Stichting Stukafest: Fondsenwerver / Acquisiteur

Stichting Stukafest in Utrecht zoekt een Fondsenwerver / Acquisiteur voor minimaal 0,2 fte | Vacature voor een Leertraject, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 04-09-2020


Stichting Stukafest begeleidt en ondersteunt vrijwillige regionale besturen bij het organiseren van culturele optredens in verschillende steden. Met een enorme liefde voor theater, muziek, poëzie, kleinkunst en alle denkbare (meng)vormen van kunstdisciplines organiseren zelfstandige besturen ieder jaar hun eigen Stukafest editie. In dertien van de grootste studentensteden van Nederland vindt Stukafest plaats gedurende de maand februari.

Stichting Stukafest (Nederland) is de overkoepelende landelijke stichting die de stedelijke besturen ondersteunt, begeleidt en controleert. Stukafest Nederland vraagt fondsen aan en zoekt sponsoren ten bate van de stedelijke besturen, zorgt voor een landelijk design, controleert de boekhoudingen en organiseert een uitgebreid talentontwikkelingstraject om de stedelijke besturen te ondersteunen in hun functie.

Stichting Stukafest is op zoek naar een

Fondsenwerver / Acquisiteur

minimaal 0,2 fte, 8 uur per week

Als acquisiteur is je belangrijkste verantwoordelijkheid het aanschrijven van fondsen en zoeken naar sponsoren en partners voor Stukafest. Dit ter ondersteuning van de stedelijke Stukafest edities maar ook voor het talentontwikkelingstraject en de professionalisering van Stukafest in het algemeen. Verder zorg je voor een goede relatie met fondsen, sponsoren en partners en kun je de stedelijke besturen adviseren en inspireren op het gebied van acquisitie van fondsen en sponsoren.

Taken

  • Contact met fondsen, sponsoren en partners.
  • Schrijven van beleidsstukken.
  • Adviseren in de acquisitie van de Stukafest edities.
  • Beslissingen maken op beleidsniveau met het Stukafest Nederland team.
  • Stukafest vertegenwoordigen, zowel in functie bij landelijke samenkomsten zoals de Stukafest bootcamps en evaluatiedagen, als uit functie.

Wat vragen wij

  • Actieve werkhouding en interesse in de ontwikkelingen binnen Stukafest, op beleidsniveau maar ook op organisatorisch niveau.
  • Ervaring op het gebied van fondsen en/of sponsorwerving.
  • Op de hoogte zijn van en/of interesse hebben in de ontwikkelingen op het gebied van fondsen en subsidies.
  • Ervaring met het schrijven van beleidsstukken is een pre.
  • Kennis van en/of ervaring met Stukafest als festival is een pre..

Elk bestuurslid van Stichting Stukafest wordt geacht elke week minimaal 8 uur aan werkzaamheden voor Stukafest te besteden en minimaal drie keer per maand aanwezig te zijn op het Stukafest kantoor in Utrecht.

Wat bieden wij
Leden van het bestuur van Stichting Stukafest ontvangen een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden. Daarnaast biedt Stichting Stukafest veel mogelijkheid tot persoonlijke groei door middel van (zelf in te plannen) cursussen. Stichting Stukafest biedt daarnaast de mogelijkheid om een groot cultureel netwerk op te bouwen en in de functie veel relevante werkervaring op te doen.

Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen wij sollicitaties voorzien van een motivatie en curriculum vitae.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 4 september 2020. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 37 van 2020. Mogelijk vinden de gesprekken digitaal plaats.

Binnen Stichting Stukafest wordt gestreefd naar diversiteit in culturele achtergrond, netwerk, geografische spreiding en werkervaring. Personen met relatief minder ervaring worden aangemoedigd te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid wordt gekozen voor de kandidaat die complementair is aan de diversiteit van de stichting.

Voor sollicitaties of meer informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met de voorzitter van Stichting Stukafest, Robin van der Sluis, via Robin@stukafest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.