Stichting De Muren hebben Oren: Interviewbegeleiders

Stichting De Muren hebben Oren in Den Haag/Rotterdam zoekt Interviewbegeleiders voor 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geen


Stichting De Muren hebben Oren zet zich in voor de verbinding tussen stadsbewoners van verschillende generaties met verschillende achtergronden, waarbij de lijnen van het verleden worden getrokken naar het heden.

Binnen het project De Muren hebben Oren ontmoeten leerlingen van groep 7 en 8 uit diverse wijken elkaar. Zij volgen samen les en interviewen elkaars familieleden en andere stadsgenoten over hun oorlogs- en/of migratiegeschiedenis.

De Muren hebben Oren zoekt voor de interviews per direct

Interviewbegeleiders

8 uur per week

Wij zoeken begeleiders voor deze interviews. In het reguliere programma haalt de begeleider de groepjes op van school en neemt ze mee naar het huis van de Verteller. De begeleider stimuleert de leerlingen in het stellen van vragen, laat hen zelf doorvragen en springt waar nodig bij met nieuwe vragen. De begeleider maakt notities van het interview. Na afloop van het interview brengt de begeleider de leerlingen terug naar de klas en maakt vervolgens een korte, mooie samenvatting van het interview.

In het aangepaste coronaproof programma van De Muren hebben Oren vinden de interviews digitaal plaats. De interviewbegeleider zit dan ofwel aan de kant van de leerlingen, ofwel aan de kant van de Verteller.

In schooljaar 2020-2021 voeren twintig Haagse en zes Rotterdamse klassen het project De Muren hebben Oren uit. Per klas worden circa acht interviews afgenomen; in groepjes van vier interviewen leerlingen mensen digitaal of bij hen thuis. Het begeleiden van een interview kost circa 4 uur, inclusief reistijd en het schrijven van een verhaal na afloop.

Solliciteren kan per mail, voorzien van een motivatiebrief en CV. Na de sollicitatie volgt een kennismakings- in instructiegesprek. Bij een positief resultaat wordt een (gratis) VOG aangevraagd. Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar. Reiskosten worden vergoed en er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.