Residentie Orkest Den Haag: Aanvoerder Trompet

Het Residentie Orkest Den Haag in Den Haag zoekt een Aanvoerder Trompet voor 0,6 tot 0,7 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2020


Wij zijn het Residentie Orkest Den Haag. Den Haag is de stad waarmee we onlosmakelijk zijn verbonden. De internationale, diplomatieke, politieke en koninklijke stad aan zee en stad van vrede en recht. Met onze muziek spelen we een belangrijke rol in het bereiken en verbinden van alle inwoners en bezoekers van Den Haag. Wij bieden een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk en dynamisch karakter. Onze muziek, liveoptredens, maatschappelijke en educatieve programma’s verbinden, dagen uit, verrassen en laten je genieten. Onze artistieke interpretatie van muziek creëert dat unieke moment waarbij muziek, soms al eeuwenoud, ineens weer helemaal van nu is. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier.

Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland en is regelmatig te horen op belangrijke podia in binnen- en buitenland. Wij werken daarin samen met een illustere groep van internationale topdirigenten en solisten. Daarnaast hebben wij met labels als BIS, Chandos, Challenge en DGG een rijke discografie opgebouwd. Op dit moment is Nicholas Collon onze chef-dirigent en artistiek adviseur. Vanaf de zomer van 2021 wordt Anja Bihlmaier de nieuwe chef-dirigent van het Residentie Orkest. Richard Egarr is vaste gastdirigent en daarnaast is ook Jun Märkl benoemd tot vaste gastdirigent.

Het Residentie Orkest heeft per direct een vacature voor

Aanvoerder Trompet

65 tot 70%

De functie
De functie Aanvoerder Trompet bestaat uit het spelen van prominente en vaak solistische 1e trompetpartijen in symfonisch repertoire. Daarnaast ben je inzetbaar voor (educatieve en maatschappelijke) activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting. Aanvoerders hebben tevens taken die bijdragen aan de orkestorganisatie in het algemeen, zoals het zitting hebben in een proefspelcommissie, het bevorderen van een goede collegiale samenwerking, het leiding geven aan de groep en het fungeren als gesprekspartner voor het management ten aanzien van artistieke of personele vraagstukken aangaande de eigen groep of het orkest.

Functie eisen
Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als trompettist en dat je juist onder (grote) druk weet te schitteren. Je combineert artistiek lef en eigenheid met een verbindend en inspirerend karakter als collega. Wij vragen openheid voor de authentieke speelstijl én voor hedendaagse muziek. Je vindt het leuk én belangrijk om naast je collectieve podiumactiviteiten mee te werken aan educatieve en maatschappelijke activiteiten en producties in ensembleverband en je bent aantoonbaar betrokken bij de organisatie.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 1 december 2020 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier. Dit formulier vind je op onze website via onderstaande solliciteer-button. Heb je in de eerste helft van 2020 al gesolliciteerd op deze positie en bericht gehad dat het proefspel is uitgesteld, dan hoef je niet opnieuw te solliciteren. Het proefspel vindt plaats op dinsdag 19 januari (voor en eerste ronde) en woensdag 20 januari (finale ronde) 2021.

Verplicht repertoire

  • Trompetconcert van Haydn 1e deel tot aan de reprise.
  • Trompetconcert van Tomasi tot aan de cadens.
  • Mogelijk een nader te bepalen kamermuziekwerk waarin je samen speelt met enkele leden van het orkest.
  • Nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure en een trial kan eveneens onderdeel van de procedure zijn. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge (Hoofd P&O), sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 880 0299.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.