Stadsschouwburg Utrecht: Programmeur

Stadsschouwburg Utrecht in Utrecht zoekt een Programmeur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-09-2020


In de Stadsschouwburg Utrecht zijn jaarlijks meer dan 500 voorstellingen te zien, die door meer dan 200.000 mensen worden bezocht. We werken nauw samen met Utrechtse festivals zoals SPRING en Tweetakt, met diverse Utrechtse gezelschappen en we produceren elk seizoen een eigen kerstproductie voor de hele familie. We willen theater presenteren dat doordacht, helder, prikkelend en scherp is. Dat kan ontregelen, mensen in vervoering brengen en nieuwe inzichten geven, met verbeeldingskracht, liefde en zeggingskracht. We geloven in de kracht van theater als plek voor betekenisvolle ontmoetingen. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in ons theater.

Het team Programmering is per 1 oktober 2020 op zoek naar een

Programmeur

36 uur per week

Profiel
Stadsschouwburg Utrecht laat het beste zien van wat er in Nederland gemaakt wordt op het vlak van toneel, muziektheater, dans, cabaret, jeugdtheater, opera, musical, show en circus. We kijken ook over onze grenzen en tonen belangrijk werk uit Europa en daarbuiten.

Binnen dit brede aanbod ligt de focus van de nieuwe programmeur op de genres cabaret, show, musical en circus. Daarnaast ben je als projectleider verantwoordelijk voor de organisatie van voorstellingen op locatie, festivals en bijzondere programmering.

We verwachten dat je een frisse kijk hebt op het vakgebied, dat je goed op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen. Je hebt aandacht voor diversiteit binnen het aanbod en kunt goed samenwerken in een team.

Wat ga je doen

 • je programmeert cabaretvoorstellingen en stand-up comedy, show, musical en circus;
 • je bedenkt, ontwikkelt en leidt projecten;
 • je maakt financiële afspraken, stelt begrotingen op en bewaakt die;
 • je vertegenwoordigt de schouwburg in diverse netwerken en vervult daarin een actieve rol;
 • om op de hoogte te zijn van het aanbod woon je regelmatig elders voorstellingen bij;
 • minimaal twee avonden per week ben je in de schouwburg aanwezig om gezelschappen te ontvangen.

Functie-eisen

 • minimaal hbo-niveau
 • leergierig, initiatiefrijk en gericht op samenwerking
 • hart voor theater
 • ervaring in de culturele sector
 • ervaring als projectleider
 • financieel inzicht
 • lef, doorzettingsvermogen en oog voor nieuwe kansen

Wij bieden

 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • afhankelijk van kennis en ervaring een aanstelling in schaal 7 van de
  cao Nederlandse Podia: salaris van minimaal € 2.565,- tot maximaal € 3.634,-
  op basis van 36 uur;
 • een gezellige en mooie werkplek in een creatieve omgeving;
 • de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen binnen een leuk en ervaren team.

Sollicitatie
Je sollicitatie met motivatiebrief en cv kun je tot 15 september sturen naar vacatures@ssbu.nl onder vermelding van ‘sollicitatie programmeur SSBU’. Zodra de sollicitatie door ons is ontvangen, krijg je een ontvangstbevestiging. De gesprekken zullen in de tweede helft van september plaatsvinden. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Stadsschouwburg Utrecht voert een personeelsbeleid waarin diversiteit een speerpunt is. Wij zijn een inclusieve organisatie die streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Utrechtse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.