Stichting To be Sung: Stagiair Publieksonderzoek Basklarinet Festijn

Stichting To be Sung in Amsterdam zoekt een Stagiair Publieksonderzoek Basklarinet Festijn voor 14 tot 26 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 10-08-2020


Stichting To be Sung heeft als missie 20e / 21e-eeuwse ensemblemuziek, gecomponeerd en geïmproviseerd te presenteren. Ook educatie – het doorgeven van deze kennis met betrekking tot de nieuwe geïmproviseerde en gecomponeerde muziek – is een onderdeel van onze missie. De stichting organiseert het Basklarinet Festijn (biënnale), dat voor de vierde keer gaat plaatsvinden in het najaar 2020.

Wij zoeken voor het Basklarinet Festijn een

Stagiair Publieksonderzoek Basklarinet Festijn

14 tot 26 uur per week

Voor BA student of MA student (Applied) Musicology, Kunstbeleid,
Arts & Society, Sociale Wetenschappen.

Periode 15 september 2020 tot 31 januari 2021.

Van 25 oktober 2020 tot 25 december 2020 vindt voor de vierde keer het Basklarinet Festijn plaats, georganiseerd door Stichting To be Sung. Het is een reizende productie met verschillende programma’s waarin de basklarinet centraal staat, met twaalf concerten en een workshopdag in acht verschillende steden. We presenteren nieuwe muziek, nieuw gecomponeerd voor deze productie, geïmproviseerde muziek en mengvormen. De formaties op het podium zijn relatief klein (twee tot en met vijf musici). De artistiek leiders zijn Fie Schouten en Tobias Klein, beide ook als uitvoerend musicus betrokken bij het Basklarinet Festijn.

Onze missie is om een impuls te geven aan de Nederlandse hedendaagse en geïmproviseerde muziek en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van repertoire voor de basklarinet. Het Basklarinet Festijn is wereldwijd het enige terugkerende evenement dat om de basklarinet draait. Onze doelgroepen zijn liefhebbers en beoefenaars van de (bas)klarinet en liefhebbers van klassieke gecomponeerde muziek, hedendaagse jazz en actuele kunst.

Publieksonderzoek
In toenemende mate wordt van gesubsidieerde initiatieven gevraagd om te verantwoorden hoe hun publiek eruit ziet, en welke visie zij hebben op het ontwikkelen van een nieuw publiek. Wij zoeken een student die het uitdagend vindt om daarover mee te denken en voor ons festival een publieksonderzoek uit te voeren.

Het onderzoek bestaat uit twee componenten. Er worden enquêtes uitgezet over de bezochte voorstellingen, waarin de tevredenheid en de bezoekervaringen van het publiek worden uitgevraagd. Daarnaast zijn er ook meer algemene vragen waarmee inzicht wordt verkregen in het profiel van de bezoeker (geslacht, leeftijd, opleiding, et cetera). De gegevens uit dit onderzoek worden omgezet in een verslag voor de stichting. Behalve voor deze rapportage kunnen de data uit dit onderzoek door de student worden benut voor een afstudeerthesis van de opleiding. Het onderzoek is in eerste instantie kwantitatief van opzet, maar we staan open voor kwalitatieve aanvullingen.

De student zet het onderzoek op in nauw overleg met artistiek leider Fie Schouten en Sonja Heimann (marketing) van het Basklarinet Festijn. De student werkt vanuit huis maar zal in de periode 15 september – 25 oktober 2020 regelmatig contact hebben met de organisatoren over de opzet van het onderzoek. In de periode van de concerten zal de stagiair een nader te bepalen aantal concerten bezoeken om enquêtes af te nemen. Medio januari 2021 worden de conceptresultaten besproken met de organisatie, waarna een definitieve eindrapportage volgt op 31 januari 2021.

Wij zoeken een student die

 • Initiatiefrijk is.
 • Zelfstandig kan werken.
 • Kennis van of affiniteit heeft met actuele muziek (gecomponeerd, geïmproviseerd).
 • SPSS beheerst.
 • Goed Nederlands kan schrijven.
 • Beschikbaar is tussen 15 september 2020 en 15 januari 2021, waarbij de focus ligt op de periode 25 oktober – 20 december 2020 waarin de concerten plaatsvinden.
 • In staat is om een rapportage af te ronden op 31 januari 2021.

Wij bieden

 • Interessante contacten met organisatoren, musici, publiek.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Stagevergoeding (deze is in aanvraag, voor meer informatie, mail ons).
 • Gratis toegang tot alle concerten.

Ben je geïnteresseerd stuur dan uiterlijk 10 augustus 2020 een e-mail met je motivatie naar info@bassclarinet.nl, vergezeld van een curriculum vitae. Wil je eerst nog meer informatie, mail dan ter attentie van Fie Schouten naar info@bassclarinet.nl.

Contactgegevens
Basklarinet Festijn www.basklarinetfestijn.nl
Stichting To be Sung www.tobesung.nl/contact
E-mail info@bassclarinet.nl
Vestigingslocatie: Amsterdam

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.