Het Nieuwe Instituut: Medewerker Commercie & Marketing

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Medewerker Commercie & Marketing voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 07-07-2020Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere, geëngageerde publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de rijkscollectie voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Trefwoorden die Het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam/regionaal/nationaal/internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt voor de periode van een jaar een

Medewerker Commercie & Marketing

32-40 uur per week

De medewerker commercie & marketing die wij zoeken heeft een strategische adviserende rol die de bekendheid, het imago en de deelname van Het Nieuwe Instituut kan versterken. Je maakt strategische marketing communicatieplannen vanuit institutioneel perspectief en voor de langere termijn. Je adviseert programmamakers bij de ontwikkeling van hun langer lopende thematische programmalijnen. Je bent gesprekspartner van de manager van de afdeling en draagt bij aan het marketing communicatiebeleid.

Vanuit je bekendheid met ontwerp en je ervaring in de culturele sector, is de rol van ontwerp en de ontwerper in marketing communicatie voor jou vanzelfsprekend. Met diversiteit en inclusie als kernwaarde, maak je in de marketing communicatie ruimte voor de meerstemmigheid die het instituut karakteriseert.

Wat zijn je resultaatgebieden

 • Uitwerken van strategische marketing communicatieplannen op institutioneel niveau
 • Kennis van de wereld rondom het instituut vertalen naar jaarplannen en langlopende themalijnen
 • Maken van marketing communicatiejaarplanning
 • Initiëren redactionele strategie communicatiekanalen
 • Uitwerken van een strategie op het vergroten zichtbaarheid, inclusief media en van medewerkers op externe platforms
 • Overtuigende gesprekspartner zijn voor manager en programmamanagers
 • Rol ontwerp in marketing communicatie borgen, in samenwerking met Art Director en artistiek team
 • Ontginnen van nieuwe terreinen, mogelijkheden ontdekken en nieuwe communities leren kennen
 • Strategie op hybridisering online/offline aanbod
 • Vertalen van de doelstelling diversiteit en inclusie naar marketing communicatie activiteiten

Wie ben jij?

 • Strategisch denk- en werkniveau
 • Taakvolwassenheid
 • Overtuigingskracht
 • Extern gericht
 • Communicatiekracht in gesproken woord en geschreven tekst
 • Presentatievaardigheden
 • Kennis van ontwerpwereld, ervaring in de culturele sector
 • Gedreven door bekendheid, imago en deelname

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Taco de Neef, General Manager Business Development, 06-28474541. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, HR, 010–4401326,

Reageren
Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met 7 juli 2020 gestuurd worden.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.