De Fransche School: Directeur

De Fransche School in Culemborg zoekt een Directeur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-07-2020De Fransche School is het stadstheater van Culemborg en staat midden in de samenleving. Het theater met 130 stoelen is geliefd bij artiesten en gezelschappen en staat bekend als podium voor aanstormend talent, waarvan vele inmiddels als gevestigde namen graag terugkomen. Ons theater-aanbod omvat cabaret, toneel, kleinkunst, jeugdtheater en muziektheater. De uitdagende programmering omvat 65 voorstellingen per jaar.

De Fransche School profileert zich als podium van de stad. We ontwikkelen programma’s door in gesprek te gaan met inwoners, lokale partners en maatschappelijke organisaties. Zo treden wij meer naar buiten (letterlijk ‘het podium op’) en raakt een nieuw publiek betrokken bij de inhoud en werkzaamheden van de partners en organisaties. De Fransche School programmeert ook films. Er zijn circa 200 filmvertoningen per jaar.

Externe programmeurs ondersteunen bij de programmering. De 90 enthousiaste vrijwilligers runnen kassa, techniek, publiciteit, horeca en zijn gastvrouwen/-heren. Elke groep heeft zijn eigen coördinator. De Fransche School heeft een klein professioneel bestuur.

Wij zoeken per 1 september 2020 een directeur met ervaring in de podiumkunsten die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van ons theater.

Directeur

24 uur per week

Je bent eindverantwoordelijk voor de programmering en gaat samenwerkingsverbanden aan met partners in de cultuurwereld en met organisaties in de regio. Daarbij sla je bruggen tussen inhoud en commercie, tussen stad en theater. Je geeft inhoud aan de ambitie om ‘Podium van de stad’ te zijn. Je neemt de eindverantwoordelijkheid en werkt nauw samen met de directeur bedrijfsvoering. Samen met vrijwilligers, makers en doeners maak je het tweejarig traject MeeMaakPodium tot een groot succes.

Opdracht

 • Verbinding maken met inwoners en instellingen in de stad
 • Verdere ontwikkeling van het programmaprofiel van De Fransche School
 • Versterken van de financiële positie door onder meer het actief werven van fondsen
 • Het project MeeMaakPodium tot een succes maken
 • Aansturen enthousiast team met vrijwilligers, inhuurkrachten en één parttimer
 • Samen met de directeur bedrijfsvoering leiding geven aan de ontwikkeling van de interne organisatie op het gebied van HRM, financieën, marketing en sponsoring.

Wat vragen wij?
Een enthousiaste teamplayer die niet bang is buiten de lijntjes te kleuren.
Je bent creatief, zelfstandig, initiatiefrijk en een verbindende persoon.

Verder:

 • Managementervaring als cultureel ondernemer met expertise op het gebied van onderscheidende programmering en een strategische visie op de podiumkunsten
 • Ervaring in leidinggeven en het upgraden van de interne organisatie
 • Kennis en ervaring met financiën en bedrijfsvoering, marketing, PR en communicatie
 • Flexibele uren inzet, ook in de avond
 • Ervaring met fondsen- en sponsorwerving
 • Gevoel en inzicht in (politiek) bestuurlijke processen
 • Groot netwerk met diversiteit aan contacten met organisaties en in de culturele wereld
 • Brede culturele en maatschappelijke belangstelling en betrokkenheid.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een mooi theater, veel ruimte voor vernieuwing, een enthousiaste, betrokken groep mensen en een salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring (conform CAO Toneel en Dans, schaal X). We gaan een contract aan voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. We bieden je prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Meer informatie nodig?
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Suzanne Beek (ambtelijk secretaris bestuur) via bestuur@theaterdefranscheschool.nl.

Interesse?
Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 9 juli a.s. aan het bestuur van De Fransche School via vacature@theaterdefranscheschool.nl.

De Fransche School streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de bevolking met de aanwezigheid van mensen met verschillende etnische en culturele achtergronden.

De eerste en tweede ronde sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 20 en 24 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.