BplusC: Docent Zang

BplusC in Leiden zoekt een Docent Zang voor 2,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-08-2020


Naast een bibliotheek bestaat BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar.

Voor de afdeling Lessen en Cursussen zijn we, in verband met vertrek van een collega, met ingang van medio september 2020 op zoek naar een:

Docent Zang

met groeimogelijkheden

circa 2,5 lesuren per week

De afdeling
BplusC muziekschool is een onderdeel van BplusC. Jaarlijks nemen circa 2700 klanten uit Leiden en omstreken deel aan onze lessen en cursussen. De komende jaren werken we aan vernieuwing van ons aanbod en het verbinden van het buitenschools en binnen schools aanbod. Daarbij laten we ons inspireren door het motto ‘Alles begint met samenspel’. Ook gaan we de kracht van samenwerking tussen docenten beter benutten. Dat alles met als doel om de BplusC muziekschool te ontwikkelen tot een stimulerende ontmoetingsplek voor iedereen die zich samen met anderen muzikaal wil ontwikkelen.

Docent en avonturier
Ja, we zoeken een gekwalificeerde en bevlogen docent zang. Een docent, die met klassiek zang als basis, zich ook gemakkelijk beweegt in andere stijlen. Die een visie heeft op muziekonderwijs en les kan geven aan kinderen, jongeren en volwassenen, in zowel individuele lessen, groepslessen als klassikale lessen.

Maar we zoeken ook een avonturier. Een docent die het een uitdaging vindt ons motto ‘Alles begint met samenspel’ te vertalen naar nieuwe vormen van zang educatie. Een initiatiefrijke collega die denkt in kansen, die samen met collega’s nieuwe wegen wil bewandelen en er niet voor terugdeinst om nieuwe doelgroepen en nieuwe werkvelden te verkennen.

De functie
De docent zang is verantwoordelijk voor het:

 • Verzorgen van de inhoud van onderwijsactiviteiten.
 • Geven van de onderwijsactiviteiten zowel binnen- als buitenschools.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van producten en programma’s van de afdeling en leveren van input voor kwaliteitsontwikkeling.
 • Leveren van een bijdrage aan sectie- en afdelingsoverstijgende activiteiten zoals evenementen en presentaties.
 • Deelnemen aan overige activiteiten.

Voor een uitgebreide beschrijving van de taken en bevoegdheden verwijzen we naar de functiebeschrijving.

Wat vragen wij

 • Je bent in het bezit van een conservatorium diploma Bachelor zang klassiek met minor educatie. Vaardigheid in het dirigeren van groepen/koren is een pre.
 • Je bent aantoonbaar creatief en vernieuwend binnen je lessen.
 • Je bent vaardig in het werken met groepen.
 • Je bent een teamspeler die graag met collega’s nieuwe lesvormen, lesinhoud en aansprekende activiteiten ontwikkelt.
 • Je communiceert snel en klantvriendelijk met leerlingen, ouder(s) van leerlingen en met collega’s.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en kunt je goed uitdrukken in het Engels.
 • Naast het geven en voorbereiden van les- en cursusactiviteiten ben je actief betrokken bij evenementen en presentaties.
 • Als je affiniteit heb met lichte muziek/jazz of zelfs een minor hebt gevolgd, ben je voor ons een nog waardevoller docent.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende, dynamische werkomgeving, met veel ruimte voor eigen initiatief, ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid.
 • Cao Kunsteducatie, schaal 8 (minimaal € 2.516,- en maximaal € 3.945,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Solliciteren en selectieprocedure
Wanneer deze functie je aanspreekt mail dan jouw motivatiebrief met cv uiterlijk 10 augustus 2020 aan P&O@Bplusc.nl onder vermelding van het vacaturenummer P&O/20.073. Selectiegesprekken vinden in de week van 24 augustus 2020 plaats.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij:
Jan van den Berg, Hoofd Lessen en Cursussen; e-mail: j.vandenberg@bplusc.nl.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor twaalf maanden met uitzicht op verlenging. Ontplooien van nieuwe activiteiten kan aanleiding zijn voor groei van de functie.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.