De Schoolschrijver: Hoofd Marketing, Communicatie en Sales

De Schoolschrijver in Amsterdam zoekt een Hoofd Marketing, Communicatie en Sales voor 30 tot 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2020


De Schoolschrijver is een ambitieuze non-profit organisatie die in korte tijd uitgroeide tot expert in de lettereneducatie en volop media-aandacht weet te genereren.

Onze missie: kinderen sterke lezers en schrijvers maken zodat ze volwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen. Om deze missie te verwezenlijken, ontwikkelt De Schoolschrijver effectieve programma’s voor kinderen in het basisonderwijs, met inzet van de beste kinderboekenauteurs en met interactief en innovatief lesmateriaal.

Om de positionering en merkstrategie van De Schoolschrijver verder te versterken en om ons bereik te vergroten, zijn wij (per 1 november 2020) op zoek naar een

Hoofd Marketing, Communicatie en Sales

30 tot 38 uur per week

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor marketing, communicatie en sales en zorgt voor voor het meerjarig strategisch marketing- & communicatiebeleid, inclusief een sterke content- en sociale mediastrategie en de uitvoering daarvan. Je zet de koers uit voor het marketingbeleid en zorgt voor de verdere versterking van de sales. Tevens ben je verantwoordelijk voor het beheer van het communicatie- en marketingbudget en de verantwoording daarover.

Plaats in de organisatie
Je leidt het marketing-, communicatie- en salesteam van vier medewerkers, en werkt hier nauw mee samen. Je maakt deel uit van het managementteam van De Schoolschrijver en legt verantwoording af aan de directeur.

Werkzaamheden

 • Positionering, merkstrategie en salesstrategie van De Schoolschrijver en de afzonderlijke programma’s verder uitwerken.
 • Ontwikkelen en realiseren van marketingstrategieën, proposities en verdienmodellen voor verschillende doelgroepen.
 • Ontwikkelen en mede uitvoeren van het meerjarig marketing- en communicatiebeleid.
 • Onderhouden van een professioneel netwerk en contacten met relevante media- en afzetpartners.
 • Proactief aansturen, coachen en inspireren van het team Communicatie, Marketing en Sales.
 • Aansturen en begeleiden van vormgeving en branding.
 • Begrotingen opstellen en beheren, leveren van managementinformatie.

Profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en zeven jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van het (basis)onderwijsveld.
 • Ondernemerschap, resultaatgericht.
 • Sterke communicatie- en schrijfvaardigheden.
 • Kennis van en ervaring met sociale media en online marketing en -analyse (SEA/SEO, Google Analytics).
 • Kennis van sales-strategieën.
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit, creatief, initiatiefrijk.

Wij bieden
Een veelzijdige en verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze scale-up organisatie. Werken bij De Schoolschrijver betekent werken binnen een innovatieve organisatie, in een kleinschalig team met een duidelijke missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind. We bieden de ruimte om de positionering en merkstrategie van de organisatie verder te versterken, zodat we met ons unieke, creatieve aanbod een stevige plek verwerven binnen het basisonderwijs. De Schoolschrijver vervult een voortrekkersrol in de innovatie van lees- en schrijfonderwijs in het primair onderwijs. De Schoolschrijver is gevestigd aan het WG-Plein 104 in Amsterdam en is goed bereikbaar met OV en auto. Salarisindicatie € 3.694 – € 4.083 op basis van 38 uur per week, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring (schaal 11, arbeidsvoorwaarden De Schoolschrijver).

Reageren
Stuur je mail/brief met CV uiterlijk vrijdag 28 augustus 2020 naar sollicitatie@deschoolschrijver.nl. Wil je meer informatie, dan kun je tot vrijdag 24 juli 2020 óf vanaf maandag 17 augustus 2020 contact opnemen met Annette Bik, zakelijk manager, via annette@deschoolschrijver.nl of 06-21577270. De gesprekken staan gepland op vrijdag 18 september en vrijdag 25 september 2020.

De Schoolschrijver streeft een brede diversiteit in haar team na en nodigt daarom graag kandidaten met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.