Adelheid+Zina: Hoofd Marketing + Communicatie

Adelheid+Zina in Amsterdam zoekt een Hoofd Marketing + Communicatie voor 0,8 tot 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 23-09-2020Het theatergezelschap Zina van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden maakt theater om een diepgaande ontmoeting met ‘de Ander’ te bewerkstelligen.

Onze methode is: aanbellen. Letterlijk. We trekken de wijken in en laten ons door buurtbewoners adopteren. We leven samen hun leven en met hen vormen we deze levensverhalen om tot een voorstelling, een levens veranderende ontmoeting tussen publiek en de ‘Ander’. Want als je elkaars verhalen kent, zie je de mens tegenover je met nieuwe ogen. Zo is in 2011 voor het eerst de WijkSafari ontstaan waarna er vele volgden in binnen- en buitenland, waaronder in een azc en in Mexico.

De bijzondere kracht van het werk van artistiek leider Adelheid Roosen schuilt in de kruisbestuiving van haar artistieke visie en maatschappelijk engagement.

Vrouwelijke seksualiteit in de moslimwereld, eerwraak, Alzheimer, dakloosheid, liefdesrelaties, geen onderwerp wordt gemeden en juist het vrijmoedig bevragen is de kern van ons werk. Zoals in De Gesluierde Monologen (2003), Is.Man (2008), Mam (2009), Hetty&George (2013), Niet Meer Zonder Jou (2015), Thuislozen (2018) en Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors (2019).

Naast de voorstellingen en films die we maken hebben we een aantal doorlopende projecten en methodieken zoals de WijkJury, AlzheimerFluisteren en Ik Ontmoet Mij. Onze levende installaties als de Beauty Verhalen Salon en Omdat Je Mij Ten Diepste Aangaat strijken met regelmaat neer op festivalterreinen, buurthuizen en conferenties. Onze veelheid aan projecten wordt gedragen door, onder meer, medeoprichters Myriam Sahraoui en Nazmiye Oral.

Onze uitvalsbasis is Amsterdam en van hieruit trekken we naar theaters, locaties en festivals in Nederland en in het buitenland.

Hoofd Marketing + Communicatie

0,8-1 fte

Positie in de organisatie
Als hoofd marketing stuur je de andere medewerkers van de afdeling marketing en communicatie en aan de afdeling verbonden freelancers aan.

De afdeling marketing bestaat uit een medewerker vormgeving Leendert Vooijce en een medewerker persbenadering vanuit onze alliantiepartner ITA. Je rapporteert aan zakelijk leider Bregtje Bos en artistieke kern, bestaande uit Adelheid Roosen en Ola Mafaalani.

Functieomschrijving en werkzaamheden
Wat ga je doen?

 • Je bepaalt -op basis van de artistieke plannen-, de marketingstrategie op langere termijn.
 • Deze plannen en dromen kan je – in overleg met de zakelijk leider – omzetten in concrete marketingplannen, doelstellingen en begrotingen.
 • Je zoekt voortdurend naar pers- en publiciteitsmogelijkheden, uitingen en kansen voor onze voorstellingen en doorlopende projecten (en verzilvert die).
 • In het team coördineer je de ontwikkeling en realisering van al het materiaal voor print, online media, RTV, free publicity en events.
 • Je schrijft met bevlogen pen en de juiste toon teksten voor drukwerk, website, social media, persberichten en nieuwsbrieven voor verschillende groepen mensen.
 • Je bouwt actief mee aan het merk Adelheid+Zina, beschermt en ontwikkelt onze huisstijl en vergroot onze naamsbekendheid.
 • Je organiseert waar nodig publieksonderzoek.
 • Je houdt ons archief aan beeldmateriaal en publiciteitsuitingen up-to-date en weet deze goed in te zetten.
 • Je houdt contact met je marketing- en publiciteitscollega’s van al onze landelijke en lokale partners.

Waar voldoe je aan?

 • We zoeken vooral lef, vindingrijkheid en een ingebouwde lust om met zoveel mogelijk mensen en groepen te communiceren.
 • Aantoonbare marketingervaring door werk en/of opleiding (communicatie, NIMA, marketing, creative industry) is een pre.
 • Je denkt en handelt intercultureel en interdisciplinair
 • Je hebt affiniteit met het creatieve veld en met name de (podium)kunsten.

Profiel werknemer
Je bent intrinsiek gemotiveerd om ons werk naar buiten te brengen en zo veel mogelijk mensen aan ons te binden. We zijn een voorloper in het theaterveld en zoeken iemand die wil meewerken om ook op communicatiegebied vooruit te lopen. Je durft te denken in ongebruikelijke oplossingen en kent ons gevarieerde publiek en weet hoe hen te bereiken of aan te vullen. Je voelt je als een vis in het water op social media en maakt je graag nieuwe dingen eigen. Je bent goed op de hoogte van bestaande marketingtools, monitort en rapporteert als vanzelfsprekend de resultaten van je doelstellingen en weet snel te schakelen om het gewenste resultaat te bereiken. Je vindt het leuk om in teamverband te sparren over teksten, beelden, uitdagingen en mogelijkheden en schroomt niet hulp in te schakelen wanneer dat tot een beter resultaat leidt. Je bent zowel in staat om ‘the bigger picture’ te zien als het dagelijkse handwerk te doen.

Wat bieden wij
Je salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao voor Toneel en Dans.

Zina biedt een veeleisende en dynamische functie in een jong en enthousiast team met een inspirerende werksfeer. We zijn gehuisvest in een fijn pand in het centrum van Amsterdam en werken met een aantal projecten vanuit ons atelier ‘De Vlugt’ in Amsterdam Nieuw-West.

In alles wat we doen streven we bewust naar een diverse samenstelling van onze teams.

Procedure
Je uitgebreide motivatie en CV kun je voor 23 september 2020 sturen naar vacature@adelheidzina.nl t.a.v. Bregtje Bos, zakelijk leider, o.v.v. Sollicitatie Hoofd Marketing en Communicatie.

Voor meer informatie kun je haar e-mailen via bregtje.bos@zinaplatform.nl of bellen via 020 77 24 319.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.