BplusC: Vakleerkracht(en) Muziek

BplusC in Leiden e.o. zoekt een Vakleerkracht Muziek, aantal uur in overleg | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-07-2020BplusC is dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken. De onderwijsafdeling van BplusC zet zich in om het leven van alle kinderen en jongeren van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. We bereiken hen via school of kinderopvang, waar we met onze programma’s en expertise meerwaarde willen bieden, het verschil willen maken, zowel inhoudelijk als organisatorisch.

Wegens toenemende aanvragen van muzieklessen en muziekprojecten op basisscholen in ons werkgebied en het vertrek van een collega zijn wij met ingang van komend schooljaar voor een aantal scholen in Leiden e.o. op zoek naar een:

Vakleerkracht(en) Muziek

In overleg

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar.

De afdeling
De vakleerkracht Muziek verzorgt muzieklessen in het basisonderwijs binnen de afdeling Innovatie & Marketing. We zoeken iemand die zijn/haar enthousiasme uitstraalt voor muziek, energie krijgt van het werken met kinderen (4-12 jaar) en stevig in zijn of haar schoenen staat. Ook is er ruimte om na schooltijd muzieklessen aan kinderen van 4-6 jaar te verzorgen op een of meer locaties voor buitenschoolse opvang in Leiden. Tot slot zijn er in overleg meer-uren voor speciale muziekprojecten.

Functie:
De vakleerkracht Muziek is verantwoordelijk voor:

 • Verzorgen en afstemmen van de inhoud van muziekonderwijsactiviteiten.
 • Geven van de muziekonderwijsactiviteiten.

Wat vragen wij:

 • Een afgeronde HBO-opleiding Docent Muziek.
 • Pedagogische en didactische kwaliteiten.
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie is een pré.
 • Communicatieve vaardigheden: je stemt lesinhoud en praktische zaken af met de scholen.
 • Je hebt een inspirerende en motiverende aanpak.
 • Je geeft zelfstandig muzieklessen aan alle klassen op basisscholen.
 • Je hebt visie op het vak Muziek en kan dat uitdragen.
 • Je brengt de passie voor muziek en plezier over op leerkrachten en kinderen.

Wat bieden wij:

 • Een verantwoordelijke en brede functie met de nodige ruimte voor het ontplooien van initiatieven.
 • Mogelijkheden tot uitbreiding uren met muziekprojecten.
 • Begeleiding en coaching op de benodigde vaardigheden.
 • Schaal 8 conform CAO Kunsteducatie (min. € 2.516,–/max. € 3.945,–)

De duur van de aanstelling is voor het komende schooljaar met uitzicht op verlenging.

Meer informatie
Vivian Treurniet, v.treurniet@BplusC.nl

Sollicitatie
Wanneer deze functie je aanspreekt mail dan jouw motivatiebrief met C.V. aan P&O@BplusC.nl onder vermelding van het vacaturenummer P&O/20.057.

Sluitingsdatum: woensdag 8 juli. De gesprekken vinden z.s.m. na de sluitingsdatum in overleg plaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.