Onze Lieve Vrouw ter Nood: Programmamanager

Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo zoekt een Programmamanager voor 16 uur per week (kan worden uitgebreid i.c.m. programmamanagement St Bavo Haarlem) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geen


Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo is de grootste Mariale bedevaartplaats in Nederland. Haar geschiedenis gaat terug tot het eind van de 14e eeuw. Elk jaar bezoeken tienduizenden mensen de historische Genadekapel en Runxputte voor het heilzame water uit de Mariabron. Het is een bijzondere plek om tot reflectie en bezinning te komen. De Genadekapel en de Bedevaartkapel zijn dagelijks geopend voor de Heilige Mis en voor de Biecht. Er worden diverse retraites, lezingen, activiteiten en evenementen georganiseerd gericht op individuen, gezinnen, groepen of jongeren. In het park is ook een theehuis en winkel te bezoeken. In het volledig gerenoveerde Julianaklooster zijn vergaderruimtes te boeken tot 60 personen en gastenkamers en groepsaccomodaties beschikbaar voor overnachting. Het Sint Willibrord seminarie is de priesteropleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam en is ook gevestigd in het Julianaklooster op het heiligdom. Zie ook: olvternood.nl

Onze Lieve Vrouw ter Nood zoekt een

Programmamanager

16 uur per week (kan worden uitgebreid in combinatie met programmamanagement St Bavo Haarlem)

Plaats in de organisatie
Het heiligdom wordt geleid door de rector en de hospitality manager. Een plan voor een duidelijke en kwalitatieve profilering van het heiligdom is recent gemaakt. Dit met als doel om het financiële en maatschappelijke draagvlak voor haar activiteiten te behouden en versterken. Het bestuur en het management hebben de ambitie uitgesproken om te groeien naar 100.000 bezoekers per jaar (verdubbeling van het huidige aantal bezoekers). De programmamanager rapporteert aan de rector van het heiligdom en werkt nauw samen met de hospitality manager. De programmamanager is voorzitter van de programmaraad die bestaat uit de rector, de moeder van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara en een aantal vrijwilligers.

Profiel
De programmamanager geeft als voorzitter samen met de programmaraad invulling aan het jaarprogramma van het heiligdom. Dit met als doel om naast de praktiserende katholieke gemeenschap een breder publiek aan te spreken rondom de thema’s reflectie en bezinning. Doel is om actief naar buiten te treden met een laagdrempelig en divers programma die geïnteresseerden naar het Heiligdom trekt en dichterbij het geloof brengt. Te denken valt aan bijvoorbeeld natuurwandelingen, workshops, (foto) tentoonstellingen en lezingen. Focus ligt op het verbreden van de doelgroep met passende activiteiten waarbij de huidige (wekelijkse) bezoekers bediend moeten blijven. De programmamanager stelt het jaarprogramma op en stemt deze met de interne en externe betrokkenen af. De hospitality manager brengt dit met zijn team tot uitvoering.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Als voorzitter in samenwerking met de programmaraad een jaarprogramma ontwikkelen waarbij elke week een activiteit plaatsvindt in het heiligdom of in het klooster.
 • Uitbreiding van de huidige programmaraad met twee deelnemers (vrijwilligers).
 • Het actief inzetten van (eigen) netwerk, vastleggen van sprekers, het maken van zakelijke afspraken, boeken van externe producties en afstemming met het operationeel team.
 • Verkennen van subsidie mogelijkheden vanuit kunst en cultuur fondsen of gemeenten.
 • Beoordelen van financiën en budgettering van het jaarprogramma.
 • Relevante en passende vertaling maken van het programma naar de identiteit en doelstellingen van het heiligdom.

Competenties en persoonlijke kwaliteiten

 • Minimaal hbo-afgeronde opleiding.
 • Ruime ervaring met het gestructureerd opzetten en organiseren van programma’s vanuit creatief inhoudelijk en zakelijk perspectief voor een culturele of religieuze instelling.
 • Kennis van en affiniteit met de Rooms-Katholieke kerkgemeenschap en geloofsbeleving.
 • Een relevant en actueel netwerk in kunst, cultuur en het christelijk geloof is een pre.
 • Enthousiasmerende en inspirerende teamspeler.
 • Empatische, pragmatische en flexibele persoonlijkheid.

Onze Lieve Vrouw Ter Nood biedt u
Een inspirerende werkomgeving in een prachtig gelegen park waar rust en bezinning centraal staat met een betrokken en gemotiveerd team. Met uw ideeën en inbreng kunt u een grote bijdrage leveren aan de doelstellingen van het heiligdom.

De programmamanager wordt aangesteld voor een periode van 2 jaar voor 2 dagen per week. In deze periode wordt toegewerkt naar een zelfstandige vrijwillige organisatie die het jaarprogramma zonder professionele ondersteuning kan organiseren. De functie van programmamanager kan worden uitgebreid (en dus gecombineerd) met twee dagen per week voor Kathedrale basiliek Sint
Bavo te Haarlem.

Zowel een tijdelijk dienstverband als inzet als ZZP’er behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?
Om te solliciteren reageer je via www.beljonwesterterp.nl met behulp van referentienummer R2654. Voor meer informatie neem je contact op met BeljonWesterterp kantoor Amsterdam, Edith Blok, 06 – 53979284. Het functieprofiel en de tijdsplanning vind je ook op onze website.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.