Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek: Teamleider Techniek & Huisvesting

Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek in Enschede zoeken een Teamleider Techniek & Huisvesting voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 10-07-2020


De Museumfabriek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals waar de menselijke verbeelding in de volle breedte gepresenteerd wordt. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. In De Museumfabriek draait het om de kennis, het experiment en het meedoen. Rijksmuseum Twenthe stelt de intuïtie van de kunstenaar centraal. Eén visie en één missie, maar wel twee sterk verschillende formules en doelgroepen. Kortom: twee musea met ambitie, die midden in de samenleving staan en een professionele bijdrage leveren!

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek programmeren vanuit één visie en één missie. Beide musea bestuderen, presenteren en stimuleren de menselijke verbeelding. “Want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan onze wereld”.

Wij hebben een vacature voor een:

Teamleider Techniek & Huisvesting

32 tot 36 uur per week

Jij bent de spil voor alle technische vraagstukken in Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek. Je houdt je bezig met de gebouwen en de installaties op de twee museumlocaties en je beseft heel goed dat digitalisering en nieuwe toepassingen voor licht en geluidstechniek ook hoog op de agenda staan. Je stuurt op de meerjarige onderhoudsplannen van de gebouwen en je bent degene die technische vernieuwing brengt! Je geeft leiding aan het team Techniek en Huisvesting.

Hoe ziet jouw werk eruit?
Je geeft leiding aan een team met vijf medewerkers en verschillende vrijwilligers. Het team wordt ingezet voor onder andere de opbouw van nieuwe tentoonstellingen, arbo en veiligheid, onderhoud van tuin en gebouwen. Als projectleider realiseer je tentoonstellings- en publieksprojecten waarbij bouw, licht en klimaat de belangrijke onderdelen zijn. Je hebt een neus voor de juiste leveranciers die helpen om de ambitie van de beide musea te realiseren. Jij bent degene die het totaaloverzicht heeft over de werkzaamheden en de (aflopende) contracten. En jij beheert het budget van de afdeling.

Met jouw kennis van installatietechniek zie je erop toe dat storingen in de klimaattechniek en installaties zoveel mogelijk worden voorkomen. Je vindt het belangrijk dat alle faciliteiten voor onze bezoekers en medewerkers op orde zijn. Je ziet toe op de schoonmaak, een nette presentatie en toegankelijkheid van de zalen, winkel en restaurant. De inkoop en het leveranciersmanagement van diverse partijen wordt binnen het team goed afgestemd.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau, specifieke kennis en ervaring op het gebied van techniek en vastgoed.
  • Affiniteit met installatietechniek is een must.
  • Je hebt vaker (duurzame) projecten geleid.
  • Het is een pre als je specifieke technische kennis hebt, gerelateerd aan de museale functies (collectiebeheer, tentoonstellingsruimtes, installaties et cetera).
  • Je hebt kennis van Arbo en bent in het bezit van VCA.

Wat bieden wij jou?

  • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Salariëring vindt plaats conform de Museum CAO, schaal 9, afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een baan in een creatieve, inspirerende omgeving.

Enthousiast geworden?
Graag ontvangen wij uiterlijk 10 juli 2020 jouw cv en motivatie. Deze kun je mailen aan vacature@rijksmuseumtwenthe.nl ter attentie van Helma Hoving, interim hoofd Bedrijfsvoering. Bij vragen kun je bellen met Helma Hoving, T: 06-4379 58 21. Het eerste kennismakingsgesprek zal plaats vinden op 16 juli 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.