Go Short: Hoofd Marketing & Communicatie

Go Short in Nijmegen zoekt een Hoofd Marketing & Communicatie voor 0,8 tot 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenGo Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. De organisatie is jaarrond actief als breed platform voor ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt en omvat naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals en een scholierenprogramma. De 13e editie vindt plaats van 14 tot en met 18 april 2021. Sinds 2019 vindt Go Short tevens in Arnhem plaats en organiseert ze de Gelderland Film Pitch. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Vanwege uitbreiding van het team zoeken we een

Hoofd Marketing & Communicatie

0,8-1 fte

Ben je een ervaren communicatieprofessional (HBO/WO) die kansen ziet in de huidige ontwikkelingen? Heb je een passie voor je vak, festivals, cultuur en arthouse film in het bijzonder? Ben je op de hoogte van trends, heb je een eigentijdse visie op (online) marketing en communicatie? Beschik je daarnaast over een flinke portie teamspirit en doorzettingsvermogen én durf je te experimenteren en anderen mee te nemen in je enthousiasme? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega die leiding geeft aan het communicatieteam en ons aanbod bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht brengt!

Als Hoofd Marketing & Communicatie duik je graag met je team in het diepe. De organisatie heeft een stevig trackrecord maar blijft zichzelf graag vernieuwen als het gaat om het maken, presenteren en communiceren van programma’s. Jij bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van een passend, spannend en gelaagd communicatiebeleid dat zich grotendeels online afspeelt. Om het juiste publiek voor ons uitgebreide programma te bereiken, zijn aandacht voor en afstemming van de juiste communicatiestrategie en het geven van context en duiding aan de programma’s de rode draad in je werkzaamheden.

Met jouw expertise neem je een belangrijke rol binnen ons jaarrond team en heb je een breed takenpakket dat verschilt afhankelijk van de periode in het jaar. Je bent onder meer verantwoordelijk voor:

  • on- en offline marketing en communicatie strategie, sociale media en pers
  • festivalcampagnes, marketingacties en communicatie van projecten
  • ontwikkeling en het onderhoud van website/online festivalplatform
  • relatiebeheer en werving van nieuwe partners en sponsoren
  • beheer van de huisstijl en de branding van het festival en het merk Go Short
  • ticketverkoop en het verkopen van (doelgroep)programma’s en arrangementen
  • monitoren van resultaten, maken van rapportages en verslag
  • maken en monitoren van begrotingen en budgetten, bewaken van deadlines
  • meedenken en uitvoeren van publieksprogramma’s, producties en pop-ups
  • aansturing van 4-5 mensen waaronder 2 stagiaires die je enthousiasmeert en coacht om het beste uit zichzelf te halen

Je maakt onderdeel uit van het kernteam dat direct rapporteert aan de directeur. De organisatie is als festivalorganisatie dynamisch wat zich uit in piekperiodes die extra inzet, flexibiliteit en stressbestendigheid dan normaal vragen en in het gegeven dat het team zich ieder jaar gedeeltelijk vernieuwd. Go Short is een non-profit organisatie en werkt vanuit een inhoudelijke, artistieke doelstelling. Affiniteit met jong talent en onze programma’s is daarom van essentieel belang voor alle werknemers. Een Go Shorter beschikt over een flinke dosis humor, een kritische en flexibele houding en veel zelfredzaamheid. Je vindt het ook leuk om af en toe met collega’s buiten werktijd dingen te ondernemen. Mensen die behoefte hebben aan veel structuur en afgebakende taken passen minder goed bij de organisatie.

Wij bieden
Een dynamische, informele werkplek en veel vrijheid om de functie vorm te geven. Go Short is onderdeel van het nieuwe festivalhuis, in het centrum van Nijmegen. Hier creëren we samen met drie andere festivals een inspirerende, informele en open workspace waarin samenwerking centraal staat. Salariëring is afhankelijk van leeftijd en ervaring en passend is voor de culturele sector. Je krijgt ruimte voor eigen ontwikkeling, een festivalpas, en een (gedeeltelijke) vergoeding voor voorstellingen en je Cineville-pas. Het betreft in eerste instantie een overeenkomst voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging. In overleg kan de functie freelance ingevuld worden. We zoeken echter een kandidaat die zich voor langere tijd aan de organisatie wil verbinden. Go Short streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Startdatum 1 oktober 2020 of zoveel eerder/later in overleg.

Meer informatie en reacties
Ben je geïnteresseerd, reageer dan nu. Voor meer informatie zie www.goshort.nl of neem contact op met directeur Kirsten Ruber via kirsten@goshort.nl.

Wegens een beperkte bureaucapaciteit vragen we je om je gegevens achter te laten via het formulier op onze website en daarnaast een motivatiebrief en CV te sturen naar vacatures@goshort.nl o.v.v. ‘vacature hoofd M&C’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.