DutchCulture: Hoofd Communicatie & Marketing

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Hoofd Communicatie & Marketing voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-09-2020


DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. We werken voor het culturele en het creatieve veld, overheden, Nederlandse diplomatieke posten en andere professionals met internationale ambities. Wij zijn ervan overtuigd dat internationale culturele samenwerking een motor is voor artistieke ontwikkeling, voor internationale relaties en voor duurzame ontwikkelingsdoelen. We staan voor het belang van samenwerking en uitwisseling op basis van wederkerigheid, inclusiviteit en duurzaamheid. Met ons team van gedreven culturele professionals werken we vanuit hartje Amsterdam. We geven informatie en advies. We organiseren evenementen in binnen- en buitenland en ondersteunen de overheid bij de uitvoering van het internationaal cultuurbeleid.

Voor ons nieuwe team Communicatie & Marketing zoeken wij een

Hoofd Communicatie & Marketing

tevens lid van het Management Team

32 uur per week

DutchCulture werkt voor diverse (inter)nationale doelgroepen en partners. We werken in een wereld en een sector vol maatschappelijke, culturele en economische uitdagingen. Dat maakt de communicatie interessant en complex. Onze context vraagt om een sterke visie op communicatie, een deskundig team en een relevant strategisch communicatie- en marketingplan. Het nieuwe hoofd Communicatie & Marketing speelt bij deze ontwikkelingen een sleutelrol en is lid van het Management Team. Het hoofd geeft mede vorm aan het verhaal van DutchCulture en internationale culturele samenwerking.

Profielschets
Je bent een aanpakker, staat stevig in je schoenen en gaat met veel enthousiasme aan de slag. Je hebt een groot en effectief netwerk in de publieke en/of culturele sector en de media. Je staat midden in de maatschappij, volgt lokale en mondiale ontwikkelingen en weet hierop in te spelen. Je hebt affiniteit met de kunsten, erfgoed en de creatieve sector. Een stevige track-record binnen het communicatie en marketing domein is een voorwaarde, werkervaring in een internationale context is een pre.

Als hoofd van het communicatie & marketing team heb je een visie, die je weet om te zetten in duidelijke plannen en heldere doelstellingen. Je kijkt ernaar uit om dit samen met de leden van het nieuwe team (vier medewerkers) vorm te geven. Je hebt strategisch inzicht en oog voor menselijke, sociale en politieke verhoudingen, wat van pas komt bij het vertalen van gezamenlijke doelen naar het nieuwe communicatie- en marketingplan. Je bent zelfverzekerd in je rol als teamhoofd en krijgt energie van leiding geven. Als lid van het Management Team werk je nauw samen met de andere teamhoofden en de directie. Tenslotte ben je een stevige adviseur op je vakgebied en ondersteunt zowel collega’s als doelgroepen en partners.

Functietaken

 • Ontwikkeling en monitoring communicatie- en marketingplan.
 • Branding en ontwikkeling merkstrategie.
 • Hoofdredactie media.
 • Persvoorlichting en woordvoering.
 • Advisering directie en andere MT leden.
 • Management van het team.
 • Beheer van communicatie- en marketingbudget.

Competenties
Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Functie-eisen

 • Minstens vijf jaar werkervaring in het marketing en communicatiedomein.
 • Minstens drie jaar ervaring als leidinggevende.
 • Sterk en actueel netwerk in de pers en media.
 • Professionele Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

Aanbod
Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (op basis van een 40-urige werkweek). Deze functie is ingeschaald op basis van het functiehuis en volgens het salarissysteem van DutchCulture en valt in schaal 1 – Hoofden (minimaal € 3.800 – maximaal € 5.000) bij een 40-urige werkweek.

Enthousiast?
Heb je interesse? Dan nodigen we je van harte uit om voor 1 september 2020 een motivatiebrief en cv te sturen naar DutchCulture, ter attentie van Yvonne Gaakeer, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, telefoon 020-616 42 25. Ook voor vragen met betrekking tot de wervingsprocedure kun je hier terecht.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je tot 16 augustus 2020 contact opnemen met Conny Brak, e-mail: c.brak@dutchculture.nl en vanaf 16 augustus 2020 met Cees de Graaff, e-mail: c.degraaff@dutchculture.nl.

DutchCulture streeft naar een inclusieve organisatie met een divers personeelsbeleid. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.