Haags Historisch Museum: Hoofd Financiën

Het Haags Historisch Museum in Den Haag zoekt een Hoofd Financiën voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-08-2020


Het Haags Historisch Museum (HHM) is in 1986 ontstaan en gevestigd in de Sint Sebastiaansdoelen, een rijksmonument aan de Hofvijver waarvan de Gemeente Den Haag de eigenaar is. Sinds 1994 exploiteert de Stichting (SHHM) ook Museum de Gevangenpoort, dat aan de andere kant van de Hofvijver ligt. Bij beide musea samen gaan jaarlijks rond de 100.000 bezoekers ‘langs de kassa’. De Gevangenpoort wordt gesubsidieerd door het rijk, het HHM door de gemeente Den Haag. Voor beide locaties worden aparte inhoudelijke en financiële verantwoordingen opgeleverd.

Om aantrekkelijk te blijven voor een breed publiek is voor beide musea een vernieuwingstraject ingezet. Dit betreft een inhoudelijke vernieuwing van het aanbod en voor het HHM ook een vernieuwing van het museumgebouw.

De Stichting Haags Historisch Museum zoekt een

Hoofd Financiën

tevens MT-lid

32 uur per week

Samen met de directeur-bestuurder en collega-MT-leden geef je invulling aan het museale beleid van het Haags Historisch Museum en van Museum De Gevangenpoort. Het betreft een brede en dynamische functie in de culturele wereld waarbij continu geschakeld moet worden tussen diverse vraagstukken, belangen en stakeholders.

Over de functie
Je geeft leiding aan de afdeling Financiën, bestaande uit twee parttime medewerkers. Je stuurt deze medewerkers aan, en je ondersteunt hen bij het realiseren van de jaarlijks te definiëren afdelingsdoelstellingen en persoonlijke ontwikkeldoelen.

Je bent verantwoordelijk voor de financiële continuïteit van de organisatie. Je beheer(s)t daarvoor de volledige Finance & Control-cyclus met onderliggende processen als debiteuren- en crediteurenbeheer, BTW-verrekeningen, risicomanagement. Je stelt jaarrekeningen, begrotingen en tussenrapportages op, ondersteunt collega’s bij het opzetten van hun projectbegrotingen. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de financiële en budgettaire consequenties van MT-besluiten en over effectief en efficiënt ingerichte processen uit de administratieve organisatie. Je bewaakt de liquiditeits- en solvabiliteitspositie van de organisatie en trekt waar nodig tijdig aan de bel. Je biedt administratieve ondersteuning bij HR-processen.

Je neemt deel aan het MT-overleg met in totaal vijf leden. Dit zijn naast jou de directeur-bestuurder, het hoofd Publiekszaken, het hoofd Marketing & Communicatie en Hoofd Facilitaire Zaken.

Wij zoeken een manager met HBO Bedrijfsadministratie en minimaal drie jaar ervaring als leidinggevende die zijn of haar weg soepel weet te vinden in een complexe, bestuurlijke omgeving. Je kunt goed schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en je steekt waar nodig als meewerkend voorman de handen uit de mouwen.

Je bent slagvaardig, resultaatgericht, communicatief. Dienstverlening zit in je DNA. Je hebt een duidelijke visie op de financiële en AO-processen en weet de organisatie daar op een natuurlijke manier in mee te krijgen.

Ons aanbod voor de beste kandidaat
We bieden een uitdagende functie als Hoofd Financiën bij een organisatie die met veel energie voluit heeft ingezet op vernieuwing van haar museale beleid. Het betreft een functie voor 32 uur per week. Het salaris is maximaal € 4.450,- bij een fulltime dienstverband. Arbeidsvoorwaarden vallen nu nog onder de CAO Gemeenten. De ambitie is om in de loop van 2020 over te stappen naar de Museum CAO.

Informatie & procedure
Het doel is de procedure af te ronden voor 31 augustus 2020. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 35. Startdatum in de functie is bij voorkeur 1 oktober 2020. Je CV en motivatiebrief kan je sturen naar vacatures@haagshistorischmuseum.nl. Sluitingsdatum is 23 augustus 2020.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.