Rijksmuseum Twenthe: Stagiair Projectmedewerker

Rijksmuseum Twenthe in Enschede zoekt een Stagiair Projectmedewerker voor 28 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 09-08-2020


Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek zijn twee musea in Enschede die zeer nauw samenwerken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum met een collectie van de late middeleeuwen tot heden en presenteert ieder jaar verschillende tentoonstellingen. In De Museumfabriek draait het om de ‘samenhang der dingen’ en hoe natuur, cultuur, wetenschap en techniek van invloed zijn op elkaar. Beide musea bestuderen, presenteren en stimuleren de menselijke verbeelding. Want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan ons bestaan.

Ben jij er klaar voor om de opgedane kennis uit je studie toe te passen in de veelzijdige wereld van Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek?

Voor de periode september ‘20 – januari ‘21 zijn wij op zoek naar een

Stagiair Projectmedewerker

28 tot 36 uur per week

Wat ga jij doen?
Jouw focus ligt voornamelijk op het concept ‘de Wunderkammer’ in De Museumfabriek, maar je bent ook betrokken bij andere projecten in het Rijksmuseum Twenthe.

Je werkzaamheden bestaan uit

  • Onderzoek doen naar de collectie van De Museumfabriek.
  • Activiteitenprogramma’s (mede-)ontwerpen.
  • Meedenken over de objectteksten en audiotour van de Wunderkammer.
  • Meehelpen met de productie van tentoonstelling(en) in Rijksmuseum Twenthe.

Wie ben jij?
Als stagiair binnen Rijksmuseum Twente en de Museumfabriek ben jij communicatief vaardig: jij kan met alle betrokkenen binnen de organisaties (van vrijwilligers tot directie) doelmatig communiceren en je krijgt zaken voor elkaar. Daarnaast ben je ook nieuwsgierig en analytisch, kan theorie naar praktijk vertalen en doorziet projecten van a-z.

Verder is het volgende op jou van toepassing

  • Op dit moment volg jij een HBO of WO Bachelor in de richting van kunst / cultuur.
  • Jij staat vol enthousiasme klaar om jouw kennis toe te passen en ervaring op te doen.
  • Je bent 28 tot 32 uur per week beschikbaar en flexibel ingesteld als het gaat om incidentele weekend- en avondwerkzaamheden.
  • … vanzelfsprekend heb jij een passie voor kunst & cultuur.

Wat bieden wij?
Een stageplek binnen een inspirerende werkomgeving met twee onderscheidende museale concepten. Deze functie is een mooie start binnen de wereld van kunst en cultuur. Vanzelfsprekend krijg jij professionele begeleiding en de gelegenheid om brede ervaring op te doen. Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek biedt een stageovereenkomst aan waar een maandelijkse stagevergoeding in opgenomen is.

En nu verder…
Reageren op deze vacature kan door je sollicitatie uiterlijk zondag 9 augustus 2020 te sturen naar vacature@rijksmuseumtwenthe.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 13 augustus 2020. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Voor vragen over de vacature neem je contact op met Julia Wolters via j.wolters@rijksmuseumtwenthe.nl of 053-2012004

Vanzelfsprekend is iedereen (M/V/X), die zich kan vinden in de gestelde functievereisten, welkom om te reageren op deze vacature.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.