Cobra Museum voor Moderne Kunst: Directie assistent

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen zoekt een Directie assistent voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 14-07-2020Het Cobra Museum voor Moderne Kunst presenteert nationale en internationale tentoonstellingen van 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst, presenteert en beheert een eigen collectie van de internationale Cobra-beweging en biedt een breed scala aan publieksactiviteiten aan. Zij richt zich op de inwoners van Amstelveen, de Metropool Regio Amsterdam en alle nationale en internationale bezoekers.

Wij zoeken ter ondersteuning van de directeur een

Directie assistent

36 uur per week

Je ondersteunt de directeur bij de inhoudelijke voorbereiding en praktische organisatie van haar werk. Je verleent secretariële ondersteuning, onder meer door het beheer van de agenda, bewaken van de opvolging van acties, het organiseren van vergaderingen en verslaglegging voor het Managementteam, het bestuur en het bestuur van de Cobra Business Club. Daarnaast ondersteun je op verzoek de MT-leden bij diverse activiteiten.

Je adviseert de directeur over de behandeling en prioritering van inkomende correspondentie en verzoeken en je onderhoudt soepel contacten met collega’s, externe relaties en samenwerkingspartners. Je verzorgt correspondentie, redigeert teksten, boekt vluchten en hotels en zorgt voor een professioneel ontsloten relatiebestand (CRM) en directiearchief. Je behandelt zelf uiteenlopende dossiers en kunt als deelnemer of projectleider betrokken zijn bij diverse projecten. Daarnaast ben je betrokken bij interne evenementen.

Wie ben jij?
Inhoudelijk betrokken bij de werkzaamheden van de directeur, je verdiept met plezier je kennis en inzicht. Als inspirerend organisatietalent maak je je graag zichtbaar binnen de organisatie. Enthousiast over het werk van het museum excelleer je in jouw bijdrage aan ons resultaat, flexibel schakelend binnen jouw veelzijdige werkzaamheden.

Je hebt relevante werkervaring en je beheersing van het Nederlands en Engels is uitstekend. Je vindt het niet vervelend om incidenteel ‘s avonds te werken. En niet in de laatste plaats: je staat open voor kunst die jou straks dagelijks omringt!

Kennis & vaardigheden

 • Tenminste MBO+/HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding in een secretariële richting
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Accuraat, proactief en oplossingsgericht ingesteld
 • Stressbestendig, blijft onder tijdsdruk nauwkeurig werken, sociaal en flexibel
 • Alert op detailzaken die van invloed zijn op het werk of de organisatie
 • Correcte omgang met vertrouwelijke informatie
 • Een positieve en energieke instelling
 • In staat om snel te schakelen tussen diverse werkzaamheden
 • Gedegen kennis van MS Office programma’s
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je hebt belangstelling voor cultuur en musea

Ons aanbod
Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar, uitzicht op verlenging en aanstelling voor onbepaalde tijd.

Salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Minimaal € 2.460 en maximaal € 3.080 bruto per maand bij een voltijd dienstverband van 38 uur, 8% vakantietoeslag en woon-werkreiskostenvergoeding. Wij zijn aangesloten bij het Pensioenfonds van Zwitserleven maar niet verbonden aan een CAO.

Interesse in deze veelzijdige en uitdagende baan?
Stuur voor 14 juli a.s. jouw motivatiebrief en CV naar personeelszaken@cobra-museum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.