Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam: Medewerker Dienstverlening & Service

De Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Dienstverlening & Service voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-07-2020De OBA (Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers en als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. Inmiddels is de OBA al 100 jaar de plek waar Amsterdammers samenkomen voor hun persoonlijke ontwikkeling. In de 20ste eeuw ging het met name om boeken. De 21ste eeuw vraagt om vrije toegang tot alle denkbare informatiebronnen, meer leervormen en een breed cultureel aanbod. Je vindt dit terug in onder meer de tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, workshops, game-events, cursussen, leescafés, leeskringen etc. De OBA trekt daarmee jaarlijks zo’n 3,5 miljoen bezoekers.

OBA Oosterdok is, op haar representatieve ‘duurzame’ locatie op het Oosterdokseiland met een oppervlakte van 28.000 m², de grootste bibliotheekvestiging van Nederland. Hiernaast heeft de OBA vanuit de 27 vestigingen een groeiende interactieve functie en relatie met de wijken in en rond Amsterdam.

De OBA heeft de visie en ambitie om vanuit een hospitality omgeving nog meer en betere informatie, kennis en cultuur te bieden aan de bewoners van Amsterdam en omgeving. In dit kader past ook de strategie om intensieve samenwerkingsverbanden aan te gaan met externe partijen en partners en het OBA netwerk verder uit te breiden. De OBA heeft behoefte aan een Medewerker Dienstverlening B. De Medewerker Dienstverlening B ‘weet wat er speelt in de stad’ en ondersteunt bij al deze activiteiten. Zo helpt de Medewerker Dienstverlening B de organisatie verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Om deze doelstelling te behalen is de OBA op zoek naar een:

Medewerker Dienstverlening & Service

28-32 uur per week

Als medewerker Dienstverlening B ben je het dagelijkse aanspreekpunt voor de vestiging(en) en draag je zorg voor de kwaliteit van de dienstverlening en service. Je ondersteunt de teamleider en stemt je werkzaamheden met hem/haar af.

Je neemt taken op je zoals het coördineren van de dagstart en het uitwerken van het weekoverzicht. Je verzorgt en bewaakt de uitstraling van de publieksruimtes zodat bezoekers zich welkom voelen. Ook maak je nieuwe medewerkers, vrijwilligers en stagiaires wegwijs in de vestiging(en).

Bij publieksactiviteiten biedt je ondersteuning. Je vervult de rol van gastheer/-vrouw en geeft bezoekers informatie en advies over het gebruik van de faciliteiten. Zo lever je een bijdrage aan het optimaliseren van de dienstverlening. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden ten behoeve van collectiebeheer en presentatie.

Werkzaamheden als preventiemedewerker kunnen aan het takenpakket van de medewerker Dienstverlening B worden toegevoegd.

Je profiel

 • Je hebt tenminste een afgeronde MBO Niveau 3
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een dienstverlenende sector
 • Je beschikt over een diploma Sociale Hygiëne of bent bereid dit te halen
 • Je bent bekend met en onderschrijft de beleidsvisie van de OBA
 • Je bent bekend met de buurt of bereid hierin te investeren
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je hebt kennis van en ervaring met (digitale) systemen en social media
 • Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken
 • Je bent klantvriendelijk
 • Je ziet collega’s van andere teams en afdelingen als interne klanten
 • Je hebt een positieve instelling
 • Je beschikt enkele specifieke competenties:
  • inventief
  • samenwerkingsgericht
  • flexibel
  • assertief
  • oplossingsgericht
  • proactief

Wij bieden

 • een uitdagende en veelzijdige rol in een unieke Amsterdamse organisatie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij
 • goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden
 • een parttime functie (28-32 uur per week)
 • in eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar
 • een marktconform salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 5 cao openbare bibliotheken)

Informatie
De cao openbare bibliotheken is van toepassing.

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Erika van der Linden, P&O Adviseur op telefoonnummer 020 – 52 30 927.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Reageren
Interesse in bovenstaande vacature? Mail jouw motivatie en cv uiterlijk 6 juli 2020 naar sollicitaties@oba.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.