Museum MORE: Artistiek Directeur

Museum MORE in Gorssel zoekt een Artistiek Directeur voor 36 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 25-09-2020


MORE staat voor modern realisme. Voortbouwend op het fundament van een voormalige bedrijfscollectie staat deze naam voor waar het bij het museum om draait. In 2014 kwam het depot tot stand en een jaar later opende de eerste museumlocatie in Gorssel in een spraakmakend gebouw van architect Hans van Heeswijk. In 2017 volgde een semipermanente tentoonstellingsruimte in Kasteel Ruurlo. Daarbij was het in oude glorie herstellen van dit monument met zijn tuinen de verwezenlijking van een jongensdroom van de stichter Hans Melchers. Als liefhebber en verzamelaar van figuratieve kunst stelt Melchers MORE bovendien in staat om de eigen collectie uit te breiden en te versterken, terwijl relaties met buitenlandse stromingen en persoonlijkheden tot uitdrukking worden gebracht door tijdelijke bruiklenen in wisseltentoonstellingen. Zijn museum is daarbij in het veld onderscheidend door een rode draad van eigentijdsheid.

Museum MORE heeft in vijf jaar tijd veel bereikt. Inmiddels trekken de twee tentoonstellingslocaties samen gemiddeld 240.000 bezoekers per jaar. Voor de toekomst wordt een verdere kwaliteitsslag en vermeerdering van naamsbekendheid beoogd. Om deze te realiseren zijn we op zoek naar een opvolger van de huidige creatief leider die dit samen met de organisatie kan verwezenlijken.

Financieel wordt MORE beheerd door Melmuseum Exploitatie BV. De artistiek directeur maakt met de adjunct directeur deel uit van het managementteam. Hierin is ook Melmuseum Exploitatie BV vertegenwoordigd voor de huisvesting, zakelijke exploitatie en personele administratie.

Het kantoor omvat vier hoofdafdelingen: Kunstzaken, Marketing / Communicatie, Events, Financiƫle Administratie. De artistiek directeur geeft leiding aan de (gast)conservatoren, tentoonstellingsmanager, behoud en beheer, marketing en communicatie, gidsen. Zij/hij werkt daartoe samen met de adjunct-directeur, die verantwoordelijk is voor operationele zaken en de dagelijkse leiding van de publieksmedewerkers in Museum MORE Gorssel en Kasteel Ruurlo.

In verband met het vertrek volgend jaar van de artistiek directeur zijn wij op zoek naar een opvolger.

Artistiek Directeur (v/m)

36 tot 40 uur per week

Taken en verantwoordelijkheden
Het museum heeft verschillende taken: naast onder andere het behoud en het beheer van collecties, het organiseren van evenementen, vraagt het (laten) bedenken en (laten) uitvoeren van tentoonstellingsprojecten en publicaties veel energie. Daartoe wordt gezocht naar een persoon die de speciale dynamiek van een kunstmuseum met zijn planmatigheden begrijpt en daarop kan anticiperen. De artistiek directeur heeft een goed netwerk in de kunstwereld, brede interesse en affiniteit met figuratieve kunst. Er wordt van haar/hem verwacht dat zij/hij op artistiek-inhoudelijk gebied beleid kan ontwikkelen, leidinggeven en zorgdragen voor een creatieve en doelmatige programmering. Zij/hij is communicatief en inhoudelijk sterk en goed benaderbaar voor zowel interne als externe partijen. De artistiek directeur is creatief, maakt ook zelf tentoonstellingen en denkt in oplossingen.

Opleiding en ervaring
De kandidaat functioneert op academisch werk- en denkniveau. Ervaring in de kunstensector is onontbeerlijk. Daarnaast hebben de kandidaten gedegen inzicht inzake het (laten) opstellen en beheren van museale budgetten of zijn ze in staat om zich dat op korte termijn eigen te maken. De artistiek directeur heeft zowel een interne als externe rol; de externe rol bestaat uit het te woord staan of overleg voeren met zowel publieke als private instanties en media.

Benoeming en bezoldiging
Na gebleken geschiktheid geldt de benoeming voor onbepaalde tijd. Museum MORE heeft geen CAO. De bezoldiging is conform de Museum CAO schaal 15.

Informatie (functiedocument) of telefonisch met de huidige directeur (op afspraak): info@museummore.nl. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte motivatie (inclusief actueel cv) uiterlijk 25 september 2020 te sturen naar info@museummore.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.