Nationaal Museum van Wereldculturen: Medior Persvoorlichter

Het Nationaal Museum van Wereldculturen in Leiden zoekt een Medior Persvoorlichter voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 05-07-2020Ben jij onze nieuwe persvoorlichter?

Het Nationaal Museum van Wereldculturen, waaronder Het Tropenmuseum (Amsterdam), Afrika Museum (Berg en Dal) en Museum Volkenkunde (Leiden), en het Wereldmuseum (Rotterdam) zoeken een Medior Persvoorlichter. De musea tonen samen de meest cultureel diverse collectie van Nederland. Onze missie is inspireren tot een open blik op de wereld.

Wij zoeken ter versterking van onze afdeling marketing een

Medior Persvoorlichter

32 tot 36 uur per week

Wie zijn wij?
De afdeling Marketing & Sales bestaat uit 15 medewerkers verspreid over 4 locaties. We werken met eigen budgetten in projectteams en zijn verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie. De laatste jaren is er sprake van een mooie groei op gebied van bezoekaantallen, PR, online bereik en diversiteit in ons publiek. Graag zien wij de culturele diversiteit ook nog meer weerspiegeld in onze organisatie. De organisatiecultuur kan gekenmerkt worden als ambitieus en gedreven.

Het pr-team bestaat uit twee persvoorlichters en één persoon voor de interne communicatie en is onderdeel van de afdeling Marketing & Communicatie. Binnen deze afdeling is een onlineteam van 5 personen en een marketingteam van 7 personen. Het hoofd Marketing en Communicatie stuurt de marketing, online en communicatieteams aan.

Als Medior Persvoorlichter werk je in een dynamische omgeving voor alle vier de locaties die samenwerken. Je rapporteert aan de Senior Persvoorlichter. In de geboden functie ben je uitvoerend en denk je strategisch mee voor corporate communicatiezaken alsook PR voor tentoonstellingen en events. Samen met de Senior Persvoorlichter en collega interne communicatie ben je verantwoordelijk voor het persbeleid, woordvoering, PR en interne communicatie.

 • Je hebt affiniteit met de museale sector, met cultuur en erfgoed.
 • Je beschikt over een uitstekende pen en kunt complexe materie vertalen in een heldere boodschap.
 • Je hebt oog voor nieuws.
 • Je bent praktisch ingesteld, accuraat en hands-on, maar kunt ook strategisch meedenken.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt netwerkervaring met de (inter)nationale pers.
 • Je hebt kennis van nieuwe media en bent bekend met het werken met doelgroep profielen en het schrijven van persteksten voor specifieke groepen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je kunt zelfstandig werken binnen teamverband.
 • Je bent flexibel, een teamplayer, je signaleert kansen, werkt planmatig en je blijft ook in stressvolle situaties rustig.

Wat bieden wij?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week voor, in eerste instantie, de duur van één jaar. De functie wordt gewaardeerd in schaal 8 (€ 2.634 tot € 3.370 bruto) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,40% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum cao zijn van toepassing.
 • Unieke werkplekken: in het prachtige monumentale museumgebouw aan het Oosterpark in Amsterdam, op ons hoofdkantoor in Leiden op 5 minuten lopen van het Centraal Station, in het Wereldmuseum in Rotterdam en in de natuur in Berg en Dal.
 • Leuke informele werksfeer en ruim 200 enthousiaste collega’s.

Ben jij geïnteresseerd?
Reageer dan met een korte motivatie en je cv uiterlijk zondag 5 juli 2020 via onderstaand solliciteer-button.

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde (via videobellen) die gehouden wordt in de week van 6 juli 2020. Een tweede gesprek staat gepland voor de week van 13 juli 2020. Gezien de missie van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat met een cultureel diverse achtergrond.

Heeft bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Neem dan gerust contact op met personeelszaken (personeelszaken@wereldculturen.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.