Cultuurmarketing: Stagiair(e) / Werkervaringsplaats Webredactie

Cultuurmarketing in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) / Werkervaringsplaats Webredactie voor minimaal 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 10-07-2020


Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België.

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of werkervaringsplek waarbij je ervaring opdoet in webredactie én in korte tijd een kijkje in de marketingkeuken krijgt bij musea, poppodia, theaters, gezelschappen, festivals en orkesten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stagiair(e) / Werkervaringsplaats Webredactie

minimaal 24 uur per week

Dit is wat wij bieden
Via onze online en fysieke bijeenkomsten en de website informeren wij culturele marketeers over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis. Als ledenorganisatie zijn wij dagelijks in contact met onze achterban: ruim 900 leden werkzaam bij grote en kleine culturele instellingen in Nederland en België.

Wij bieden een leerzame ervaring die bij uitstek geschikt is voor mensen die een marketing- of communicatiefunctie in de culturele sector ambiëren. Omdat Cultuurmarketing er is voor de gehele culturele sector, is deze plek bij uitstek geschikt om inzicht te krijgen in de marketing en communicatiepraktijk van verschillende instellingen zoals musea, poppodia, festivals, theaters, gezelschappen, kunstencentra, orkesten, bibliotheken en meer.

Via deze stage / werkervaringsplek doe je ervaring op met alle aspecten van online redactie, leer je veel culturele instellingen en de mensen die daar werkzaam zijn kennen en vergroot je je kennis over marketingcommunicatie. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

De werkzaamheden
Onder begeleiding van collega’s werk je aan de webredactie. Dit betreft onder andere:

  • Uitwerking van (en eindredactie op) artikelen zoals interviews met marketeers in de culturele sector, blogs en praktijkcases van culturele organisaties.
  • Het editen van tekst en beeld in het CMS (WordPress).
  • Assisteren bij de lancering van de nieuwe Cultuurmarketing website.
  • Op creatieve wijze invulling geven aan ons Facebook, LinkedIn en Instagram kanaal.
  • Meedenken en aandragen van content ideeën.
  • Assistentie bij de (pre-)productie van onze bijeenkomsten en verslaglegging daarvan.

Dit levert de stage of werkervaringsplaats jou op

  • Diepgaand inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van verschillende instellingen zoals musea, poppodia, festivals, theaters, gezelschappen, kunstencentra, orkesten, bibliotheken en meer.
  • Het leren omgaan met eigen verantwoordelijkheid binnen een jonge en ambitieuze organisatie.
  • Een prettige werkplek in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp in Amsterdam: Cinetol, waar we samen werken, lunchen en borrelen met de Cinetol community.

Dit is onze ideale kandidaat
Onze ideale kandidaat is leergierig, heeft goede social skills en de ambitie om zich onder te dompelen in de marketing en communicatie van culturele instellingen in heel Nederland en België. Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante HBO of universitaire opleiding, of – in het geval van een werkervaringsplek – heb je deze onlangs afgerond.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven. Enige ervaring met bijvoorbeeld het werken in een CMS, fotobewerking of social media is een pre, maar geen vereiste.

Cultuurmarketing streeft naar een inclusief personeelsbeleid: bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de samenstelling van het team diverser en inclusiever maakt.

Praktisch
Periode: augustus of september 2020 tot en met januari 2021.
Aantal dagen: drie of vier dagen per week.
Niveau: HBO/WO (vanaf derde studiejaar).
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Reageren
Voor vragen over de vacature neem contact op met: Hilde Smetsers, hilde@cultuurmarketing.nl, 085-4017988.

Reageren? Stuur dan uiterlijk 10 juli 2020 een korte motivatie en CV naar: hilde@cultuurmarketing.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.