Phoenix Cultuur: Teaching Artist; Kunstdocent Voortgezet Onderwijs

Phoenix Cultuur in Veghel zoekt een Teaching Artist; Kunstdocent Voortgezet Onderwijs, aantal uur in overleg | Vacature voor een Betaalde functie, Nader te bepalen | Sluitingsdatum: 24-08-2020


Phoenix Cultuur is hét centrum voor kunstonderwijs in gemeente Meierijstad. Een jonge en ondernemende organisatie die gedragen wordt door kunstprofessionals en een klein team aan ondersteuning. Phoenix Cultuur geeft vorm aan haar belofte dat alle inwoners uit Meierijstad, jong en oud, een culturele loopbaan kunnen bewandelen. De professionele docenten geven cursussen en lessen in muziek, beeldende kunst, dans en theater. In de vrije tijd, maar ook in het onderwijs!

Samen met partners uit het onderwijs, bedrijfsleven, de gemeente en kunstonderwijzers, bouwt Phoenix Cultuur aan een unieke coöperatie: CHV Academy; Circle of Talent. In deze Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren door middel van structureel kunstonderwijs, hun talenten ontwikkelen via de Breedtekunst (het primair en voortgezet onderwijs) en Talentenklassen (in de vrije tijd), naar de Topkunst ((Kunst)vakopleidingen), om zo de creatieve geesten van de toekomst te worden die de maatschappij hard nodig heeft.

Als toekomstgerichte organisatie voor kunstonderwijs staan wij voor:

 • De kunstprofessional als spil van de organisatie.
 • Een cultuur waarin de medewerkers en partners een grote mate van eigenaarschap/ondernemerschap vertonen.
 • Kunstinhoudelijke professionaliteit.
 • Klantgerichtheid.
 • Verbinding door middel van kunst en cultuur.

CHV Academy verzorgt structurele kunstlessen op alle 34 basisscholen (PO) in alle kernen in gemeente Meierijstad. Na de herfstvakantie in schooljaar 2020-2021 start CHV Academy met structurele kunstlessen op twee scholen (twee kunstklassen per school) voor het Voortgezet Onderwijs (VO) in Veghel.

Wij zoeken een

Teaching Artist; Kunstdocent Voortgezet Onderwijs

Aantal uur in overleg

Als Teaching Artist voor het Voortgezet Onderwijs word je onderdeel van een team van Kunstdocenten (PO en VO) dat nauw met elkaar samenwerkt.

Je ziet de vragende ogen, verwondering, maar ook de nieuwsgierigheid en het enthousiasme. Samen met de leerlingen ga je kunst in al haar facetten ontdekken. De leerlingen, onderbouw of bovenbouw, vanuit de diverse leerniveaus van de middelbare school, hebben zelf voor deze kunstlessen gekozen. Je begeleidt ze als Teaching Artist, een kunstenaar, een docent die kan coachen en ondersteunen. Voor de leerlingen, ieder met affiniteit voor een bepaalde kunstvorm, ben jij naast begeleider ook inspirator. Je doel van de interdisciplinaire lessen is om de leerlingen, individueel of in groepen, hun verhalen, ideeën en verschillende thema’s te laten uiten in diverse kunstvormen.

Als Teaching Artist

 • Verzorg je, gedurende 30 weken Kunstlessen van 90 minuten in de onder- en de bovenbouw van een middelbare school in Veghel, gemeente Meierijstad. De lessen starten na de herfstvakantie van schooljaar 2020-2021.
 • Werk je samen in een team van Kunstdocenten (PO en VO) van CHV Academy.
 • Heb je regelmatig overleg- en (bij)scholingsmomenten met het team.
 • Werk je samen met de kunstvakdocenten van de middelbare scholen.
 • Ontwerp je zelf je lessen aan de hand van de basisopzet en de projectthema’s van CHV Academy.
 • Verzorg en werk je mee aan presentatiemomenten van de leerlingen.

Je bent

 • Een professional met een afgeronde kunstvakopleiding.
 • Inspirerend en je hebt aantoonbare pedagogische en didactische vaardigheden.
 • Ervaren in het coachen en begeleiden van jongeren en het lesgeven in het VO.
 • Flexibel, innovatief en ondernemend en je kunt goed in teamverband samenwerken.

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je tot 1 augustus 2020 terecht bij Barbara Brouwer, directeur, barbara.brouwer@phoenixcultuur.nl en vanaf 17 augustus 2020 bij Sophie de Ruijter, coördinator CHV Academy VO, sophie.deruijter@phoenixcultuur.nl. Op www.chvacademy.nl lees je meer over CHV Academy, Circle of Talent.

Enthousiast?
Ben jij de Teaching Artist, die inspirerende kunstdocent die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie voor 25 augustus 2020 naar sophie.deruijter@phoenixcultuur.nl, met als onderwerp ‘Sollicitatie CHV Academy VO’. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 27 augustus 2020.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.