Hortus Botanicus Amsterdam: Stagiair Programmering

De Hortus Botanicus Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair Programmering voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 16-08-2020


De Hortus is één van de oudste plantentuinen ter wereld. Een groene oase in het centrum van de stad, met een collectie van meer dan 4.000 plantensoorten uit alle klimaten. Overdag is de Hortus open voor bezoekers van de tuin van 10.00 tot 17.00 uur. De Hortus is een plek waar toeristen en Amsterdammers kunnen genieten van groen en kunnen leren over de natuur. Het hele jaar door vinden er diverse culturele activiteiten plaats. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van circa 50 enthousiaste medewerkers en 70 vrijwilligers.

De Hortus zoekt op korte termijn een

Stagiair Programmering

32 uur per week

Als stagiair op de afdeling Team Publiek val je onder het afdelingshoofd Team Publiek. Het Team Publiek bestaat uit de afdelingen educatie, publieksprogrammering, marketing / communicatie en winkel / entree. Dit is een hecht team van zes personen waarin veel wordt samengewerkt. Als stagiair zul je aangestuurd worden door de medewerker programmering en nauw samenwerken met de collega’s van marketing en educatie.

De functie
De Hortus organiseert diverse activiteiten voor het publiek, waaronder tentoonstellingen, workshops, lezingen en concerten. Je voornaamste rol als stagiair is om samen met de medewerker Programmering aan de slag te gaan in de voorbereiding van de producties in het najaar. Dit zijn de Museumnacht, de MOAM art tentoonstelling en de Hortus by Night avonden. Je denkt mee over de invulling, de planning, de organisatie en je werkt uiteindelijk ook tijdens de events zelf mee in de productie. Je bent medeverantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van deze activiteiten in de Hortus en je bedenkt samen met de collega’s van marketing de beste en leukste marketingactiviteiten.

Wat ga je doen

 • Je leert meedenken aan de organisatie en productie van publieke events in de Hortus Amsterdam.
 • Je maakt kennis met het culturele veld van Amsterdam en de daarin werkende partners.
 • Je ontwikkelt (nieuwe) activiteiten voor diverse doelgroepen.
 • Je werkt mee aan het opstelling van budgetten, het maken van planningen en het opzetten van roosters en draaiboeken.
 • Je werkt mee tijdens de evenementen zelf in verschillende rollen.
 • Je bent een onderdeel van het Team Publiek en doet mee en draagt ook bij aan interne teamvergaderingen en aan externe overleggen met partners.

Wie ben jij

 • Je doet een HBO opleiding in toerisme, kunst / cultuur, eventorganisatie, vrijetijdsmanagement of aanverwante richtingen.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het Amsterdamse culturele veld en toerisme.
 • Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en flexibel.
 • Je hebt een verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden we jou

 • Stageperiode: vijf tot zeven maanden tussen september 2020 tot en met maart 2021 (in overleg).
 • Aanwezigheid: vier tot vijf dagen per week.
 • De Hortus biedt een bescheiden stagevergoeding van 250 euro per maand op full time basis.

Ben je geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Barbara van Amelsfort, hoofd Team Publiek, tel: 020-7025429 of barbara.van.amelsfort@dehortus.nl. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je tot 16 augustus 2020 mailen naar de Hortus, ter attentie van Marieke Holt, P&O medewerker, marieke.holt@dehortus.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.