Theater Utrecht: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Theater Utrecht in Utrecht zoekt een Stagiair(e) Marketing & Communicatie voor 4 of 5 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 31-08-2020


Ben jij een creatieve doener en wil je ervaring opdoen in de marketing & communicatie in de praktijk? Kom een kijkje nemen achter de schermen van een inspirerend en bevlogen theatergezelschap en word de nieuwe stagiair(e) van Theater Utrecht!

Over Theater Utrecht
Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. We bespelen theaters in het hele land en staan geregeld op locatie en op festivals. Ons eigen theater De Paardenkathedraal is de thuisbasis, maar we zijn ook kind aan huis in Stadsschouwburg Utrecht. We houden de ogen wijd open naar de wereld, reflecteren op de vraagstukken van morgen in de context van de geschiedenis en putten daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. Het gezelschap staat sinds september 2013 onder leiding van regisseur en artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen. Naast de voorstellingen van Thibaud Delpeut presenteren we ook werk van gastregisseurs zoals Naomi Velissariou, Casper Vandeputte en Espen Hjort.

Theater Utrecht heeft vanaf 1 september 2020 voor vijf maanden plek voor een

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

4 of 5 dagen per week

Functieomschrijving
In deze stagefunctie assisteer je de afdeling marketing & communicatie en help je de voorstellingen van Theater Utrecht onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroepen. Aan de hand van gezamenlijk geformuleerde leerdoelen stellen we een aantal kerntaken op waar je zelfstandig mee aan de slag gaat, in aansluiting op je eigen wensen en behoeften vanuit de opleiding. Je wordt hierbij begeleid door het hoofd marketing & communicatie Pieta Koopman en het team (Thomas en Lenette).

Het gaat onder andere om

 • Het meedenken over communicatieplannen voor voorstellingen.
 • Het benaderen van specifieke doelgroepen die aansluiten bij de inhoud van de voorstellingen.
 • Het bedenken en uitvoeren van publiciteitsacties voor voorstellingen.
 • Het bedenken van social media content en acties.
 • Het schrijven van teksten voor onder andere website, social media, pers.
 • Het bijhouden van de kaartverkoopstanden van de producties via de theaters.
 • Het coördineren en versturen van merchandise.
 • Ondersteunen bij het produceren van print en audiovisuele middelen.
 • Regionale persbenadering.
 • Algemene ondersteuning bij alle voorkomende werkzaamheden van de afdeling.
 • Andere werkzaamheden op basis van je kunnen en interesses
  (producties dit najaar zijn: Koliek, Zwarte Lente, Quake, Permanent Destruction, Immens).

Wij zoeken
We zoeken een spontane student MBO, HBO of WO, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, communicatie, vrijetijdsmanagement, theaterwetenschappen of CMV met interesse voor theater. Iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en van aanpakken weet. Je bent leergierig en proactief, sociaal en flexibel, je schrijft vlot, foutloos en wervend en bent een goede beller. We zoeken naar die ene stagiair(e) van goud die een onuitwisbare indruk achterlaat en die we nooit meer kwijt willen. Liefst woon je in of dichtbij Utrecht en ben je bereid om af en toe ook ’s avonds of in het weekend te werken.

We bieden
Een inspirerende stageplek bij een gezelschap dat volop in ontwikkeling is. Een klein, hecht en gezellig team dat bevlogen is en hard werkt en graag haar kennis deelt met jou. Stagevergoeding: € 350,- per maand bij fulltime. De stage start ieder half jaar, per september en per februari.

Periode
Je bent vanaf 1 september 2020 gedurende vijf maanden voor 4 of 5 dagen per week beschikbaar. De exacte periode gaat in overleg.

Interesse?
Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en CV naar: Pieta Koopman, hoofd marketing & communicatie: pieta@theaterutrecht.nl – telefoon 030-2737300.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.