Bibliotheek Rotterdam: Specialist Cultureel Programmeur

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Specialist Cultureel Programmeur voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-10-2020


Bibliotheek Rotterdam is met ruim 2,6 miljoen bezoeken de drukst bezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze doelstelling? Het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat inwoners van Rotterdam zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de samenleving. De bibliotheek staat voor leesplezier, taalvaardigheid, informeren, leren, ontmoeting en debat en kennismaken met kunst en cultuur. Bibliotheek Rotterdam is een van de belangrijkste culturele instellingen die mede bijdraagt aan het culturele klimaat in de stad.

Natuurlijk, bij ons kun je boeken, muziek en films lenen. Maar we hebben nog veel meer in huis. Zo vinden er maandelijks vele activiteiten plaats in onze vestigingen. We hebben vier theaters tot onze beschikking, ruimte om te exposeren, plekken voor workshops, debatten en filmvertoningen. We dragen eraan bij dat Rotterdammers op een laagdrempelige manier via collectie, programmering en tentoonstellingen in aanraking komen met kunst en cultuur. Ook faciliteren we dat de inwoners van de stad in gesprek kunnen komen met elkaar en het debat kunnen voeren over maatschappelijke en actuele thema’s.

Wij zoeken voor de afdeling Programmering & Verhuur, per direct een nieuwe enthousiaste collega voor 28 uur per week.

Specialist Cultureel Programmeur (m/v)

28 uur per week

Het team
De programmeurs van de bibliotheek zijn onder meer verantwoordelijk voor de culturele activiteiten, debatten en exposities en zorgen er het hele jaar voor dat er een afwisselend aanbod ligt voor alle Rotterdammers. Onze activiteiten draaien vaak om het geschreven en gesproken woord, zijn inspirerend en informatief en zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk.

Veel van onze activiteiten komen tot stand in samenwerking met culturele partners. De bibliotheek biedt graag een podium aan partijen die een bijdrage kunnen leveren aan onze doelstellingen.

Wat ga je doen?
Het betreft een veelzijdige functie met diverse mogelijkheden en resultaatgebieden. Je belangrijkste taken:

 • Je ontwikkelt, in overleg met je bibliotheekcollega’s, een actueel en inspirerend cultureel jaarprogramma, op basis van het meerjarenbeleidsplan en de uitgangspunten daarin. Dit kan gebaseerd zijn op bestaande activiteiten en programmering, maar ook nieuwe ontwikkelingen en trends zijn hierbij belangrijk. Met als doel dat je ook nieuwe, en soms lastig te bereiken te doelgroepen aan de bibliotheek weet te binden. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdammers voor wie kunst en cultuur niet vanzelfsprekend is. Je stemt het jaarprogramma af met directe collega’s en je leidinggevende;
 • We werken vaak samen met vrijwilligers en stagiairs, bijvoorbeeld bij kleine en grote evenementen en in het bibliotheektheater. Je geeft hen opdrachten en taken en waar nodig help en inspireer je hen bij hun werkzaamheden;
 • Je werkt aan een netwerk van relevante culturele (debat)partners en communitie;
 • Je bent in staat om makkelijk verbinding te leggen met partners en communities, het samenwerken met hen is een belangrijk uitgangspunt voor onze activiteiten. Als bibliotheek werken we al veel samen met diverse Rotterdamse en landelijke culturele instellingen, en met elkaar werk je regelmatig programma’s uit.

Wie zoeken wij?
Onze ideale kandidaat is een echte netwerker, sterk in relatiemanagement en weet veel van het culturele domein. Je bent inspirerend, ondernemend en anticipeert op mogelijkheden. Je werkt planmatig, resultaat- en doelgericht en houdt daarbij de uitgezette lijn voor ogen. Natuurlijk sta je er niet alleen voor! Bij de bibliotheek vinden we samenwerking en gezamenlijke resultaten erg belangrijk.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld Eventmanagement);
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een aantoonbaar uitgebreid netwerk in de Rotterdamse culturele sector;
 • Je hebt ervaring met het werken met freelancers, stagiairs en vrijwilligers;
 • Je hebt ervaring met budgetbeheer;
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroepen;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Wat bieden wij?
Deze functie is ingeschaald in schaal 8 cao Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van € 2.749,- en een maximum maandsalaris van € 3.523,- bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Daarnaast bieden wij vakantiegeld, een eindejaarsuitkering (3,25%) en deelname aan het pensioenfonds POB. Ook bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals korting op bedrijfsfitness, e-learning via GoodHabitz, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en uiteraard een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek. Deze geeft onder andere onbeperkt toegang tot het lenen van boeken, e-books en luisterboeken.

Hoe solliciteer je?
Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde ervaring, competenties en motivatie? Stuur dan voor 7 oktober 2020 een motivatiebrief en cv naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

De vacature staat zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Efine Pavilons, teammanager Programmering & Verhuur, e-mail: e.pavilons@bibliotheek.rotterdam.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.