Breitner Academie (AHK): Docent Productvormgeving

De Breitner Academie (AHK) in Amsterdam zoekt een Docent Productvormgeving voor 5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-08-2020


Aan de Breitner Academie studeren zo’n tweehonderd studenten, die in de bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving worden opgeleid tot vakbekwame en gedreven kunsteducatoren. De academie is kleinschalig en heeft een persoonlijk karakter; het onderwijs wordt verzorgd door ruim vijfentwintig praktijk- en theoriedocenten. De master Kunsteducatie maakt organisatorisch deel uit van de Breitner Academie.

De Breitner Academie is een van de zes academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), een hbo-instelling voor kunstonderwijs met opleidingen op bachelor- en masterniveau. Het onderwijs wordt behalve door de Breitner Academie verzorgd door de Nederlandse Filmacademie, de Academie voor Theater en Dans, het Conservatorium van Amsterdam, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst. De AHK neemt nationaal en internationaal een prominente plaats in binnen het onderwijs, de kunsten en het culturele leven. De academies bevinden zich op bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam.

De Breitner Academie is per 1 september 2020 op zoek naar een

Docent productvormgeving

5 uur per week

Wij zijn op zoek naar een inspirerende docent met een levendige beroepspraktijk en een uitgesproken artistieke visie. Iemand die in staat is om studenten op een eigenzinnige wijze kennis en vaardigheden op het gebied van productvormgeving aan te leren.

Functie-inhoud
De docent:

  • verzorgt praktijk- en theoriegericht onderwijs;
  • draagt bij aan het ontwikkelen van het onderwijs in het eigen vakgebied;
  • draagt bij aan de kwaliteit, het imago en de identiteit van de Breitner Academie door onder andere: het deelnemen aan c.q verlenen van bijdragen aan tentoonstellingen, uitvoeringen en publicaties binnen het eigen vakgebied.

Functie-eisen en profiel
De kandidaat heeft:

  • hbo/wo werk en -denkniveau;
  • een afgeronde opleiding product- of industriële vormgeving en een relevante master;
  • bij voorkeur een didactische aantekening;
  • een actieve beroepspraktijk als (product)vormgever.

De AHK wil de culturele diversiteit binnen de organisatie vergroten en nodigt kandidaten die daaraan kunnen bijdragen nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden
De academie is gehuisvest in het voormalige Shell Grootlab in Amsterdam-Noord, vlakbij het IJ en tegenover het Centraal Station van Amsterdam. In de industriële setting zijn veel inspirerende en creatieve initiatieven en organisaties te vinden zoals EYE, Tolhuistuin, A’DAM Toren en A Lab.

Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in schaal 11 (minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Een dertiende maand maakt deel uit van het pakket arbeidsvoorwaarden. Het betreft een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) dient voorafgaand aan de aanstelling aangevraagd te worden.

De functie is voor gemiddeld vijf uur per week, (donderdag) conform een bestaand lesrooster.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rafael van Crimpen, directeur van de Breitner Academie, via rafael.vancrimpen@ahk.nl. Je sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en cv, kun je tot en met 16 augustus 2020 richten aan de Breitner Academie, ter attentie van Rafael van Crimpen via vacature-breitner@ahk.nl, onder vermelding van ‘vacature docent productvormgeving’.

De eerste gespreksronde vindt (indien nodig online) plaats in de derde week van augustus 2020. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt in dezelfde week een tweede gesprek.

Meer informatie over de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Breitner Academie is te vinden op www.ahk.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.