoeken met ingang van 1 november 2020 een bevlogen en geëngageerd

Creative Producer Cursussen

30 uur per week

Wat zijn je taken?

Programmering / planning

 • Je stelt het jaarlijks cursusprogramma samen en monitort, ontwikkelt en evalueert de circa 600 cursussen (real life, hybride en online).
 • Je werft, coacht en evalueert docenten.
 • Je stelt het cursusrooster op en maakt afspraken met docenten over inhoud en financiën.
 • Je onderhoudt nauw contact met het secretariaat, de planning, de theaterprogrammeurs en levert gegevens aan bij je collega’s van de afdeling PR ten behoeve van promotie en social media.
 • Je organiseert de cursuspresentaties.
 • Je onderhoudt de contacten met uitvoerende groepen (theater, koor, orkest) over hun jaarprogramma en financiën.
 • Je organiseert diverse workshops en trainingen op aanvraag.

Financiën

 • Je maakt cursusbegrotingen en bewaakt het budget gedurende het seizoen.
 • Je verzorgt subsidieaanvragen en afrekeningen.

Algemeen

 • Je onderhoudt contacten met andere universiteiten / hogescholen, culturele
  centra, theaters, concertzalen en expositieruimtes.

Wat verwachten we van je

 • Je hebt een relevante studie op HBO / Universiteit gevolgd.
 • Je hebt een visie op de kunsten, de samenleving, het hoger onderwijs en de plek van kunsteducatie.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het veld van kunst / cultuur en kunsteducatie en vindt het vanzelfsprekend om voorstellingen, performances, exposities en debatten et cetera te bezoeken.
 • Je hebt een eigen netwerk in kunst en cultuur en bent in staat dat snel verder uit te bouwen.
 • Je hebt minstens drie jaar relevante werkervaring.
 • Je bent open-minded, georganiseerd en communiceert makkelijk.
 • Je woont bij voorkeur in Amsterdam

De blik van CREA op de samenleving is inclusief, dat weerspiegelen we graag in de samenstelling van het CREA team. Kandidaten met een biculturele achtergrond worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Praktisch
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de periode van een jaar. Bij goed functioneren behoort na verloop van tijd een vast dienstverband tot de mogelijkheden. De functie is ingeschaald in salarisgroep 10, het salaris ligt tussen € 2.790,- en € 4.402,- bruto per maand (bij volledige aanstelling). Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Je schriftelijke reactie, cv en motivatie, kun je tot en met 27 september 2020 per mail richten aan CREA ter attentie van Dennis van Galen, sollicitatie@crea.nl (ook voor verdere informatie kun je Dennis mailen).

Eerste gesprekken vinden plaats in week van 5 oktober, tweede gesprekken aansluitend in de week van 12 oktober 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.