CREA / Studentenkoor Amsterdam: Dirigent

CREA / Studentenkoor Amsterdam in Amsterdam zoekt een Dirigent voor gemiddeld 6 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-08-2020


Het SKA is een oratoriumkoor van 80 (oud-)studenten uit Amsterdam en voert sinds 1987 klassieke en moderne koorwerken uit. Onze concerten zingen we volgens het adagium ‘voor studenten, door studenten’: we verspreiden de liefde voor koormuziek met een frisse benadering. De laatste jaren zongen we werk van onder andere Brahms, Schumann, Pärt, en Poulenc en deden we grotere projecten als Bachs Matthäus- en Johannes-Passion, Mozarts Mis in c klein, Faurés Requiem en de Mis voor dubbelkoor van Martin.

Het SKA is naast een koor ook een gezellige vereniging. De zangers delen niet alleen de liefde voor muziek, maar ook de liefde voor een feestje en organiseren dan ook allerlei sociale activiteiten (zoals het jaarlijkse gala (SKAla), bonte avonden en borrels). Het SKA wordt draaiende gehouden door een zeskoppig bestuur en verschillende commissies.

Het SKA is een initiatief van CREA cultureel studentencentrum, en repeteert van september tot en met juni op de woensdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur in de CREA muziekzaal (Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam). Het seizoen start in september met twee open repetities om nieuwe leden te werven. Het koor bestaat ieder jaar dan ook uit een mix van oude en nieuwe leden. We werken niet op projectbasis maar nemen zangers voor een heel jaar aan. (Afhankelijk van de COVID-19 richtlijnen vanuit de overheid zal in het najaar wekelijks gerepeteerd worden in twee groepen vanaf 18.30 uur.)

Per jaar hebben we twee tot drie projecten, waarbij er één uitgevoerd wordt in samenwerking met een (studenten)orkest of andere musici. Bij elk project gaat het hele koor op repetitieweekend. Een keer per jaar is dat in CREA, en twee keer per jaar op een locatie buiten Amsterdam. Daarnaast is er per project ook een repetitiedag in Amsterdam. Naast de concertprojecten hebben we ook nog een aantal bijprojecten, soms met een wat groter aantal zangers met dirigent, soms met een kleine groep zonder dirigent. Ook gaat het SKA om de twee/drie jaar op tournee naar het buitenland.

Het Studentenkoor Amsterdam is op zoek naar een dirigent die zich voor een langere periode wil binden aan het koor.

Dirigent

gemiddeld 6 uur per week

De dirigent van Studentenkoor Amsterdam heeft een passie voor het begeleiden van amateurzangers en weet onervaren en meer ervaren zangers samen tot muzikale hoogtepunten te brengen. De dirigent kan zich vinden in de SKA-doelstelling dat het koor een plek is waar studenten de mogelijkheid krijgen om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met klassieke muziek. De dirigent is bereid om te werken aan zowel grote klassiekers (bijvoorbeeld de Johannes Passie) als ook moderne a-cappellastukken (bijvoorbeeld werk van Pärt, Poulenc of Escher).

De dirigent draagt de verantwoordelijkheid voor het artistieke proces en resultaat van elk concertproject. De dirigent leidt de wekelijkse repetities op woensdagavond, repetitiedagen en –weekenden, en dirigeert de concertuitvoeringen en de concerten op tournees in het buitenland.

De dirigent werkt nauw samen met het bestuur aan repetitie- en projectplanning en repertoirekeuze. Daarnaast heeft de dirigent een sociale en betrokken houding naar het koor als organisatie, zowel binnen als buiten de repetities.

Kwalificaties

  • In het bezit van een bachelordiploma koordirectie, of een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.
  • Ervaring met het dirigeren van (grote) amateurkoren.
  • Aantoonbare kennis en affiniteit met een breed koorrepertoire.
  • Bijdragen aan de sociale cohesie van het koor.
  • Ervaring in werken met de doelgroep (studenten) is een pre.

Wij bieden

  • Een plek als dirigent bij het leukste studentenkoor van Nederland!
  • Concerten in de mooiste kerken en zalen in Amsterdam en daarbuiten.
  • De mogelijkheid om te groeien als dirigent en een breed repertoire uit te voeren.
  • Een freelance overeenkomst tegen marktconform uurtarief, op basis van kwalificaties en ervaring.

Sollicitatieprocedure
Lijkt het je wat om een groep studenten in toon/toom te houden en ben je enthousiast geraakt? Stuur dan je cv en motivatiebrief (of eventueel een video), vóór 30 augustus 2020 naar sollicitatie@studentenkooramsterdam.nl.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste ronde sollicitatiegesprekken in de week van 14 tot 20 september 2020 en een tweede ronde proefdirigeren tijdens een SKA-repetitie op 30 september of 7 oktober 2020.

Voor vragen kunt u terecht bij Sophie Dinglinger, telefoon 06-836 587 74, e-mail: sophiedinglinger@gmail.com.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie, zie onze websites: www.studentenkooramsterdam.nl | www.crea.nl.