BplusC: Projectmedewerker Onderwijs

BplusC in Leiden zoekt een Projectmedewerker Onderwijs voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-07-2020BplusC is dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken. BplusC zet zich in om het leven van alle kinderen en jongeren van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Met onze vijf bibliotheken, de biebbus en het i-Lab hebben we alles in huis om kinderen te laten lezen en digitale vaardigheden te laten ontwikkelen. Daarnaast zijn we een Gelijke Kansen-bibliotheek, van waaruit we als een van de partners van de gemeente Leiden, inhoud geven aan het beleidsplan ‘Integrale aanpak onderwijskansen’.

Voor de afdeling Innovatie & Marketing, team onderwijs, zoeken wij, per direct, naar invulling voor de functie:

Projectmedewerker Onderwijs

(taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid)

voor 24 uur per week (0,67 fte)

Binnen de afdeling Innovatie & Marketing richt het onderwijsteam zich op de doelgroep 0-18 jaar. Belangrijke uitgangspunten bij de ontwikkeling van ons aanbod zijn 21e-eeuwse vaardigheden. Daarbij sluiten we aan op landelijke ontwikkelingen van de Koninklijke Bibliotheek en ProBiblio, landelijke projecten zoals Boekstart en dBos, en leesbevorderingscampagnes zoals de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en de Boekenweek voor jongeren.

Je werkzaamheden op deze afdeling zijn zeer divers, de ene dag kan je aan het werk zijn op een consultatiebureau, de andere dag sta je op een school of werk je op kantoor aan projecten. Je onderhoudt contact met (middelbare) scholen en geeft advies, bedenkt met je team activiteiten voor projecten en gaat in gesprek met jongeren.

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, een dans- en theaterschool, een volksuniversiteit, een afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar.

De functie
Je ondersteunt de projectleider(s) bij het opstellen en uitwerken van projectplannen en voert deze (gedeeltelijk) uit. Ook draag je bij aan projecten gericht op innovatie en het (door)ontwikkelen van het programma m.b.t. taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van BplusC. Samenwerken met collega’s, overleggen met specialisten binnen en buiten BplusC, en het signaleren van actuele ontwikkelingen en trends in het werkveld is waar je enthousiast van wordt. Bijdragen aan commerciële of communicatieve acties is voor jou geen probleem. Je bent verantwoordelijk voor het monitoren en coördineren van je eigen werkzaamheden. Ook ben je in staat de programma’s en activiteiten waar je je mee bezig houdt te evalueren en analyseren, en kan waar nodig je doelen bijstellen.

Wat vragen wij:

  • HBO werk- en denkniveau
  • relevante opleiding in relatie tot de kerntaken van de bibliotheek, leesbevordering en digitale geletterdheid
  • bij voorkeur ervaring met werken voor de doelgroep jongeren
  • je bent secuur, geduldig en creatief
  • je werkt zelfstandig, neemt initiatief en kunt snel schakelen
  • je beschikt over aantoonbare kennis van onderwijs en branche gerelateerde programma’s
  • je beschikt over aantoonbare project- en netwerkervaring
  • je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)

Wat bieden wij:
Een brede functie met ruimte voor het ontplooien van je eigen ideeën en mogelijkheden in een inspirerende, dynamische werkomgeving.

Inschaling
Schaal 7 conform CAO Openbare Bibliotheken. Aanstelling is aanvankelijk voor een periode van een jaar.

Informatie
Roos Derichs, coördinator Innovatie & Marketing, r.derichs@BplusC.nl
Eliza den Boer, projectleider Onderwijs, e.denboer@BplusC.nl

Sollicitatie
Wanneer de functie je aanspreekt stuur dan je motivatie en cv via email naar P&O@BplusC.nl o.v.v. het vacaturenummer P&O 20.057.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 12 juli 2020. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op 15 en 16 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.